Οι Oasis είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών. Με βάση τους αριθμούς, αποτελούν το πιο εμπορικό συγκρότημα των 90's (και προσωπικά το αγαπημένο μου). Έχουν δώσει παγκόσμιες συναυλίες σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε Αμερική, Αργεντινή, Ιαπωνία και γενικά σε όλες τις μεγάλες χώρες, όπου πάντοτε είχαν πληρότητα από θεατές. Στην Ελλάδα δεν έχουν τόση απήχηση συγκριτικά με άλλες χώρες. Είχαν κατέβει μόνο μία φορά στη χώρα μας σε ένα από τα πρώτα Rockwave Festival, όπου μάλιστα ο Liam Gallagher (κύριος τραγουδιστής του συγκροτήματος) είχε τσακωθεί με τον Noel Gallagher (η ψυχή του συγκροτήματος και μεγαλύτερος αδερφός του) με αποτέλεσμα δυστυχώς ο 2ος να μην κατέβει.
Τα δύο αδέρφια είναι μονίμως στη δημοσιότητα λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα τους, ενώ οι κακές γλώσσες λένε ότι το συγκρότημα προσπαθούσε από την αρχή να μιμηθεί τους Beatles. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο οι Oasis έχουνε πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως! Έχουν επίσης συλλέξει 15 NME Awards, 5 BRIT Awards, 9 Q Awards και 4 MTV Europe Music Awards. Το peak της καριέρας τους ήταν ουσιαστικά στα 3 πρώτα άλμπουν, ίσως και στο 4ο.
Άλμπουμ:
1)Definitely Maybe (1994)
2(What's the Story) Morning Glory? (1995)
3)Be Here Now (1997)
4)Standing on the Shoulder of Giants (2000)
5)Heathen Chemistry (2002)
6)Don't Believe the Truth (2005)
7)Dig Out Your Soul (2008)
Αξιοσημείωτα τραγούδια:
Live Forever (1994)
Whatever (1994, B-Side, κυκλοφόρησε μόνο σε Single)
Don't Look Back in Anger (1995)
Hello (Live) (1995)
Some Might Say (1995)
Stand by Me (1997)
Don't Go Away (1997)
Go Let It Out (2000)
Oasis - Best Of Playlist
Την έχω δημιουργήσει ο ίδιος βάζοντας μέσα τα καλύτερα (κατά την άποψή μου) κομμάτια.
Συμπεριέλαβα ακόμη και τα B-Sides τα οποία δεν κυκλοφόρησαν σε επίσημα άλμπουμ παρά μόνο σε singles. Όλα τους θα μπορούσαν να αποτελούν άνετα επιτυχίες άλλων συγκροτημάτων. God bless Noel Gallagher.