Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Football Manager 2022

More
24 Jul 2021 18:46 - 19 Nov 2021 22:26 #253925 by Σταμάτης Καράμπογας
Γυναικείες ποδοσφαιρικές ομάδες θα προστεθούν στο Football Manager

Η εταιρεία ανάπτυξης του Football Manager, Sports Interactive, ανακοίνωσε ότι στο Football Manager θα προστεθούν γυναικείες ποδοσφαιρικές ομάδες. Ο πρόεδρος της Sports Interactive, Miles Jacobson, δήλωσε ότι το Football Manager 22 δεν θα έχει γυναικείες ομάδες, όμως θα προστεθούν κάποια στιγμή μετά το λανσάρισμά του. Σε ένα  blog post , ο Jacobson δήλωσε ότι η προσθήκη των γυναικείων ποδοσφαιρικών ομάδων στο Football Manager θα κοστίζει εκατομμύρια λίρες, όσον αφορά το κόστος ανάπτυξης και θα προσφέρει στην εταιρεία “ελάχιστα” κέρδη. Ωστόσο, ο Jacobson υποστήριξε ότι “είναι το σωστό”.

Η Sports Interactive ξεκίνησε να αναπτύσσει μια βάση δεδομένων για τις γυναικείες ποδοσφαιρικές ομάδες πριν λίγους μήνες και στόχος της είναι να ανταγωνιστεί με αυτή των ανδρικών ποδοσφαιρικών ομάδων. Η βάση δεδομένων των ανδρικών ποδοσφαιρικών ομάδων αναπτύχθηκε σε διάστημα σχεδόν τριών δεκαετιών. Το Football Manager χρησιμοποιεί περίπου 1200 ερευνητές παγκοσμίως, οι οποίοι κάθε εβδομάδα που περνάει παρακολουθούν αγώνες σε μια προσπάθεια να αποδοθούν τα στοιχεία των παικτών όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται. Η Sports Interactive θέλει να πετύχει και το ίδιο για τις γυναικείες ποδοσφαιρικές ομάδες.

Για να το πετύχει αυτό, η Βρετανική εταιρεία ανάπτυξης προσέλαβε την Tina Keech, προπονητή και πρώην επικεφαλή έρευνας και ανάλυσης στην Smartodds, ως επικεφαλή της έρευνας σχετικά με τις γυναικείες ποδοσφαιρικές ομάδες. Η Keech δήλωσε τα εξής: “Σε μόλις λίγους μήνες, πιστεύω ότι τα πήγα καλά. Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου. Προχωράμε απρόσκοπτα και με λίγη βοήθεια θα δημιουργήσουμε μια αρκετά καλή βάση δεδομένων. Παίζω και βλέπω ποδόσφαιρο όλη μου τη ζωή. Προπονώ ομάδες. Είμαι οπαδός. Έχω δύο κόρες που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Υπάρχει ωστόσο ένα γυάλινο ταβάνι, το οποίο δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Το να λαμβάνω μέρος στο σπάσιμο αυτού του ταβανιού είναι υπέροχο συναίσθημα και είμαι πολύ υπερήφανη. Έπρεπε να συμβεί νωρίτερα. Οι μεγάλες εταιρείες έπρεπε να το έχουν κάνει νωρίτερα. Ελπίζω τώρα να το πάρουν χαμπάρι και να ακολουθήσουν.”

Ακόμα, θα μπορείτε να προσλαμβάνετε προπονητές από τις γυναικείες ομάδες για να προπονούν ανδρικές ομάδες και το αντίστροφο. Η απόφαση αυτή της Sports Interactive δημιούργησε αντιδράσεις από τους fans του Football Manager και η Βρετανική εταιρεία ανάπτυξης απάντησε στα σχόλια. Η δήλωσε της Sports Interactive έχει ως εξής: “Για να είμαστε ξεκάθαροι: αν δεν σας αρέσουν οι αποφάσεις που παίρνουμε, απλά μην αγοράζετε το game. Αν πιστεύετε ότι η προσθήκη των γυναικείων ποδοσφαιρικών ομάδων θα αλλοιώσει την εμπειρία σας, τότε ελπίζω να βρείτε αλλού κάποια άλλη εμπειρία την οποία μπορείτε να απολαύσετε.”

Science isn’t about why! It’s about why not!
Last edit: 19 Nov 2021 22:26 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Aug 2021 16:54 #254344 by Ερμής Δερβίσης
Η Manchester United θα ονομάζεται πλέον Manchester UFC στην σειρά Football Manager
Λόγω μήνυσης της ομάδας προς τη Sega για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Η Manchester United έκανε μήνυση εναντίων της Sega λόγω παραβίασης του εμπορικού σήματός της, μετά από 28 χρόνια χρήσης του από τη σειρά Championship Manager – Football Manager.

Η Sega και η Sports Interactive δήλωσε ότι χρησιμοποιούν το όνομα ως αναφορά στην Manchester United σε θέμα ποδοσφαίρου και τόνισε ότι το χρησιμοποιεί στον Football Manager και στον προκάτοχό του, το Championship Manager από το 1992 χωρίς να έχει γίνει κάποιο παράπονο. Η Manchester United υποστηρίζει ότι το Football Manager παραβίασε το εμπορικό σήμα της καθώς δεν χρησιμοποιεί το επίσημο σύμβολό της. Οι δικηγόροι της δήλωσαν: "Οι καταναλωτές περιμένουν να δουν το συγκεκριμένο σήμα δίπλα από το όνομα Manchester United και αυτό υποδεικνύει λανθασμένη χρήση".

Οι δικηγόροι της Sega και της Sports Interactive διαφώνησαν, λέγοντας ότι το απλοποιημένο σύμβολο είναι ένα από τα 14 τυχαίο σύμβολα που διαλέγει η Football Manager engine κάθε φορά που ξεκινάει ένα νέο παιχνίδι, πράγμα που δείχνει ξεκάθαρα ότι η χρήση του λογότυπου δεν ανήκει στην ομάδα. Επιπλέον δήλωσαν: "Η Manchester United προσπαθεί να εμποδίσει τον ανταγωνισμό στον τομέα των video games, εμποδίζοντας εταιρείες που δεν έχουν την άδειά τους για να χρησιμοποιούν το όνομα Manchester United. Έχει συναινέσει στην χρήση του ονόματος Manchester United στο Football Manager και δεν μπορεί να παραπονεθεί για αυτό".

Επιπλέον οι δικηγόροι της Sega τόνισαν ότι η Sports Interactive έστελνε αρκετά αντίτυπα του Football Manager στους επίσημους και στους παίκτες για χρόνια και έχουν υπάρξει αρκετές θετικές απαντήσεις και tweets για το παιχνίδι από αυτούς. Επιπλέον οι ομάδες αναλυτών της Manchester United έχουν ζητήσει αρκετές φορές πρόσβαση στα δεδομένα του Football Manager για λόγους έρευνας. Ο προπονητής της Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer, έχει δηλώσει ότι ξεκίνησε να παίζει Football Manager όταν ήταν παίκτης στην ομάδα και τον βοήθησε να τελειοποιήσει τις τακτικές του.

Η λύση που βρέθηκε από τις δύο πλευρές είναι ότι από το Football Manager 22 και μετά, η Manchester United θα ονομάζεται στο παιχνίδι Manchester AFC ή Man AFC. Η Sega και η Sports Interactive συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται κάποια άδεια για να χρησιμοποιούν το πραγματικό όνομα της ομάδας, όμως έκαναν την αλλαγή ως ένδειξη καλή θέλησης για να μη συνεχιστεί η διαφωνία από τις δύο πλευρές.

More
10 Sep 2021 00:31 #255380 by Stathis Moose Stathopoulos
Football Manager 2022

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας. Διαθέσιμο στο Xbox Game Pass.

Η Sports Interactive ανακοίνωσε ότι το Football Manager 2022 θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου.

Το νέο Manager game θα είναι διαθέσιμο στο Xbox Game Pass από την πρώτη ημέρα (PC, Xbox και σε άλλες συσκευές μέσω cloud). Δείτε το σχετικό τρέιλερ:

Το βίντεο δείχνει ότι θα υπάρχει καλύτερη παρουσίαση ειδήσεων εντός του παιχνιδιού και από γνωστά ξένα sites. Αν προπαραγγείλετε το παιχνίδι θα έχετε έκπτωση 10%.

Στη νέα έκδοση θα έχετε καλύτερο έλεγχο των αποφ΄σεων στο σύλλογό σας, που θα αφορούν media, πρόσληψη των κατάλληλων wonderkids μέσω καλύτερου συστήματος αναζήτησης κτλ. Θα υπάρχουν προσθήκες στα playing styles και ακόμη καλύτερη επικοινωνία στα αποδυτήρια. Επίσης, θα έχουμε για πρώτη φορά και Instant Result για να τελειώνουν οι αγώνες με τις μικρές ομάδες μία κι έξω και να προχωράει το παιχνίδι πιο γρήγορα!

Το Football Manager 2022 θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου για PC, Mac και άλλες συσκευές μέσω Xbox cloud.

More
02 Nov 2021 20:54 - 19 Nov 2021 22:35 #256963 by Giorgos Tsolaridis
Το Football Manager 2022 στην καλύτερη τιμή της αγοράς Γιατί ο σωστός ο μάνατζερ το θέλει  retail , να μυρίζει καινουργίλα!

Το Football Manager 2022 κυκλοφορεί στις 9 Νοεμβρίου και στο GWShop σας το έχουμε -όπως πάντα- στην καλύτερη τιμή της αγοράς!

Κάντε κλικ εδώ για να το αποκτήσετε .

Το Football Manager 2022 θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου για PC, Xbox Series X, Xbox One, Mac και άλλες συσκευές μέσω Xbox cloud.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.
Last edit: 19 Nov 2021 22:35 by Μάνος Γρυπάρης.

More
19 Nov 2021 22:44 #257401 by Μάνος Γρυπάρης
Παίζω Football Manager 2022 από την beta και ετοιμάζω το review.

Φέτος υπάρχουν περισσότερες συζητήσεις με παίκτες και προσωπικό. Οι παίκτες θα έρχονται σε εσάς σε περισσότερες περιπτώσεις, όπως π.χ. αν θέλετε να πουλήσετε έναν παίκτη που είναι αγαπητός στα αποδυτήρια. Αντίστοιχα, οι coaches και οι scouts σας θα έρχονται και θα σας δίνουν περισσότερες συμβουλές και πολύ πιο ουσιώδεις, όπως το τι πρέπει να αλλάξετε στην προπόνηση, περισσότερες προτάσεις παικτών (σ.σ. κάποιοι θα είναι τελειωμένοι αλλά δεν έχει να λέει), παίκτες που πρέπει να μεταφέρετε από την Β' ομάδα στην Α' ή από την Β' στην Under-19 κ.ο.κ.

Εννοείται ότι στη Superleague 2 έχουμε πλέον και Β' ομάδες. Όσο για το επίπεδο δυσκολίας στους αγώνες, διατηρείται για άλλη μια φορά υψηλό. Έχω πουλήσει ένα σωρό παλτά. Έφερα όμως καλές μεταγραφές και χωρίς Save Game Editor. Π.χ. Jordan Lukaku μια χαρακτηριστική που είναι Transfer Listed.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
09 Dec 2021 05:00 #258082 by Stathis Moose Stathopoulos
5 facts για το Football Manager 2022

Τι πρέπει να γνωρίζετε οι προπονητές της εξέδρας.

Το καλύτερο Manager game στον κόσμο επέστρεψε, με άφθονες μεταγραφές βελτιώσεις.

Οι developers έδωσαν μεγάλη βάση στον τομέα των μεταγραφών. Αν έχετε παίξει μία από τις τελευταίες εκδόσεις τότε αξίζει να ρίξετε μία ματιά στο νέο βίντεο της σειράς "Πριν το αγοράσετε" με τα 5 facts του FM 2022 ώστε να διαπιστώσετε αν η αγορά του θα σας καλύψει.

<youtube>yG7ZRWMe4nQ</youtube>

More
11 Apr 2022 12:00 #263029 by Nikos Georgopoulos
Δωρεάν περίοδος για το Football Manager 2022

Σε PC και Xbox.

Η Sports Interactive και η Sega ανακοίνωσαν ότι το Football Manager 2022 θα είναι δωρεάν για PC και Xbox για λίγες ημέρες.

Η προσφορά ξεκινάει από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα. Μέχρι τότε...όσοι δεν έχετε το παιχνίδι προσπαθήστε να φτάσετε με την ομάδα σας όσο πιο μακριά μπορείτε.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το Football Manager 2022 .

Μην πατήσετε την επιλογή "Demo" αλλά την αμέσως επόμενη "Play Football Manager 2022". Επίσης, το παιχνίδι διατίθεται σε έκπτωση 33% από τα 55€ στα 37€ μέχρι και τις 21 Απριλίου.

More
12 May 2022 22:05 #264197 by Nikos Georgopoulos
Αδέρφια 31 και 29 ετών, προπονητές στις ομάδες Ρενς και Σαρλερουά, έμαθαν προπονητική...μέσα από το Football Manager

Έπαιζαν μέχρι τα ξημερώματα!

Δύο αδέλφια από το Βέλγιο, ο William Still (βοηθός προπονητή της Γαλλικής Stade de Reims) και o Edward Still (προπονητής της Βέλγικης Σπόρτινγκ Σαρλερουά) έμαθαν προπονητική από το Football Manager!

Ο 29χρονος Βέλγος είναι ο βοηθός προπονητή στην Ρενς, πριν από την οποία ήταν μάνατζερ των βελγικών ομάδων Lierse και Beerschot. Όλα αυτά είναι αξιοσημείωτα δεδομένου ότι είναι 29 ετών, που για έναν επαγγελματία προπονητή ποδοσφαίρου είναι πολύ μικρή ηλικία.

Ο William Still είχε μια ενδιαφέρουσα διαδρομή μέσω του ποδοσφαίρου και το Sportsbible δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο για το πώς πήγε από το προπονητής στην ομάδα U14 της Preston μέχρι στο να φτάσει να αντιμετωπίσει τον Lionel Messi στο ντεμπούτο του Αργεντινού στην Paris St. Germain. Ωστόσο, τελικά επέλεξε να επικεντρωθεί στην προπονητική παρά στις δικές του φιλοδοξίες (έπαιζε και επαγγελματικά όταν ήταν μικρότερος). Ένα από τα πράγματα που αναγνωρίζει για την προπονητική του καριέρα είναι ότι αφιέρωσε πολλές ώρες στο Football Manager, μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του, Edward Still . Παρεμπιπτόντως, ο αδερφός του είναι ο πρώτος προπονητής της Βέλγικης Σπόρτινγκ Σαρλερουά!

Περιέργως, οι γονείς των δύο αδερφών τους απαγόρευσαν τα video games όταν ήταν μικροί, αλλά τίποτα δεν θα εμπόδιζε το δίδυμο να παίξει το τότε αγαπημένο τους παιχνίδι: το F.A. Premier League Football Manager 2001 που αναπτύχθηκε από την EA.

"Το CD έσπασε μέσα στο CD-Rom" λέει ο William Still. "Το παίξαμε τόσες πολλές ώρες που το CD-Rom δεν μπορούσε πια να το διαβάζει! Και δεν αγοράσαμε ποτέ τη νέα έκδοση". Τελικά οι δυο τους συνέχισαν με το Championship Manager της Sports Interactive, το οποίο έπαιζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. «Η χειρότερη φάση ήρθε όταν ήμουν περίπου 14 ή 15 ετών», λέει ο William Still. «Κοιτούσες το ρολόι και ήταν 10 το βράδυ και έλεγες: «Ω, θα πάω για ύπνο τα μεσάνυχτα». Μετά το επόμενο πράγμα που ξέρεις είναι ότι είχε πάει π.χ. 04:30 το πρωί. Και μετά ξυπνάς σκεπτόμενος, "Γιατί στο διάολο το έκανα αυτό;" Αλλά ναι, υπήρχε ένα σημείο που έγινε λίγο υπερβολικό».

Ωστόσο, τελικά ο μικρότερος αδερφός αποφάσισε να πάρει πιο σοβαρά την προπονητική και να αρχίσει να μελετά για αυτό το σκοπό. Εκείνη την περίοδο συνειδητοποίησε επίσης ότι, ενώ μπορούσε να παίξει και ως ποδοσφαιριστής, δεν θα ήταν ο επόμενος Ρονάλντο. "Το Football Manager μου έδωσε αυτή την ώθηση να θέλω να δημιουργήσω μια ομάδα", λέει ο Still. "Ήθελα να μπορώ να μιλάω με παίκτες. Ήθελα να έχω αυτή τη σχέση. Εννοώ, ήμουν εντάξει στο ποδόσφαιρο, αλλά το FM μου επέτρεψε να έχω μια ματιά στο πώς ήταν να διοικείς μια ομάδα. "Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που παίζουν Football Manager καταλαβαίνουν λίγο περισσότερο το παιχνίδι. Πρέπει να μπεις σε πολλές λεπτομέρειες για να κερδίσεις πράγματα και να είσαι επιτυχημένος στο παιχνίδι, ειδικά στις μέρες μας που γίνεται όλο και πιο περίπλοκο. Το εκτιμώ άνθρωποι που είναι τόσο παθιασμένοι και τόσο βυθισμένοι στο παιχνίδι. Νομίζω ότι η τελευταία φορά που έπαιξα σοβαρά ήταν γύρω στο 2017, προσπαθώντας να φέρω την Wycombe Wanderers στην κορυφαία κατηγορία - μη με ρωτάτε πώς πήγε, αλλά έχω σχεδόν εγκυκλοπαιδική γνώση των ευκαιριών που έπρεπε να γίνουν στις χαμηλότερες κατηγορίες της Αγγλίας εκείνη την εποχή.".

Ο William Still δήλωσε επίσης ότι: "Το να γίνεσαι προπονητής στην πραγματικότητα είναι κάτι το ασύλληπτο. Ένα μεγάλο μέρος της κατάστασης που συμβαίνει στο video game είναι στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει στην πραγματική ζωή και όταν το κάνεις μέρα με τη μέρα, συνειδητοποιείς πόσο παρόμοιο είναι στην πραγματικότητα. Aκούγεται ανόητο να το λες αυτό σε κάποιον, αλλά υπήρχαν τόσες πολλές πτυχές του Football Manager τις οποίες είδα και στην πραγματικότητα και είχαν νόημα. Για παράδειγμα, όταν κάνεις μια μεταγραφή, έχεις την αρχική προσφορά, μετά μια αντιπροσφορά... μετά έχεις έναν παίκτη που δεν συμφωνεί με τους μισθούς που του προτείνεις. Υπάρχουν επίσης γενικές συζητήσεις με τους παίκτες, οργάνωση προγραμμάτων προπόνησης, ομάδες φυσικής κατάστασης και προγράμματα προπόνησης, τόσο συλλογικά όσο και ατομικά. Και όσο περισσότερο εξετάζετε τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού, τόσο περισσότερο καταλαβαίνετε πώς κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στην πραγματική ζωή. Αν παίζεις το Football Manager με τον εύκολο τρόπο, απλώς στήνεις την ομάδα σου και φροντίζεις να ταξινομηθούν οι μεταγραφές σου, τότε δεν θα μάθεις πολλά. Αλλά όσο περισσότερες λεπτομέρειες βρίσκεις και πραγματοποιείς, τόσο πιο αληθινό γίνεται. Νομίζω ότι το Football Manager με βοήθησε να γίνω καλύτερος προπονητής".

Ευχόμαστε στα αδέρφια Still ότι καλύτερο στην προπονητική τους καριέρα. Όσο για εσάς που παίζετε Football Manager, για να φτάσετε να προπονείτε ομάδα πρώτης κατηγορίας, θα χρειαστεί πρώτα να περάσετε από ακαδημίες -όπως έκανα κι εγώ- και να πάρετε ένα δίπλωμα προπονητικής της Uefa. Δείτε τι είχε γίνει στη σχολή προπονητών ΕΠΟ όπου ήμουν, το 2008.