Η Ellen McClain, φωνή της GlaDOS, είπε ότι ότι είχε ονειρευτεί να σκοτώνει ανθρώπους.
Στο Portal, η GlaDOS είναι μια χαρακτηριστική φωνή που μας έχει μείνει. Επειδή λοιπόν ορισμένοι ηθοποιοί ταυτίζονται με τους ρόλους που υποδύονται, η McClain απ' ότι φαίνεται ίσως να...επηρεάστηκε. Σε συνέντευξή της με το Kiwi Talkz, η ηθοποιός φωνής του GlaDOS είπε: «Ένας ηθοποιός, πιστεύω, φέρνει όλη του τη διάνοια, τη συναισθηματική του ζωή, τα συναισθήματα, σε οποιοδήποτε project. Φέρνεις όλο σου τον εαυτό. Όλοι έχουμε τα πάντα μέσα μας. Ποτέ δεν έχω ωθηθεί στο σημείο του φόνου στη ζωή μου, αλλά δεν λέω ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί υπό ορισμένες συνθήκες. Π.χ. αν έπρεπε να προστατεύσω τον εαυτό μου ή κάποιον που αγαπούσα.»
Το αποκορύφωμα της συνέντευξης: "Έχω δει όνειρα—έχω δει δολοφονικά όνειρα. Στα όνειρά μου έχω δολοφονήσει ανθρώπους. Δεν βλέπω δολοφονικά όνειρα πολύ συχνά, αλλά τα έχω δει, όπου έχω δολοφονήσει κάποιον. "
Για να είμαστε δίκαιοι, η McLain διευκρίνισε ότι δολοφονεί ανθρώπους (στα όνειρά της) μόνο για αυτοάμυνα. Είπε επίσης ότι δεν μοιράστηκε καμία από τις δολοφονικές της φαντασιώσεις με την ομάδα των developers για χρήση στα παιχνίδια του Portal, αν και όχι επειδή προσπαθούσε να κρατήσει το όλο θέμα "I have killer dreams", αλλά απλώς επειδή το κουτί υποδείξεων δολοφονίας ήταν ήδη γεμάτο: "Ο Erik Wolpaw, ο συγγραφέας του Portal και του Portal 2 έχει πολλές δικές του ιδέες", είπε. «Δεν χρειάζεται να του δώσω καμία ιδέα».
Η συνέντευξη καλύπτει πολλά θέματα σχετικά με το Portal και άλλα έργα που έχει κάνει η McLain για τη Valve όλα αυτά τα χρόνια—είναι επίσης η φωνή του Overwatch, αλλά και των Half-Life games.
Και, φυσικά, είπε ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στο Portal 3. "Στείλε email Valve. Έχεις την ευλογία μου", είπε η McLain στο Kiwi Talkz. "Πες τους "Η Έλεν θέλει να κάνει ένα Portal 3"".