Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Elvis Presley

More
08 Jan 2016 23:19 - 19 Jul 2022 02:07 #175059 by Μάνος Γρυπάρης
Έλβις Πρίσλεϊ
Σήμερα ο βασιλιάς θα γινόταν 81 ετών

Σαν σήμερα γεννήθηκε μια από τις επιδραστικότερες προσωπικότητες της διεθνούς μουσική σκηνής. Ο Βασιλιάς Έλβις Πρίσλεϊ γεννήθηκε στο Τουπέλο του Μισισίπι στις 8 Ιανουαρίου του 1935.

... και άφησε την τελευταία του πνοή στις 16 Αυγούστου του 1977, σε ηλικία μόλις 42 ετών! Ένας από τους πιο λατρεμένους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Ο Elvis Presley με τις μοναδικές κινήσεις των γοφών του και τις αισθαντικές ερμηνείες των κομματιών του, αναδείχτηκε σε ένα ανεπανάληπτο «σύμβολο» στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής των τελευταίων 50 ετών.

Βρέθηκε στο πάτωμα από τη μνηστή του Τζίντζερ Όλντεν, στο σπίτι του, τη βίλα Γκρέις Λαντ, στο Μέμφις του Τενεσί. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Baptist Memorial όπου και στις 3:30 μ.μ. διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Οι γιατροί ανακοίνωσαν πως ο θάνατος επήλθε από καρδιακή αρρυθμία, οποία προκλήθηκε από μεγάλη δόση ναρκωτικών.

Η κηδεία του Πρίσλεϊ ήταν εθνικό γεγονός και την παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Η ταφή του αρχικά έγινε στο νεκροταφείο του Φόρεστ Χιλ στο Μέμφις, δίπλα από τη μητέρα του, αλλά για λόγους ασφαλείας η σωρός του μεταφέρθηκε στη Γκρέις Λαντ.

Ο Έλβις Άαρον Πρίσλεϊ έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο "Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ" και The King!

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 19 Jul 2022 02:07 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Jan 2016 00:06 #175064 by Νικόλαος Ζαρκαδας
ιδια μερα γενεθλια εχει με τον γιο μου.Λες να μοιασει :P :P Μεγαλο respect για τον Ελβις.Μου αρεσουν καποια τραγουδια του.Φυσικα και ασχετος μουσικων αποψεων κτλ ολοι τον αναγνωριζουν. ο Ελβις εχει πια μια κορυφαια θεση στο πανθεον της Μουσικης..Εγω δηλωνω φαν του γαμπρου του.του Michael Jackson.Εκει ψηλα που ειναι ισως κανουν και κανα ντουετο πια :lol:

More
09 Jan 2016 15:15 - 09 Jan 2016 15:18 #175088 by Andrew
Replied by Andrew on topic Elvis Prisley
Μεγάλος καλλιτέχνης απο τους λίγους, πολύ διαφορετικός και με αρκετά ιδιαίτερη και χαρακτηριστική χροιά! Αν δεν άφησε ο Ελβις εποχή, τότε ποίος; Και επειδή στην εν λόγω περίπτωση, δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε Long Live the King, ας ελπίσουμε ότι ο βασιλιάς δεν θα πεθάνει ποτέ μέσα απο το έργο και την μουσική που άφησε πίσω (είναι σίγουρο)

P.S. Σε όσους αρέσει ο Έλβις, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να ακούσουν και Johnie Cash, όχι το ίδιο στυλ με τον βασιλιά αλλά σίγουρα άλλος ένας τεράστιος καλλιτέχνης και ιδιαίτερη προσωπικότητα της μουσικής ( είχαν κάνει μαζί και κάμποσες περιοδείες)! Γενικότερα τσεκάρετε όλη την τότε εποχή, όσοι ακούτε αυτό το είδος. Θα εκπλαγείτε από το τι διαμάντια θα βρείτε!
Last edit: 09 Jan 2016 15:18 by Andrew.

More
09 Jan 2016 16:34 #175089 by Παναγιώτης Τσιάτσος
Προλαβαίνουμε? Οι Παλαιοημερολογίτες ακόμη περισσότερο.

More
19 Jul 2022 02:05 - 19 Jul 2022 02:08 #265668 by Μάνος Γρυπάρης
Το review μου για την ταινία Elvis:

Δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι ήταν ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών, ο οποίος ενέπνευσε πολλούς, όπως π.χ. οι Beatles.

Δείτε εδώ την Rock διασκευή του για το Hound Dog:

Το πρωτοποριακό Jailhouse Rock

Το αξεπέραστο Blue Suede Shoes

Μερικά ακόμη links με ξένα άρθρα για όσους θέλουν να διαβάσουν πολλά ωραία πράγματα:
- H ταινία Elvis έχει πραγματικά γεγονότα ακριβώς όπως έγιναν ή...έχει αλλάξει ορισμένα ?
- Τι δήλωσε ο ηθοποιός Austin Butler για την μουσική των αφροαμερικανών .
- Η ταινία Elvis έχει πραγματικά γεγονότα με ακρίβεια? - Μέρος 2ο .
- Οι μαύροι τραγουδιστές που ενέπνευσαν τον Elvis .

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 19 Jul 2022 02:08 by Μάνος Γρυπάρης.