Ο συνιδρυτής της Media Molecule αποχωρεί από την gaming βιομηχανία
Μετα από 14 χρονια στην εταιρεια.
Σε μια δημοσίευση στο Twitter, ο συνιδρυτής της Media Molecule, Alex Evans ανακοινώσε πως αποχωρεί από την εταιρεία και γενικώς από την ανάπτυξη games. Συγκεκριμένα δήλωσε: " Πριν λίγους μήνες εν μέσω καραντίνας έκανα διαφορές σκέψεις με τον εαυτό μου και αποφάσισα από developer του Dreams να γίνω απλός θαυμαστής του Dreams. Με λίγα λόγια να κάνω ένα διάλειμμα από την ανάπτυξη games, μια καριέρα που είχα την μεγάλη τύχη να έχω από 15 χρονών."
Ο Evans είπε ότι η Media Molecule είναι πολύ κάλος χώρος εργασίας και δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του να δουλεύει για κάποια άλλη εταιρεία ανάπτυξης. Αν και δεν είναι σίγουρος τι τον περιμένει μετά, αναρωτιέται πάνω σε τι άλλο θα μπορούσε να εργαστεί. Επίσης δήλωσε: "Για όποιον ανησυχεί για το Dreams – μην ανησυχείτε. Αυτό που κάνει η MM με το Dreams θα σας "κάψει το μυαλό" και παρόλο που θα μου λείψουν όλοι, θα είμαι εκεί να τους επαινώ. Τους ευχαριστώ για τα πρώτα υπέροχα 13 χρονιά και εύχομαι η MM να κρατήσει αλλά 13".
Η Media Molecule ιδρύθηκε το 2006 από τους Mark Healy, Kareem Ettouney, David Smith και τον Evans. Το πρώτο παιχνίδι που κυκλοφορήσαν ήταν το LittleBigPlanet το 2008 για το Playstation 3. Μετά ακλούθησαν το LittleBigPlanet 2 το 2010 και το Tearaway το 2013 για το Playstation Vita. Ακόμα η εταιρεία μετέφερε το Tearaway στο Playstation 4 το 2014 με τίτλο Tearaway Unfolded.
Το πιο πρόσφατό τους παιχνίδι είναι το Dreams που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της εταιρείας, στο Dreams οι παίχτες μπορούν να δημιουργήσουν οτιδήποτε θέλουν όπως ολόκληρα παιχνίδια, ταινίες και μουσική. Μια έκδοση του Dreams για Playstation VR κυκλοφόρησε τον Ιούλιο. Πρόσφατα οι χρηστές του Dreams έχουν κάνει πράγματα όπως να ξαναφτιάξουν το Fall Guys και το Halo: Infinite.
Το Dreams κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή για PS4. Παρόλο που δεν ξέρουμε ποιο είναι το επόμενο βήμα για τον Evans του ευχόμαστε τα καλυτέρα για όλες τις μελλοντικές του προσπάθειες.