Παίζω την beta του Football Manager 2020 για τις ανάγκες του preview.
Οι αλλαγές σε σχέση με πέρυσι είναι ελάχιστες, αλλά για μένα έχουμε την πιο σημαντική διόρθωση των τελευταίων ετών. Επιτέλους μπορείτε να πουλήσετε παίκτες σαν άνθρωποι και σε μια λογική τιμή! Οι ομάδες ανταποκρίνονται και οι περισσότερες εξ αυτών προσφέρουν χρήματα κοντά στην τιμή του παίκτη. Αν ένας παίκτης είναι άχρηστο τσουβάλι τότε θα πάρετε πρόταση έστω από έναν σύλλογο με τα μισά χρήματα για να τον ξεφορτωθείτε. Θα πρέπει να είναι εντελώς άμπαλος και υπερτιμημένος για να σας γίνει πρόταση δανεικού (πολύ σπάνιο).
Πάντως με την αρχική οθόνη που δείχνει ένα meeting room, ψάρωσα καθώς νόμιζα ότι οι συνεντεύξεις τύπου θα γίνονται με 3D γραφικά. Μάταια όμως. Επίσης, στη δημιουργία προπονητή έχουμε καλύτερο import της φωτογραφίας σας και η μηχανή γραφικών έχει μείνει ίδια.
Στα του gameplay υπάρχουν κάποιες προσθήκες, όπως για παράδειγμα το ότι οι παίκτες σε συννενόηση με τον αρχηγό βγάζουν ένα πρόγραμμα πειθαρχίας που θα τηρούν, το οποίο είτε το δέχεστε, είτε το διαπραγματεύεστε μαζί τους.
Σημαντικό επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι κάνετε την δουλειά σας κάθε φορά πιο γρήγορα:
- Στα Tactics, σε κάθε θέση σας προτείνονται οι παίκτες που αποδίδουν καλύτερα με τον ιδανικότερο που παίζει όντως στην εκάστοτε θέση να εμφανίζεται πάνω πάνω.
- Στις διαπραγματεύσεις κάνετε suggest terms και η άλλη ομάδα ανταποκρίνεται άμεσα.
Εν τω μεταξύ οι σχέσεις μεταξύ των παικτών, μέσω της πυραμίδας, διατηρούνται και φέτος. Πούλησα τον Δώνη στη μισή τιμή και ο Κουρμπέλης ήταν στεναχωρημένος με το morale τέρμα κάτω. Μου λέει ο βοηθός "Μήπως να πας να του μιλήσεις?" Του μίλησα και μου ειπε "Δεν ήθελα να φύγει ο Δώνης από τον σύλλογο", για να του πω "Με συγχωρείς αλλά έφυγε για οικονομικούς λόγους και θα αντικατασταθεί από κάποιον καλύτερο". Οπότε μου λέει "Ηταν ηγετικός χαρακτήρας στα αποδυτήρια και φίλος".
Ε εκεί τι να του πω, μου ράγισε την καρδιά. Ήμουν στο τσακ να κάνω Load το παιχνίδι για να τον φέρω πίσω αλλά το άφησα εκεί. Ίσως στο μέλλον, ποιος ξέρει.
Διαβάστε το preview