Τo Mortal Combat επιστρέφει!! H Warner Bros που έχει πλέον τα δικαιώματα της σειρας(Mόνο η Google έχει μείνει έξω απο το Gaming) ανακοίνωσε πως το 2011 θα κυκλοφορήσει ένα νέο Mortal Combat για PS3, και Xbox 360.
H Εταιρία παραγωγής θα είναι η NetherRealm Studios της οποίας αφεντικό είναι Ed Boon , δημιουργός της σειράς Mortal Combat. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το νέο παιχνίδι θα επαναφέρει τη σειρά στα 2D μονοπάτια που την μάθαμε, με ολοκαίνουργια μηχανή γραφικών και τα Fatality, πιο βίαια απο ποτέ.
Επίσης θα προστεθούν νέες επιλογές για το Gameplay, αφού εκτός απο το παραδοσιακό fighter Vs fighter θα υπάρχουν και επιλογές για tag team matches που μάθαμε απο τη σειρά tekken καθώς και «το βαθύτερο story mode απο οποιοδήποτε fighting παιχνίδι»
«Επαναφέρουμε τη σειρά Mortal Kombat στα χέρια των Gamers με τη βοήθεια της γεμάτης ταλέντο ομάδας της NetherRealm Studios, δημιουργώντας ένα παιχνίδι που οι fans περιμένουν πολύ καιρό.» δήλωσε ο πρόεδρος της Warner Bros. Interactive Enterntainment,Martin Tremblay. «Επαναπροσδιορίζοντας τη σειρά με τη WBIE, το νέο Mortal Combat ανανεώνει τα παλιά παιχνίδια της σειράς, ενώ μένει πιστό στους θρυλικούς ήρωες της σειράς αλλα και στο μοναδικό της fighting style.»
Για να πω την αλήθεια μου ποτέ δεν ήμουν φαν τον Mortal Combat, αφού απο μικρός είχα αγάπη για το Street Fighter και μετέπειτα για το Tekken. Παρολα αυτά η είδηση είναι αρκετά σημαντική, και το γεγονός οτι θα επιστρέψουν στο 2D μου δίνει ελπίδες οτι θα δώσουν περισσότερη έμφαση στο παιχνίδι αυτό καθ’αυτό και όχι στο πόσα κεφάλια θα εκφενδονίζονται σε κάθε κλωτσιά(οχι οτι το δευτερο δεν είναι εξίσου σημαντικό
) Περιμένουμε λοιπόν!
Υπάρχει και trailer. Τουλάχιστον σε 2D μοιάζει αρκετά καλό!
[youtube:1esdw6e5]
[/youtube:1esdw6e5]