Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Tulpa

More
15 May 2015 06:12 - 17 May 2015 15:30 #160899 by Γιάννης Μοσχονάς
Έφτασε η ώρα για την χώρα μας να επανακτήσει το χαμένο της γόητρο, έστω και αν το κάνει μόνο στον τομέα των video games. Με το εξαιρετικό puzzle platformer Tulpa της Encryptique έχω βάσιμες ελπίδες για ένα λαμπρό μέλλον της Ελλάδας στην αγαπημένη μας κουλτούρα. Το Tulpa ανήκει στα πιο αλλόκοτα games που μπορείτε να αγοράσετε, οπτικά αποτελεί έναν ύμνο στην αχαλίνωτη φαντασία των δημιουργών του ενώ σε επίπεδο gameplay αποτελεί πρόκληση για τους στοχαστικούς gamers .

Με την παρατηρητικότητα να διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην επίλυση των γρίφων, το παράξενο ζεύγος playable χαρακτήρων στο Tulpa προσεγγίζει τα εμπόδια με τον δικό του μοναδικό τρόπο, σπρώχνοντας κιβώτια, χρησιμοποιώντας τηλεκίνηση, κάνοντας άλματα ακριβείας και συναρπάζοντας μας με την προσαρμοστικότητα του. Αν δεν διαρκούσε μόνο δύο ώρες, θα συγκαταλέγονταν άνετα στα "διαμάντια" της κατηγορίας .
Last edit: 17 May 2015 15:30 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 May 2015 15:34 #161051 by Μάνος Γρυπάρης
Replied by Μάνος Γρυπάρης on topic Tulpa
Tulpa review
Ο Γιάννης Μοσχονάς (Blood King) μόλις το ανέβασε.

Έχω παίξει κι εγώ το παιχνίδι και μπορώ να πω ότι η εμπειρία αξίζει. Δυνατό του σημείο είναι η τρομερή ατμόσφαιρα. Πολλές φορές μάλιστα οι χαρακτήρες δίνουν την εντύπωση ότι αποτελούνται από γυαλί αφού "σπάνε" πάνω στις παγίδες και θριματίζονται. Όταν συμβαίνει αυτό ένιωσα λες και βρισκόμουν σε όνειρο και με σκότωναν ένα πράγμα. Τα ambient sounds είναι εκπληκτικά, όπως και ο ήχος του σπασμένου γυαλιού όταν χάνετε ζωή κι επιστρέφετε...λίγα μέτρα πιο πριν. Θετικό αυτό όσον αφορά στα checkpoints. Τα puzzles δεν είναι και τόσο εύκολα όσο φαίνονται πάντως και κόλλησα για αρκετή ώρα σε διάφορα σημεία.

Μειονέκτημα οι 2 ώρες gameplay καθότι στην Ελλάδα όλα τα games είναι indie κι οι developers δουλεύουν στο free μέχρι να βγει το παιχνίδι και να μπορέσουν να έχουν έσοδα από πωλήσεις. Τώρα κοστολογείται στα 10 ευρώ. Ενδεχομένως με τιμή 5 ευρώ σε Steam Sales πιστεύω θα το αποκτήσει περισσότερος κόσμος.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
17 May 2015 17:00 #161057 by Τάσος Μαραγκός
Replied by Τάσος Μαραγκός on topic Tulpa
To ειδα και εγω απο το review...Δεν ειχα ενημερωθει οτι εχει κυκλοφορησει.Καπως μου ξινιζει τωρα που εμαθα οτι εχει 10€ για 2 ωρες gameplay.Δεν το εχω παιξει και σε καποιο sales θα το προτιμησω...μπηκε σε wishlist...

More
17 May 2015 17:29 #161068 by Giorgos
Replied by Giorgos on topic Tulpa
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για το review παιδιά! Το game με κάθε ευκαιρία είναι σε sale, π.χ. αυτή τη στιγμή στο Spring Sale του Humble Store www.humblebundle.com/store/p/tulpa_storefront

Η διάρκεια είναι ένα θέμα ναι. Το οποίο, για μένα τουλάχιστον, ανήκει στα "lessons learned" της όλης διαδικασίας σχεδιασμού/ανάπτυξης του game. Απαιτεί αρκετή εμπειρία για να κάνει κάποιος μια καλή εκτίμηση της δυσκολίας των puzzle (ακόμη περισσότερο όταν αφορά το χρόνο που θα κάνει ο "μέσος παίκτης") κάτι το οποίο μάθαμε "the hard way". Βέβαια θα πει κανείς "μπορείς πάντα να φτιάξεις περισσότερα puzzle" το οποίο θα ήταν τέλειο αν είχαμε περισσότερο χρόνο ή/και μεγαλύτερο team.

More
11 Aug 2015 19:56 #167449 by Παναγιώτης Τσιάτσος
Έπαιξα το παιχνίδι και το απόλαυσα σε μέγιστο βαθμό. Το κέρδισα σε live του Gameworld και ευχαριστώ πολύ το site γι' αυτό. Το Tulpa έχει όντως διάρκεια περί τις δύο ώρες, ενώ μετά το πρώτο playthrough ολοκληρώνεται σε ένα μισάωρο. Περισσότερα υπάρχουν στο πρόσφατο blog μου, ενώ το playthrough είναι εδώ:

More
04 May 2017 18:34 #197902 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Δείτε το Tulpa στο σημερινό gameplay video με τον Μάνο:

More
04 May 2017 20:28 #197917 by Μάνος Γρυπάρης
Replied by Μάνος Γρυπάρης on topic Tulpa
Ωραίο το walkthrough του Professorα. Θα μπορούσα να το είχα μελετήσει και να κάνω κι εγώ πλήρες walkthrough καθώς στο σημείο που σταμάτησα το δικό μου είχα κολλήσει. Απ' ότι φαίνεται κι εκείνος χρειάστηκε πολύ ώρα.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)