Λοιπον εγώ θέλω να πω κάποια πράγματα σχετικά με το χθεσινό live επειδή στο Twitch chat δεν δίνεται η ευκαιρία για εκτενή και σωστή συζήτηση. Σχετικά με το θέμα με τα exclusive που είπε ο Μάνος. Προφανώς και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι αυτό θα κόψει από τις πωλήσεις του Xbox και ότι για πολύ κόσμο κυρίως στο εξωτερικό θα προηγηθεί το PC του Xbox One. Οι λόγοι είναι απλοί. Όταν 1) έχω την εφαρμογή Xbox που μπορώ να κάνω ακριβώς ότι στο Xbox One και μάλιστα μπορώ να κάνω party chat με άλλους του PC ή του Xbox One χωρίς χρέωση, 2) μπορώ να παίξω όλα τα παιχνίδια του Xbox (θεωρητικά αν τα βγάλουν που για εκεί πάει) και να παίρνω τα achievements τους, 3) μπορώ να παίξω online multiplayer χωρίς extra χρέωση και 4) μπορώ να κοτσάρω το χειριστήριό μου του Xbox One, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ σαν να έχω Xbox και μάλιστα αν είναι και ακριβό το PC μου θα έχω και Scorpio. Επομένως κάποιος που δεν είναι φανατικός κονσολάκιας δεν θα έχει λόγο να πάρει Xbox και τα μόνα πράγματα που θα του λείψουν είναι τα Games With Gold και το community εαν και εφόσον δεν εισαχθεί στο μέλλον ως υποχρεωτικό για όλα τα παιχνίδια το cross-play μεταξύ του οικοσυστήματος της Microsoft. Ο δεύτερος λόγος, το community είναι αρκετά σοβαρός και χρειάζεται να δούμε εκεί τι θα γίνει στο μέλλον για να αποφασίσουμε. Επίσης το PC πρέπει να είναι αρκετά δυνατό, να υποστηρίζει DirectX 12 κλπ. Εαν τα έχεις όλα αυτά τότε γιατί Xbox;...... Εαν δεν έχεις δυνατό PC τότε ναι, Xbox.
Σε δεύτερο χρόνο να πω κάτι στον Παντελή. Μας λέει η 343 για το Halo 5 και το ακούω από πολλούς, ότι κάνει δωρεάν update στα παιχνίδια. Τι έχει βάλει μέχρι στιγμής η 343 στα update της: Forge, Big Team Battle, Infection, Action Sack, Campaign Scoring. 'ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΚΑΝΕΙ UPDATE ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ. Επίσης, από χάρτες έχει βάλει 3 πίστες multi και 2 πίστες Warzone, δηλαδή 1 map pack των άλλων Halo το οποίο κόστιζε 9,49 ευρώ. Σημειωτέον όμως ότι ΜΕ ΚΑΘΕΝΑ από αυτά τα update η 343 πλασάρει ένα ειδικό REQ Bundle το οποίο κάθε φορά κοστίζει 80.000 REQS (υπερβολικά πολλά) ή 15 ευρώ, και σου λέει ότι αν το ανοίξεις 2 ή 3 φορές -30 ευρώ;!- (μέσα σε 3 μέρες-αδύνατον χωρίς να πληρώσεις-) παίρνεις ultra rare REQS και άλλα πολλά καλούδια. ΝΑΙ δεν σε υποχρεώνει να τα αγοράσεις όμως αν είσαι συλλέκτης θες τα exclusive REQS και άρα πρακτικά σε υποχρεώνει. Η 343 κοροϊδεύει το franchise, τη Microsoft, και φυσικά όλους όσους είναι fan του Halo. Κοροϊδία και ξεφτίλα. Ο Παντελής μπορεί να έχει την άποψη του όμως αυτά που λέω εδώ δεν είναι άποψη μου είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ για το τι κάνει η 343. Ψόφος λοιπόν στη 343 και στη Bonnie Ross που είναι κολλητή του Phil Spencer και είναι ο μόνος λόγος που δεν έχει απολυθεί. Και όπως είπε ο Angry Joe: This is what Halo has evolved to, REQ Cards.