Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Παιχνίδια VS Ταινίες (ή anime)

More
08 May 2010 01:17 #71722 by Aνέστης Αδαμίδης
Πότε ήταν καλύτερα; Όπως βγήκαν αρχικά ή όταν τους έδωσαν άλλη μορφή; Ή όταν έφτασαν στην αντίπερα όχθη έγιναν ακόμη καλύτερα; Μπορείτε ακόμη να προτείνετε αν θέλετε να δείτε κάποιο game να γίνεται ταινία ή κάποια ταινία να έρχεται στην κονσόλα σας.

Λοιπόν εγώ θέλω να αναφέρω μερικά παιχνίδια που όταν έγιναν ταινίες δεν με ενθουσίασαν τόσο. Π.χ. το Street Fighter με τον Jean-Claud Van Dam ήταν μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες. Εντάξει, ήταν και το θέμα της τεχνολογίας που δεν ήταν δυνατό να υπάρχουν καλύτερα εφέ, αλλά όσο να το κάνουμε, ήταν χάλια. Ειδικά ο πράσινος τύπος, που συνεχώς με τσάκιζε στο ξύλο κάθε φορά που τον είχα αντίπαλο αλλά δεν έκανε τίποτα όταν τον είχα εγώ, έπιασε πάτο. Δείτε κάτω:

[youtube:cipyel86]
[/youtube:cipyel86]

Οι χαρακτήρες δεν μοιάζουν καν με αυτούς του παιχνιδιού. Ο Bison είναι πολύ πιο φουσκωμένος στο παιχνίδι. Ένα ακόμη παιχνίδι που για μένα δεν ήταν τόσο εκθαμβωτικό σαν ταινία, είναι το Hitman. Απλά δεν μου έκανε την ίδια εντύωση με το παιχνίδι.

Από την άλλη, υπάρχουν και ταινίες που όταν έγιναν παιχνίδια έχασαν την αίγλη τους. Πρώτο αναφέρω το Matrix που έχω πει και σε άλλο τόπικ, γιατί έγινε πολύ περίπλοκο. Επίσης το Dragon Ball στο PS1 δεν είχε τόσο μεγάλη επιτυχία. Καλά δεν ήταν και ταινία αλλά τέλος πάντων.... Ένα ακόμη είναι το Jurassic Park Trespasser. Αρκετά παλιό, αλλά εντός του θέματος. Δηλαδή ήταν αρκετά ελεεινό ως παιχνίδι.

Από παιχνίδια που θα ήθελα να δω σε ταινίες θα πω το GTA San Andreas, το GoW φυσικά, το Metal Gear Solid και το SSX γιατί μου αρέσει το snowboard. Ακούω τις δικές σας προτάσεις. Μπορείτε ακόμη να πείτε αν θα θέλατε να δείτε κάποιο anime σε ταινία με κανονικούς χαρακτήρες ή ως παιχνίδι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Jun 2010 17:41 #73351 by MariaZ
Εντάξει, το Street Fighter ήταν μακράν η χειρότερη ταινία από video game evaaar!

Αλλά νομίζω ότι αυτή η ερώτηση μοιάζει λίγο με το θέμα της κινηματογραφικής μεταφοράς βιβλίων. Άλλος είναι ο τρόπος που "μιλάει" κανείς στον gamer, άλλος στον θεατή μιας ταινίας και άλλος στον αναγνώστη. Γιαυτό νομίζω ότι κάθε τέτοιο "bridging", κάθε μεταφορά, έχει τα προβλήματά της για τον πορωμένο παίκτη/θεατή/αναγνώστη. Επειδή χάνονται πληροφορίες ή χαρακτηριστικά (πχ των ηρώων) από τη μια μορφή στην άλλη.

Ειδικά ο πράσινος τύπος, που συνεχώς με τσάκιζε στο ξύλο κάθε φορά που τον είχα αντίπαλο αλλά δεν έκανε τίποτα όταν τον είχα εγώ, έπιασε πάτο.

:( Ο καημένος ο Blanka, δεν του φτάνει η μετάλλαξή του, τον κράζεις και από πάνω .

Είναι αρκετά παλιό, πάντως εγώ ακόμα θα ήθελα να δω μια "Heroes of Might and Magic" themed επική (αλλά πολύ επική) ταινία. Και στην τελική μάχη, undeads VS archangels!

[center:1lljhl8d]Hadouken!
Shoryuken!
Sonic Boom!
[/center:1lljhl8d]

More
06 Jun 2010 18:12 #73354 by Aνέστης Αδαμίδης

maria_zzZZzz wrote: :( Ο καημένος ο Blanka, δεν του φτάνει η μετάλλαξή του, τον κράζεις και από πάνω .

Μα το είδες το βίντεο; Είναι το λιγότερο αστείο! Δεν έχω κάτι εναντίον του χαρακτήρα, αλλά εναντίον αυτών που δεν ήξεραν πως να το κάνουν σωστά. Και εν τω μεταξύ εγώ δεν έχω καταλάβει τι φύλο είναι. Στην αρχή νόμιζα πως είναι άντρας. Μετά είδα ένα βίντεο που τον φωνάζανε γυναίκα. Ακόμη δεν ξέρω τι είναι.

Πάντως υπάρχουν και παιχνίδια που γίνανε ταινίες και ήταν αρκετά ωραία(όχι και καταπληκτικά). Mια που θυμάμαι είναι η Dungeons and Dragons: Wrath of the Dragon God. Μια ικανοποιητική ταινία μπορώ να πω. Αν το ψάξεις θα το βρεις και στο youtube. Το έχει δείξει και στην τηλεόραση 2 φορές.

ΥΓ. Έχω ένα φίλο που με το κούρεμα που έχει και τα μούσια είναι ίδιος ο Zangief. Μόνο οι ουλές του λείπουν . Είναι και σωματαράς.... ίδιος σας λέω!

More
06 Jun 2010 18:37 #73357 by MariaZ

Μα το είδες το βίντεο; Είναι το λιγότερο αστείο! Δεν έχω κάτι εναντίον του χαρακτήρα, αλλά εναντίον αυτών που δεν ήξεραν πως να το κάνουν σωστά.

1ον έκανα πλάκα :P και 2ον δεν εννοούσα ότι τον κράζεις σχετικά με την ταινία, αλλά επειδή δεν έκανε τίποτα όταν τον "είχες" ;)

Και εν τω μεταξύ εγώ δεν έχω καταλάβει τι φύλο είναι. Στην αρχή νόμιζα πως είναι άντρας. Μετά είδα ένα βίντεο που τον φωνάζανε γυναίκα. Ακόμη δεν ξέρω τι είναι.

Πάντως το άρθρο της wikipedia δεν αφήνει αμφιβολία σχετικά με το φύλο του.

Mια που θυμάμαι είναι η Dungeons and Dragons: Wrath of the Dragon God. Μια ικανοποιητική ταινία μπορώ να πω. Αν το ψάξεις θα το βρεις και στο youtube. Το έχει δείξει και στην τηλεόραση 2 φορές.

Ομολογώ την άγνοιά μου. Θα το δω και θα σου πω.

[center:1lljhl8d]Hadouken!
Shoryuken!
Sonic Boom!
[/center:1lljhl8d]

More
06 Jun 2010 19:13 #73361 by Νικολής Ασημάκης

TheReaper wrote: Πάντως υπάρχουν και παιχνίδια που γίνανε ταινίες και ήταν αρκετά ωραία(όχι και καταπληκτικά). Mια που θυμάμαι είναι η Dungeons and Dragons: Wrath of the Dragon God. Μια ικανοποιητική ταινία μπορώ να πω. Αν το ψάξεις θα το βρεις και στο youtube. Το έχει δείξει και στην τηλεόραση 2 φορές.

Έλα ρε, χτες την (ξανα)έβλεπα στο pc μου! :lol: Ταινιάρα δεν την λες. Αλλά σαφώς καλύτερη από την πρώτη. Επίσης γαμάτη μεταφορά, σε ανίμε όμως, ήταν το Devil May Cry... Αν μπορείς να πεις μεταφορά ένα μικρό storyline 12 επεισοδίων μετά το πέρας των 3 πρώτων παιχνιδιών.

More
02 Oct 2010 15:39 #80225 by Aνέστης Αδαμίδης
Το Gears of War την ταινία, ξέρει κανείς που θα την βρω; Έχω ρωτήσει σχεδόν παντού, αλλά κανένας δεν την έχει. Θέλω να δω αυτή την ταινία, για να έχω άποψη στο πόσο καλά την κάνανε σε σχέση με το παιχνίδι.

More
04 Oct 2010 01:14 #80409 by Κωνσταντίνος Κουτσούμπας
Αν θελετε να ριξετε ΤΟ γελιο δειτε την ταινια Dragonball. Μιλαμε οι τυποι πηραν ατοφιο χρυσαφι και καταφεραν να το μετατρεψουν σε λασπη.... Απιστευτο...

More
08 Oct 2010 14:59 #80886 by Αλέξανδρος Στεφάνου
Μου φένεται ή στο Sillent Hill δεν έχει σχεδόν καμία σχέση ταινία-game?

More
16 Jan 2011 18:43 #87875 by Μάνος Γρυπάρης
Ακριβώς. Αλλάξαν το σενάριο για τις ανάγκες της ταινίας και βγήκε το χάλι που είδαμε όλοι. :roll:

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)