Ταινία Dune: Part Two
O Villeneuve σχολίασε την κινηματογραφική του αποκλειστικότητα.
Η ταινία Dune 2 έχει επιβεβαιωθεί και ο σκηνοθέτης της, Denis Villeneuve, μίλησε για τα γυρίσματα της ταινίας, καθώς και την απόφασή του να προβληθεί αρχικά μόνο σε κινηματογράφους.
Σε μια
συνέντευξή του
, ο Villeneuve, είπε ότι η Warner Bros. και η Legendary “πραγματικά πιστεύουν” στην σειρά Dune, αλλιώς δεν θα χρηματοδοτούσαν ένα sequel αν η ταινία δεν έφερνε τα αναμενόμενα νούμερα στο box office. Για το Dune 2, η Warner Bros. και η Legendary συμφώνησαν σε ένα παράθυρο 45 ημερών, όπου το Dune 2 θα προβάλλεται μόνο σε κινηματογράφους και μετά θα κυκλοφορήσει στο HBO Max. Ο Villeneuve δήλωσε ότι αυτό ήταν το σημείο “κλειδί” στις διαπραγματεύσεις τους.
Ο σκηνοθέτης του Dune, Denis Villeneuve, δήλωσε τα εξής: “Για εμένα δεν ήταν διαπραγματεύσιμο. Φυσικά μου αρέσει το streaming. Το αγαπάω και το χρησιμοποιώ όλη ώρα. Πιστεύω ότι είναι ένας φοβερός τρόπος να βλέπεις ταινίες που έχεις ξαναδεί ή να ανακαλύπτεις νέες ταινίες από το παρελθόν που πλέον δεν προβάλλονται στους κινηματογράφους. Όμως πιστεύω ότι οι σύγχρονες ταινίες πρέπει να έχουν την ευκαιρία τους. Όλες οι ταινίες χρειάζεται να έχουν αρκετό χρόνο στους κινηματογράφους. Το ‘theatrical experience’ βρίσκεται στον πυρήνα της κινηματογραφικής γλώσσας για εμένα. Υπάρχει κάτι με το να δεσμεύεσαι. Η κίνηση του να πας στον κινηματογράφο δείχνει ότι δεσμεύεσαι. Δεσμεύεσαι στην διαδικασία του να βλέπεις μια ταινία με έναν διαφορετικό ρυθμό, διαφορετική προσέγγιση και διαφορετική προοπτική. Για αυτό πρέπει να είσαι πλήρως ‘εκεί’. Είναι κάτι σαν τελετουργία του κινηματογράφου. Στο σπίτι, είσαι μπροστά από το PC σου, πας βόλτα τον σκύλο ή μιλάς στο κινητό.”
Ο Villeneuve συνέχισε μιλώντας για το Dune 2, δηλώνοντας τα εξής: “Είναι φανταστικά νέα, όμως είναι και λίγο βάρος. Τα καλά νέα είναι ότι αρκετή δουλειά έχει γίνει ήδη, όσον αφορά τον σχεδιασμό, το casting, τα σκηνικά και το σενάριο. Επομένως δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Δεν είναι μεγάλη περίοδος μέχρι να κυκλοφορήσει, όμως θα προσπαθήσω να ανταπεξέλθω στην πρόκληση αυτή, διότι είναι κάτι που έχει τεράστια σημασία για εμένα. Το να δουν οι θεατές το δεύτερο μέρος είναι μείζονος σημασίας για εμένα. Δεν είναι δεύτερο επεισόδιο ή άλλη ιστορία με τους ίδιους χαρακτήρες. Είναι μια συνέχεια της πρώτης ταινίας. Είναι το δεύτερο μέρος της μεγάλης ταινίας που προσπαθώ να κάνω. Όσο το συντομότερο, τόσο το καλύτερο.”
Όσον αφορά την έναρξη των γυρισμάτων του Dune 2, ο Villeneuve δήλωσε ότι η άνοιξη του 2022 είναι “πολύ νωρίς”. Ειδικότερα, δήλωσε τα εξής: “Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε κάπου στο φθινόπωρο, αλλά ακόμα και αυτό θα είναι αρκετά σύντομα χαχα.”
Το μπάτζετ της πρώτης ταινίας Dune του 2021 ανέρχεται στα 165 εκατομμύρια δολάρια κι απ' ότι φαίνεται τα έξοδα βγήκαν και με το καλημέρα.