Φέτος κανένα από τα 2 δεν με έχει πείσει. Ενδεικτικά στα demo στην καλύτερη γύρω στο 10ώρο να με κράτησαν και αυτά λόγο gameplay.
To pro δεν βελτιώνεται αισθητά και παραμείνει με αρκετά θέματα. Ένα από αυτά είναι το φλιπεράκι όπου σε 1vs1 η σε online με δυο κουμπιά αμύνεσαι και αμα βγεις τετ α τετ είναι γκολ. Τόσο δύσκολο είναι να φτιάξουν τους τερματάδες? Ότι δεν πάει πάνω τους γράφει, τουλάχιστον στους περισσότερους οι κορυφαίοι θα κάνουν και καμία ωραία επέμβαση. Δεν είναι κακό παιχνίδι αλλά από το 2015 παίζουμε ουσιαστικά το ίδιο παιχνίδι κάτα 70%. Τουλάχιστον στο προ 15 η διαιτησία έδινε εύκολα κάρτες και σε ανάγκαζε να παίξεις ποιο σκεπτικά άμυνα, από το 16 και μετά πάει και αυτό, βαράτε τάκλιν αβέρτα.
Τώρα στο φιφα έχει χαλάσει πολύ ο ρυθμός. Από εκεί που είχες ένα αρκετά ωραίο τέμπο και καλές άμυνες πήγαμε στις άμυνες σουρωτήρια και το γελοίο εύκολο γκολ. Εγώ που δεν είμαι και κανάς παικταράς και από το 14 άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά με φίφα στέκομαι για πλάκα στο legendery επίπεδο και στο 80% πειρτώσεων νικάω, ενώ άλλες χρονιές δεν το πολυακουμπούσα. Και ναι σε αυτό φταίνει οι άμυνες γιατί ενώ είναι ποιο δίκαιο στο online όπου δεν αφήνει την cpu να βγάζει άμυνα ο κάθε νουμπάς στο offline κομμάτι βαζείς γκολ με κλειστά τα μάτια. Και στο online αντί να ευχαριστίεσαι ανοιχτά παιχνίδια και γκολ εκνεύριζεσαι με την τραγική διαιτησία. Και επειδή λίγο έπαιξα online στο φιφα σε ένα φιλαράκι και δεν θα μπορούσα να έχω ολοκληρωμένη άποψη βλέπω και τα live του Μάνου και δεν είμαι τρελός η απλά μου έτυχε. Στο offline η διαιτησία υποφέρετε στο online όμως με ΤΙΠΟΤΑ ακόμα και όταν σε ευνοεί. Είναι ροντέο το online και όπου κάτσει.
Φυσικά αμφότεροι τίτλοι έχουν και θετικά, στο προ το offline είναι άκρως ανταγωνιστικό, οι πάσες είναι καλές, οι μονομαχίες ρεαλιστικές ενώ στο φίφα το 3d περιβάλλον στις διαπραγματεύσεις και το journey mode που εξελίχθηκε σε συνδυασμό με το καλύτερο collision system και τα ποιο ρεαλιστικά animation δίνουν μια αίσθηση μεγαλύτερου ρεαλισμού στο παιχνίδι ΑΛΛΑ από το φιφα 11 έχουμε το ίδιο παιχνίδι κατά το ήμιση. Και αυτό το λέω γιατί βρήκα το φιφα 11 και το δοκίμασα και έπαθα σοκ. Ξεκάθαρα σε animation, γραφικά και modes έχουν γίνει βηματάρες προόδου όμως με μερικές διαφοροποιήσεις στο gameplay και ανεβοκατέβασμα ταχύτητας τερματοφυλάκων είναι ίδιο παιχνίδι. Όπως αντίστοιχα και το προ με το 15 και έπειτα. Για αυτό και εγώ ρίχνω πόρτα και στα 2, θα μείνω στο φιφα 17 που με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό και στο φιφα 16 που είναι full modded και με ενημερωμένο Ελληνικό πρωτάθλημα. Και άντε παλαιότερα κοροϊδευόμασταν και λέγαμε πως με τα patch η κατάσταση θα γίνει καλύτερη και στα περισσότερα updates κοπανούσαμε στον τοίχο.
ΥΓ Κάντε και κανά γκάλοπ η θέμα για τα microtransactions και τα lootboxes που πλέον τα συναντάμε και σε full prize παιχνίδια !!!!!!!!!!