Οι ιδρυτές της Sierra είχαν προσπαθήσει να δουλέψουν με τον Steven King
Αφού δεν τους απάντησε, έφτιαξαν μόνοι τους το Phantasmagoria.
Οι ιδρυτές της Sierra, Roberta και Ken Williams, επιστρέφουν στο gaming μετά από 20 χρόνια με το
remake
του Colossal Cave Adventure, το οποίο αποτέλεσε έμπνευση για τον πρώτο τίτλο της εταιρείας, Mystery House.
Σε συνέντευξή τους με το PC Gamer δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ήθελαν να δουλέψουν με τον Steven King:
Roberta: "Ήθελα να δουλέψω με τον Steven King γιατί ήθελα να κάνω ένα Horror game".
Ken: "Πολλές, πολλές φορές. Πιθανότατα τώρα έχει μετανιώσει που δεν δούλεψε μαζί μας, λόγω του Phantasmagoria".
Roberta: "Δεν ήξερα ποιοι είμαστε, τι κάνουμε, οπότε πήγα και έφτιαξα το δικό μου Horror game, το οποίο τα πήγε και καλά".
Ken: "Ο Vincent Bugliosi έγραψε το βιβλίο Helter Skelter και ήθελα και με αυτόν να κάνω μία δουλειά. Ήταν ένας πολύ γνωστός δικηγόρος και εγώ ήθελα να γίνω δικηγόρος".
Roberta: "Του άρεσαν τα δικαστικά δράματα και άλλα παρόμοια".
Ken: "Οπότε υπογράψαμε ένα συμβόλαιο και προσπαθούσαμε να βρούμε πως θα φτιάξουμε ένα παιχνίδι με δικαστήριο. Τελικά όμως δεν έγινε ποτέ πράξη".
Roberta: "Ξέρεις δεν ακούγεται και τόσο διασκεδαστικό αν το καλοσκεφτείς. Ένα δικαστικό παιχνίδ"ι.
Τέλος οι Williams δήλωσαν ότι έκανα λάθος που δεν αγόρασαν την id Software, όταν ο νέος τότε John Romero τους είχε προτείνει το Wolfenstein 3D. Δεν αγαπούσαν την βία των FPS τότε και έχασαν την ευκαιρία, όμως η επιτυχία του Doom τους έμεινε. Ο Ken δήλωσε: "Κατάλαβα ότι το πλοίο έφυγε και δεν έπρεπε να έχω φερθεί χαζά. Ως
publisher
δεν χτίζουμε τα games για εσάς, αλλά σας τα δίνουμε. Όταν ήρθε το Half Life ήταν εύκολη επιλογή και δεν άφηνα να φύγει και δεύτερη ευκαιρία από εμάς".