Μόλις έγραψα ένα τεράστιο ποστ με τις εντυπώσεις μου απο την ανακοίνωση του παιχνιδιού και πάνω που πάω να πατήσω αποστολή γίνεται μια μλκια και κλείνει ο mozilla και το έχασα ... πάμε πάλι απ την αρχή ...
Λοιπόν, αρχικά ωραία η φετινή ανακοίνωση ήρθε και με βίντεο, όμως δεν βλέπουμε κάποια μεγάλη προσθήκη πχ στο FM09 είχαμε το 3D στο FM10 είχαμε τον νέο Editor, τώρα δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο, ίσως η οικονομική κρίση, ίσως οτι έχει ανοίξει πολλούς λογαριασμούς φέτος η SI (Football Manager για PC, για MAC, για PSP, για iPhone και iPod touch, για iPad και φυσικά το Football Manager Live) και δεν τα προλαβαίνει όλα, δεν ξέρω ...
Ξεκινάω απο το βίντεο, καλή σκέψη να μας το παρουσιάσει ο Miles, ωραίο και το background με τα παλιά Fm, ωραίο και το μουσείο με τα βραβεία, ωραία και η διαφήμιση για τα μπλουζάκια που πουλάει η SI απο το site της. Είδα το βίντεο τελευταίο, μετά την ανακοίνωση δηλαδή, οπότε το μόνο που μου έκανε εντύπωση είναι οι πανηγυρισμοί των παιχτών και οι αντιδράσεις των φιλάθλων. Στα αρνητικά οι αντιδράσεις των φιλάθλων της αντίπαλης ομάδας, οι αντιδράσεις του πάγκου, και των αντιπάλων παιχτών.
Πάμε στο εξώφυλλο, γιατί ρε SI δεν έριξες λίγο χρωματάκι ? δηλαδή στην συλλογή μας θα έχουμε και ένα fm με άχαρο εξώφυλλο, κρίμα.
"Release date: Before Christmas 2010" σιγά την πληροφορία, εκεί βγαίνει πάντα το FM, τέλη Νοέμβρη, αρχές Δεκέμβρη. Πάλι καλά που δεν είπαν before the end of 2011.
Πάμε τώρα στην ανακοίνωση των νέων στοιχείων, στο ποστ που έκανα πριν και χάθηκε ξεκινούσα απο εκεί και σίγουρα είχα γράψει πολύ πράμα,τώρα δεν ξέρω αν θα τα θυμηθώ όλα, πάμε λοιπόν:
Contract Negotiations: η προσθήκη ατζέντιδων είναι πολύ καλή κίνηση, κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο ρεαλιστικό, θα έχουμε όμως περισσότερα ζόρια να φέρουμε μεγάλους παίχτες σε μικρές ομάδες κυρίως.
Re-vamped training system: αυτό είναι οτι πρέπει, αυτό που θέλαμε όλοι, βελτίωση στο σύστημα του training, φτάνει να δούμε πως θα είναι όμως γιατί φοβάμαι μην γίνει περίπλοκο.
Improved Interaction: θα δώσει ρεαλιστικότητα στο παιχνίδι, αλλά δεν νομίζω να πιάνουμε έναν έναν τους παίχτες να ανοίγουμε συζητήσεις μαζί τους, θα γίνει πολύ κουραστικό έτσι, σίγουρα πάντως η επαφή με τον πρόεδρο πολύ καλή.
News subscription service: δεν βρίσκω κάποιον λόγο γι αυτό, πιο πολύ το βάζουν για να πουν οτι έκαναν κάποια βελτίωση ακόμα, το παλιό πάντως μια χαρά ήταν. Ελπίζω να με διαψεύσουν όταν βγει το παιχνίδι.
Match View: κάθε χρόνο απ το 09 που ξεκίνησε το 3D έχουμε αλλαγές στο match view, οι περσινές δεν μου είπαν κάτι, μακάρι οι φετινές να μην περάσουν απαρατήρητες.
Dynamic League Reputation: θα βοηθήσει και αυτό στο να γίνει πιο ρεαλιστικό το παιχνόδι, τίποτα παραπάνω.
Τώρα απο τα screenshots που είδαμε:
- Η βελτίωση στις εξέδρες είναι εμφανέστατη, δεν ξέρω όμως αν τελικά είναι αυτό που περίμενα, θέλω να το δω στο παιχνίδι για να αποφασίσω.
- Οι σκιές πάλι μου φαίνονται περιττές και πολλές (το ίδιο είχα πει και στην ανακοίνωση του FM10).
- Το backroom advice μου φαίνεται ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
- Το νεο inbox οκ μοιάζει με τα mail μας και ίσως να είναι πιο εύχρηστο, αλλά γιατί κάθε μέρα ξεχωριστά ? ανούσιο μου φαίνεται.
- Ο πάγκος είναι πολύ άδειος.
Δεν θυμάμαι αν είχα γράψει κάτι άλλο στο ποστ που χάθηκε, αν θυμηθώ θα το προσθέσω.
Σε γενικές γραμμές οι αλλαγές μου θυμίζουν αυτές της εποχής FM07-FM08 τίποτα το συνταρακτικό, καμιά τεράστια προσθήκη, όμως δεν παύουν να είναι προσθήκες και αυτές, και πάνω απ όλα είναι ένα νέο FM, το οποίο ανυπομονώ να το πιάσω στα χέρια μου. Α να μην το ξεχάσω, για ελληνικά (γλώσσα) στο παιχνιδι, ούτε λόγος στην ανακοίνωση.
Για το demo δεν έχουμε κάποια ενημέρωση ακόμα. Αν και βρίσκομαι σε διακοπές θα προσπαθήσω να παρακολουθώ τα podcasts τα blogs κλπ και οτι νεότερο έχουμε εδώ είμαστε. Πάντως τραγικό το εξώφυλλο, λίγο χρωματάκι ρε παιδιά δεν κάνει κακό ....