Χθες το βράδυ μιλούσαμε με τους κολλητούς μου για τι anime έχει δει ο καθένας μας τελευταία και αν είναι καλά για να τα δουν και οι υπόλοιποι από εμάς. Η κουβέντα πήγαινε μια χαρά, αλλά κάποια στιγμή βγήκαμε :off-topic: και αρχίσαμε να λέμε γιατί ένας τέτοιος κόσμος να μην υπάρχει στην πραγματικότητα.
Εκεί ήταν που εγώ πέταξα ένα "Γι' αυτό δεν μου αρέσουν τα anime" και τους άφησα όλους με το στόμα ανοιχτό. Άρχισαν να μου φωνάζουν και να λένε ότι αφού δεν μου αρέσουν γιατί κάθομαι και τα παρακολουθώ και τέτοια παρόμοια. Κι εγώ τους εξηγώ ότι τα βλέπω μεν γιατί είναι ωραία σαν "τέχνη"-αν μπορεί κανείς να το πει έτσι-και είναι ένας τρόπος να περνάει η ώρα ευχάριστα. Αλλά ο λόγος που είπα ότι δεν μου αρέσουν τα anime είναι ότι παρουσιάζουν ένα κόσμο τόσο εξιδανικευμένο, που σε κάνουν να ποθείς, κυριολεκτικά, να μπεις στην οθόνη σου. Αλλά μετά που τελειώνει το σόου πέφτεις πάνω στην πραγματικότητα με τόση δύναμη που το να γίνεις μπίλιες είναι λίγο μπροστά σε αυτό που συνειδητοποιείς.
Δηλαδή βλέπεις ένα anime στο οποίο ως συνήθως βάζουν κάτι hot babes και μερικά απίστευτα γεγονότα, τα οποία ζηλεύεις και λες "Θέλω κι εγώ" όπως ένα μικρό παιδί. Όμως μετά βλέπεις ότι μια τέτοια εποχή δεν υπάρχει(One Piece), ούτε αυτού του είδους η τεχνολογία υπάρχει(Vandread, Air Gear) και φυσικά δεν υπάρχουν και τα μωρά που όλοι οι Γιαπωνέζοι ζωγραφίζουν έχοντας στο μυαλό τους ιδανικά πρότυπα(Αmazing Nurse Nanako και γενικά ότι θηλυκό υπάρχει στα anime). Και κάτι τέτοιο μπορεί να σε χαλάσει τόσο άσχημα που να τύχει κάποια νύχτα να μείνεις ξύπνιος και να σκέφτεσαι τέτοια πράγματα. Δεν μιλάω από προσωπική εμπειρία, μη νομίζετε ότι έχω κάνει κάτι τέτοιο. Απλά βάζοντας κάτω όλα όσα μου λέγαν εχθές οι φίλοι μου και ακολουθώντας μια λογική πορεία, εγώ μόνο σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω.
Και ως συμπέρασμα στην όλη κουβέντα ο καθένας είχε το δικό του. Για την ακρίβεια ήταν όλοι τους και εγώ. Αλλά επιμένω στο γεγονός ότι δεν πρέπει να παθιάζεσαι με τέτοιου είδους πράγματα. Όσο πιο γρήγορα καταλαβαίνεις το ψέμα, τόσο λιγότερο πονάει στο μετέπειτα. Εσείς πως το βλέπετε;
Εδώ ταιριάζει και το θέμα του Boss
πώς ξέρεις ότι είσαι καμένος με τα anime
.