Το Pokemon Kadabra επιστρέφει μετά από 18 χρόνια, είχε αποσυρθεί γιατί έμοιαζε στον Uri Geller
Ο Γκέλερ άλλαξε τελικά γνώμη και ζήτησε συγγνώμη.
Το Pokemon Kadabra, το οποίο κρατούσε ένα κουτάλι, είχε αποσυρθεί εδώ και 18 χρόνια, λίγο μετά την κυκλοφορία του, ύστερα από κατηγορίες του ταχυδακτυλουργού Uri Geller.
Ο Uri Geller, τον οποίο γνωρίζουμε από τα...κουτάλια που μας είχε λυγίσει όταν είχε έρθει στην Ελλάδα, είχε κατηγορήσει με μήνυση την Nintendo ότι εμπνεύστηκε για το συγκεκριμένο Pokemon από τον ίδιο.
Το pokemon αποσύρθηκε αλλά πλέον θα επιστρέψει τον Ιούνιο, μαζί με το κουτάλι του,
σύμφωνα με το PokeBeach
, ο οποίος είδε ένα φυλάδιο πώλησης που διέρρευσε. Ενώ στο πρόσωπό του pokemon φαίνεται προφανές ότι ο αριθμός 64 θα συμπεριληφθεί μαζί με τα άλλα 151 πρωτότυπα Pokémon, ο Kadabra έχει αποκλειστεί από το παιχνίδι με κάρτες από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Ενώ το πιο προφανές παράδειγμα ήταν το χαρακτηριστικό λυγισμένο κουτάλι του Kadabra, το όνομά του στα ιαπωνικά, Yungerer, είχε επίσης σαφείς ομοιότητες. Ο Geller φέρεται να αντιμετώπισε ειδικό θέμα με την κάρτα Team Rocket Kadabra, η οποία περιείχε το "Evil Yungerer". «Είμαι πολύ θυμωμένος για αυτό», είπε στο BBC το 2000. «Δεν θα έδινα την άδεια να βασιστεί σε εμένα ένας επιθετικός και κακός χαρακτήρας. Αυτό δεν έχει να κάνει καν με την παλιά ερώτηση αν είμαι μάγος ή πραγματικό μέντιουμ. Είναι κλοπή της προσωπικότητάς μου».
Ωστόσο, ο Γκέλερ δεν έμεινε θυμωμένος. Μετά από χρόνια αποτυχημένων αγωγών, εκκλήσεις από fans, ακόμη και τις εγγονές του, τελικά υποχώρησε. Το 2020 έστειλε μια επιστολή στη Nintendo δίνοντας άδεια στο Kadabra να συνεχίσει να χρησιμοποιείται. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Pokémon Tsunekazu Ishihara έγραψε εκείνη τη στιγμή για να τον ευχαριστήσει. Ο Geller άρχισε μάλιστα πέρυσι να κάνει tease την πιθανή επιστροφή του Kadabra στο παιχνίδι με κάρτες. «Θέλω να ευχαριστήσω τους fans των Pokémon που με προσέγγισαν τα τελευταία χρόνια», είπε στο PokéBeach χθες σε φωνητικό μήνυμα. «Συμπεριλαμβανομένων αυτών από το PokéBeach, που συνέχιζαν να επικοινωνούν μαζί μου ασταμάτητα. Οπότε, βασικά, ήσασταν εσείς και οι εγγονές μου που με έκαναν να αλλάξω γνώμη. Τώρα μπορούμε όλοι να δούμε τον Kadabra να επανενώνεται με τα άλλα Pokémon στο παιχνίδι καρτών αυτό το καλοκαίρι. Σας αγαπώ όλους. Και το παραδέχομαι, εντελώς ανοιχτά και με ειλικρίνεια. Ήμουν χαζός. Ήταν καταστροφικό λάθος για μένα να μηνύσω τα Pokémon. Το [Kadabra] ήταν βασικά ένας φόρος τιμής στον Uri Geller. Αλλά αυτά είναι παρελθόν τώρα. Συγχωρέστε με. Σας αγαπώ όλους. Πολύ αγάπη και ενέργεια».