Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Arcade Fighting Sticks: Προτάσεις

More
29 Jan 2016 18:00 - 29 Jan 2016 18:04 #176079 by Igognito
Καλησπέρα φίλε! =)

Τα τελευταία 4 χρόνια παίζω Fighting Games και έχω το Stick που είχα αγοράσει από τότε (είναι της Madcatz το Tourament Edition 2).;
Έχω φίλους μου που έχουν Qanba και Hori , όμως ας τα πάρουμε ένα ένα =) :

1) Αρχικά να σου πω πως δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνεις πολλές ώρες την μέρα Training , ίσα ίσα που είναι καλό για να εξοικειωθείς με το Stick και να αποκτήσεις Muscle Memory.

2) Τα κουμπιά δεν πρόκειται να χαλάσουν αν δεν τα κοπανάς οργισμένος αν τύχει να εκνευριστείς κατά την διάρκεια του παιχνιδιού (όντας παρορμητικός έχει τύχει να του ρίξω μερικές αλλά ακόμα λειτουργεί κανονικά! :D)

3) Η διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα 3 τώρα.Και τα 3 έχουν διαφορετικό layout στο που είναι τοποθετημένα τα κουμπιά (ύψος-θέση)
Τα stick της Madcatz αποτελούνται από Sanwa , αυτά χρησιμοποιούν και στα Arcades της Ιαπωνίας , είναι πολύ μαλακά τα κουμπιά και ο μοχλός χαλαρός (στο δικό μου έτυχε να βγει σκληρός ο μοχλός όταν το αγόρασα)

Τα Hori και αυτά εξίσου μαλακά κουμπιά και ο μοχλός ακόμα πιο μαλακός

Τα Qanba που έχω δει είχαν πλακέτα Dual Mod (ήταν για παραπάνω από μια κονσόλα τύπου PS3 , Xbox 360 , PC) , τα κουμπιά ήταν πιο σκληρά όπως και ο μοχλός δεν ήταν τόσο χαλαρός (πάντα σε λογικό βαθμό).

Αν θες να αγοράσεις εξαρτήματα για το Stick , μόνο από εξωτερικό.Έχω φίλους που έχουν φτιάξει μόνοι τους Custom Stick και ξέρουν να το ανοίγουν για να αλλάξουν πράγματα
Last edit: 29 Jan 2016 18:04 by Igognito.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Jan 2016 18:57 #176086 by trioborgsector
αυτο που εχω στην φωτογραφια μπορεις να το δεις΄΄;;;;

αυτο εχω παραγγειλει..
και κατι ακομα οταν λες να μην τα κοπαναω πως το εννοεις;;;

εννοεις να παταω σιγα;;;;

More
16 Feb 2016 20:57 #176827 by Μάνος Γρυπάρης
Προτάσεις για Fighting Sticks

Μιας και κυκλοφορεί το Street Fighter 5 για πάρτε μάτι ορισμένες προτάσεις.

Mad Catz Arcade FightStick Tournament Edition

Τιμή: 200 ευρώ

Mad Catz Tournament Edition S+ Arcade FightStick

Τιμή: 200 ευρώ

Hori Real Arcade Pro 4 Kai

Τιμή: 150 ευρώ

Mad Catz FightStick Alpha

Τιμή: 90 ευρώ
Πλεονέκτημα ο μοχλός. Μειονέκτημα τα 6 κουμπιά...πλέον

Mad Catz FightPad PRO

Τιμή: 70 ευρώ
Για όσους επιμένουν στα gamepad.

trioborgsector wrote: αυτο που εχω στην φωτογραφια μπορεις να το δεις΄΄;;;;
αυτο εχω παραγγειλει..
και κατι ακομα οταν λες να μην τα κοπαναω πως το εννοεις;;;
εννοεις να παταω σιγα;;;;

Πάτα κανονικά τα κουμπιά με όση δύναμη θες. Απλά άμα χάσεις μην κοπανάς κανένα χειριστήριο, δεν θέλει να το ζορίζεις και πάρα πολύ.
Οπως και να εχει αφού το παρήγγειλες πες μας εντυπώσεις μετά από κάνα μήνα χρήσης.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
16 Feb 2016 22:59 - 16 Feb 2016 23:17 #176836 by Γιώργος Λόλας
Στις προτάσεις να προσθέσω κι εγώ τα προϊόντα της X-Arcade.

X-Arcade Solo Arcade Joystick (μόνο σε μεταχειρισμένο μιας και έχει σταματήσει η παραγωγή του)

X-Arcade Dual Joystick (116 ευρώ)

X-Arcade Tankstick + Trackball (180 ευρώ)

Τα δύο τελευταία είναι για δύο παίκτες, ενώ το Tankstick διαθέτει και trackball για τα αντίστοιχα arcade games που το υποστηρίζουν, αν και προτείνω το Dual Joystick που είναι πιο φθηνό, ειδικά αν το προορίζετε μόνο για Fighting.

Από εκεί και πέρα, μπορεί κάποιος να αγοράσει τα parts (buttons, χειριστήρια, USB encoder κτλ) ξεχωριστά και να φτιάξει ένα δικό του arcade stick με ξύλινο εξωτερικό για παράδειγμα. Υπάρχουν εκατοντάδες guides για την όλη διαδικασία. Τα χρήματα που θα χρειαστεί αν δαπανήσετε σε αυτή την περίπτωση, ξεκινάνε από 30-40 ευρώ και φτάνουν έως και τα 60-70 (για δύο παίκτες), ανάλογα με την εταιρεία που θα επιλέξετε.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πακέτα να επιλέξετε, είτε σε OEM είτε σε Sanwa ή και Seimutsu. Μπορείτε να επικοινωνήσετε και με το Arcade Maniacs που έφτιαξε το arcade του GameWorld για να ρωτήσετε αν μπορούν να σας βοηθήσουν στο φτιάξιμο ενός Fighting stick ή να σας πουλήσουν τα parts που χρειάζεστε.
Last edit: 16 Feb 2016 23:17 by Γιώργος Λόλας.

More
17 Feb 2016 01:24 #176839 by Μάνος Γρυπάρης
Πολύ σωστή επισήμανση. Τα X-Arcade είναι πολύ πιο σκληρά, ανθεκτικά και ακριβά βεβαίως βεβαίως.
Ο μοχλός τους είναι κάπως πιο ευέλικτος σε σχέση με άλλους που βαράνε πιο ευθεία.
Όπως και να έχει να τονίσω ότι κάνω calibration γυρνώντας τα χειριστήρια ανάποδα για να έχω τον μοχλό στα δεξιά. Και δεν είμαι ο μόνος...ανάποδος!

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
21 Feb 2016 08:44 #176961 by trioborgsector
Γεια σας θελω να αγορασω μια τσαντα για το arcade stick που εχω αγορασει το θεμα εινε δεν μπορω να βρω πουθενα τσαντα για το arcade stick εχω παει στο e-bay και δεν μπορω να βρω

μπορειτε να με βοηθησετε σας παρακαλω;;

More
21 Feb 2016 14:51 #176968 by Γιώργος Λόλας
Καλησπέρα φίλε μου. Για συγκεκριμένο arcade stick το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις στο επίσημο site αν υπάρχει κάτι. Από εκεί και πέρα, δες αυτή και αυτή την τσαντούλα αν σου κάνει κάποια. Συνήθως για αυτές τις δουλειές κάνουν οι τσάντες τύπου dj που έχουν περισσότερο ύψος σε σχέση με τις τσάντες για laptops.

Δες εδώ περισσότερες μήπως βρεις κάποια που σου κάνει καλύτερα.

More
22 Feb 2016 07:33 - 22 Feb 2016 18:16 #176992 by trioborgsector
Στο επίσημο site δεν έχει κάτι... Ποια τσάντα να πάρω για το stick που έχω; Θέλω μία που να χωράει ό,τι θέλω να βάλω για να μην έχω θέματα.

απλα δεν ξερω τι να παρω΄.΄... διαστασεις μεγεθος κτλ...

μπορειτε να μου προτεινεετε καπιες τσαντες για το arcade stick που εχω;;
Last edit: 22 Feb 2016 18:16 by trioborgsector.

More
07 Jan 2017 17:52 #192064 by Μάνος Γρυπάρης
Σήμερα σας παρουσιάζουμε το Arcade Fighting Stick της Combat King, μία πολύ οικονομική και ταυτόχρονα ποιοτικά λύση που απευθύνεται σε όσους από εσάς παίζουν είτε Fighting games, είτε γενικά Arcade games μέσω MAME και θέλουν ένα joystick στο PC τους.

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση στο σχετικό άρθρο

Στο επίσημο site δεν έχει κάτι... Ποια τσάντα να πάρω για το stick που έχω; Θέλω μία που να χωράει ό,τι θέλω να βάλω για να μην έχω θέματα.

απλα δεν ξερω τι να παρω΄.΄... διαστασεις μεγεθος κτλ...

μπορειτε να μου προτεινεετε καπιες τσαντες για το arcade stick που εχω;;

Βρες στο Internet τις διαστάσεις του χειριστηρίου σου και δες και τις διαστάσεις της τσάντας ώστε να είναι τουλάχιστον +5 εκατοστά μήκος και +5 πλάτος.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
22 Jan 2017 19:18 #192882 by Spyros K
Καλησπέρα,

το combat king arcade είναι συμβατό στο ps4?