Θα είναι πιστή στο παιχνίδι με επιπλέον στοιχεία
Ο ηθοποιός Tom Hopper που υποδύεται τον Albert Wesker στην νέα ταινία Resident Evil Reboot δήλωσε ότι αυτή θα είναι “το παιχνίδι και κάτι παραπάνω” λέγοντας ότι το κοινό θα πρέπει να βγει από την αίθουσα με αυτή την αίσθηση.
Ο Hopper δήλωσε σε συνέντευξή του στο Collider ότι προσπάθησε να κάνει την εκδοχή του Wesker που υποδύεται κάτι σαν τον Agent Smith από το The Matrix, αλλά πιο τρισδιάστατο. Συνολικά ο ηθοποιός είπε ότι ελπίζει πως οι θεατές θα βρουν το Welcome to Raccoon City ίδιο με το παιχνίδι συν κάτι παραπάνω. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός ανέφερε: “Νομίζω ότι οι fans του παιχνιδιού θα είναι ευχαριστημένοι, αλλά ταυτόχρονα, νομίζω θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι θέλουμε να κάνουμε αυτούς τους χαρακτήρες όσο πιο αληθινούς και γειωμένους όσο γίνεται. Νιώθω ότι ο Wesker στο παιχνίδι προφανώς έχει αυτήν την αίσθηση του (Agent) Smith από το The Matrix. Τον ήθελα να είναι λίγο πιο τρισδιάστατος από αυτό και να έχει το ηθικό πλεονέκτημα.”
Για τον χαρακτήρα του Wesker συγκεκριμένα, ο Hopper είπε ότι η προσέγγισή του ήταν να μην τον αποδώσει τόσο ξερό όσο εμφανίζεται στο παιχνίδι. Ο ηθοποιός υπονόησε ότι στην ταινία θα προστεθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το παρελθόν του Wesker, δηλώνοντας ότι η ταινία συνολικά φιλοδοξεί να είναι το παιχνίδι συν κάτι ακόμη. Σύμφωνα με τον Hopper: “Υπάρχει ένα στοιχείο της προέλευσης του Wesker στην ταινία και του τι μπορεί να ήταν προτού γίνει αυτός που βλέπουμε σε πολλά από τα games της σειράς. Αλλά νομίζω πως από αισθητικής απόψεως, νομίζω τα games το ενισχύουν αυτό με καλό τρόπο. Είναι μια αισθητική που, σίγουρα όταν γυρίζαμε την ταινία, με έκανε να σκεφτώ ότι μοιάζει με το παιχνίδι. Ελπίζω πραγματικά ότι οι fans του παιχνιδιού θα κρατήσουν κάτι καλό από την εμπειρία, ότι πρόκειται για το παιχνίδι και κάτι παραπάνω. Παραπάνω βάθος σε αυτούς τους χαρακτήρες.”
Οι έξι ταινίες Resident Evil που προηγήθηκαν είχαν πρωταγωνίστρια την Milla Jovovich και συνολικά είχαν εισπράξεις πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο box office. Το Welcome to Raccoon City περιγράφεται από τον Hopper ως ένα νέο ξεκίνημα: “Όταν ξεκίνησα να το διαβάσω, είχε πραγματικά την αίσθηση ενός σεναρίου για παιχνίδι, από ένα από τα games της σειράς. Το ένιωθα immersive και μου φαινόταν πιο βρώμικο. Μου έδινε την αίσθηση ότι η Raccoon City ήταν ένα άσχημο μέρος να βρεθεί κανείς και αμέσως ένιωσα ότι αυτός ήταν ένας κόσμος με τον οποίον ταυτιζόμουν περισσότερο από οτιδήποτε. Έχω δει πόλης σαν αυτήν στην Αμερική. Αυτό με ενθουσίασε, ότι ένιωσα πως είναι κάτι που μπορεί κανείς να ταυτιστεί, νομίζω. Παρ’ όλο που υπάρχει επιρροή από το παιχνίδι, είχε την αίσθηση ενός πραγματικού μέρους που θα μπορούσε κανείς να ζει.
Τέλος, εκτός από το Welcome to Raccoon City και το επερχόμενο Resident Evil: Village, το Netflix έχει ανακοινώσει το Resident Evil: Infinite Darkness που θα αφορά τις περιπέτειες του Leon και της Claire, ενώ ετοιμάζεται και νέα live-action σειρά του Netflix που θα αφορά την οικογένεια Wesker.