Εντάξει, δεν είναι και τόσο χάλια το παιχνίδι.Σας βλέπω όλους να το κατακρίνετε.
Προσωπικά,το έχω παίξει ως τώρα γύρω στις 16 ώρες.
Στην εγκατάστασή του δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι πήρε πολυυυ ώρα για να εγκατασταθεί και πιάνει και 20giga. Ιδιαίτερα αρνητικό είναι και το γεγονός ότι χρειάζεσαι σύνδεση στο ιντερνετ για το κάνεις activation, κάτι που με εμπόδιζε για αρκετό καιρό να το παίξω.
Ακόμα, αρνητικό είναι και το ότι πρέπει να περάσεις γύρω στα 5 patch για να παίξει σωστά. Είχα κατεβάσει όλα τα Patch από το official site (συνολικά 4 βρήκα εκεί) αλλά δεν έμπαιναν με τίποτα (δεν έβρισκε το παιχνίδι) γιατί έλειπε ένα patch το οποίο δεν μπορούσα να το βρω στο site και αναγκάστηκα τελικά να το βρω σε torrent.
Τέλος πάντων, μετά από το "βασανιστικό" installation, το gameplay είναι καλό για όσους τους αρέσει το hack&slash και δεν θέλουν να σκέφτονται και πολλά πολλά όταν παίζουν, παρά μόνο να σφάααζουν. Έτσι δεν θα διαφωνίσω ότι το σύστημα μάχης είναι απλό, αλλά γιατί να είναι όλα περίπλοκα βρε παιδιά?
Ακόμα, εμένα τα γραφικά του μου φάνηκαν όμορφα αλλά ιδιαίτερα βαριά...
Ένα από τα ελαττώματα που αναφέρεται στο review, αυτό του χάρτη, εγώ δεν το αντιμετώπισα, καθώς υπάρχει ένας χάρτης που ανοίγει με το tab και είναι ιδιαίτερα βοηθητικός και άκρως κατατοπιστικός. Άρα, συνολικά υπάρχουν 3 χάρτες και όχι 2.
Ακόμα, σχετικά με τον ήχο, θα πω πως ορισμένες φορές υπάρχουν ιδιαίτερα διασκεδαστικές ατάκες. Για παράδειγμα, όταν σκοτώνεις έναν τύπο λέει "ποιός θα το πει τώρα στη γυναίκα μου" ή "έπρεπε να πεθάνω λίγες μέρες πριν από τα γενέθλιά μου;" ή να ακούς τη Seraphim να φωνάζει "Γιουυυχουυυ" όταν σφαγιάζει ακατάσχετα.
Θα συμφωνίσω όμως στο ότι οι εξηγήσεις για τη λειτουργία ορισμένων πραγμάτων είναι ελλειπείς. Εκτός από τα spells και τα skills (που όλο και κάτι γράφουν), ακόμα δεν έχω καταλάβει σε τι χρησιμεύουν ορισμένα potions, όπως το "potion of the undead death" (αν θυμάμαι καλά το όνομά του). Βέβαια, δε θα συμφωνίσω στο ότι τα spells δεν είναι προσβάσιμα, καθώς είναι εύκολα προσβάσιμα με τα κουμπιά 1-2-3 για να επιλεχθούν και με το δεξί κλικ για να εκτελεστούν. Άλλωστε φαίνονται στα slots στην κεντρική μπάρα κάτω, τα οποία αυξάνονται καθώς ανεβαίνει το Level.
Ακόμα, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά ελαττώματα που δεν έχουν αναφερθεί. Ένα είναι ότι δεν υπάρχει η λειτουργία του Pause στο παιχνίδι (πάτησα όλα τα κουμπιά). Ακόμα και όταν πατήσεις το escape και βγει το μενού, συνεχίζει από πίσω να γίνεται η μάχη με αποτέλεσμα να πρέπει να είσαι σε πολύ ασφαλές μέρος αν θες να αφήσεις ένα λεπτό το παιχνίδι να πας στην τουαλέτα βρε αδερφέ.
Επίσης, ένα ακόμα ελάττωμα είναι το ότι δεν υπάρχει η λειτουργία του save. Άκουσον άκουσον! Έτσι είσαι αναγκασμένος να έχεις μόνο το τελευταίο σου save, χωρίς επιλογές για πειραματισμούς...
Τέλος πάντων, παρόλα τα ελαττώματα, το παιχνίδι διαθέτει τεράστιο χάρτη με πάρα πολλά sidequests που σε βοηθούν να ανέβεις γρήγορα level (προσωπικά είμαι στο 16, ώρα και Level). Έχει ενδιαφέροντα όπλα και πανοπλίες, ειδικά για όσους αρέσουν οι αγοραπωλησίες. ΟΚ, είναι αλήθεια ότι μοιάζει στο Diablo (και το Dungeon Siege του έμοιαζε), αλλά δεν χρειάζεται κάθε παιχνίδι να είναι 100% πρωτότυπο...
Τέλος πάντων, εγώ το συνιστώ σε όσους αρέσουν οι ακατάσχετες σφαγές χωρίς πολλά πολλά, χωρίς σκοτούρες και γρίφους, τακτικές και όλα τα σχετικά. Σε όσους δηλαδή δεν τους αρέσει να σπάνε το κεφάλι τους όταν παίζουν.