Ο Hidetaka Miyazaki αποκαλύπτει ότι το boss για το οποίο είναι πιο περήφανος είναι ο Old Monk
Η προσθήκη του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και κανείς δεν πίστευε σε αυτό εκείνη την εποχή.
Ο Hidetaka Miyazaki αναφέρει ότι το boss των Souls για το οποίο είναι πιο περήφανος είναι ο Old Monk.
Ο πρόεδρος της Fromsoft και σκηνοθέτης του Elden Ring Hidetaka Miyazaki κάνει τον γύρο του κόσμου ενόψει της κυκλοφορίας του Elden Ring στα τέλη του μήνα. Το επίσημο
blog
του Playstation δημοσίευσε ένα νέο κομμάτι όπου διάφοροι δημιουργοί από τα Playstation Studios επιλέγουν το αγαπημένο τους boss της FromSoft από τα διάφορα Souls, στο πλαίσιο του οποίου, ο Miyazaki συνεισέφερε τα δικά του συναισθήματα επί του θέματος.
O Hidetaka Miyazaki δήλωσε: "Αν μιλάμε για ένα boss για το οποίο είμαι "πιο περήφανος" (για να χρησιμοποιήσω τις συγκεκριμένες λέξεις), αυτό θα ήταν μάλλον ο Old Monk από το Demon's Souls. Ο λόγος είναι ότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις εναντίον αυτού του σχεδιασμού και του τι προσπαθούσαμε να κάνουμε με αυτόν. Αλλά ήταν κάτι που ήθελα πραγματικά, πραγματικά να κάνω. Ήθελα να βάλω αυτό το concept του boss στο παιχνίδι, τόσο από άποψη οπτικού σχεδιασμού όσο και από άποψη gameplay, συμπεριλαμβανομένου του στοιχείου του multiplayer. Τόσο από άποψη υλοποίησης όσο και από άποψη διασκέδασης, δεχτήκαμε πολλές αντιδράσεις και κανείς δεν πίστευε σε αυτό εκείνη την εποχή. Αλλά στο τέλος, τα καταφέραμε και νομίζω ότι μετατράπηκε σε ένα ενδιαφέρον boss που οι fans εκτίμησαν. Με το Demon's Souls, υπήρχαν πολλα mechanics κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης που ήταν δύσκολο να σχεδιαστούν. Για παράδειγμα, τα ασύγχρονα online χαρακτηριστικά ήταν περίπλοκα, αλλά νομίζω ότι το Old Monk περιλαμβάνει αυτές τις δυσκολίες και το πώς τα καταφέραμε και φτιάξαμε κάτι για το οποίο ήμασταν περήφανοι".
Ο Old Monk είναι ένα boss στην περιοχή Latria του Demon's Souls, η εναρκτήρια περιοχή του οποίου είναι ίσως το πιο τρομακτικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει ποτέ η FromSoft, αφού περάσετε μέσα από διάφορες προκλήσεις, ο παίκτης πλησιάζει σε έναν τελικό πύργο, όπου βρίσκονται οι ρόμπες του άλλοτε βασιλιά της χώρας. Ο παίκτης πλησιάζει, το Demon's Souls καλεί έναν άλλο παίκτη και τον βάζει ως το boss Old Monk με επιπλέον δυνάμεις και health bar.
H Anna Marsh, διευθύντρια σχεδιασμού στην Firesprite, διάλεξε την Lady Butterfly του Sekiro ως αγαπημένο boss στο πλήρες
άρθρο
. H Anna Marsh δήλωσε: "Είναι ασυνήθιστο να βλέπεις ηλικιωμένες γυναίκες σε παιχνίδια, ειδικά ως ικανές μαχήτριες, οπότε ήμουν fan της Lady Butterfly πριν καν αρχίσει η μάχη: μια σκληρή, υπερ-ειδικευμένη πολεμίστρια που φέρνει δεκαετίες εμπειρίας στην πρώην μαθήτριά της, μια μάχη που θα προτιμούσε να μην έχει, αλλά είναι υποχρεωμένη να δώσει. H μάχη σε κοντινή απόσταση είναι ένα αριστούργημα , τα telegraphing, balancing, cancelling είναι όλα απολύτως εύστοχα. Σπάνια μπορώ πραγματικά να πω ότι η τύχη δεν έπαιξε ρόλο στο να νικήσω ένα boss, αλλά η μάχη της Lady Butterfly είναι τόσο άψογα στημένη και ζωντανή, ο ρυθμός και η ροή των επιθέσεων προτρέπουν σε εκτροπές, αποφυγές και ακριβώς τα σωστά παράθυρα ευκαιρίας επίθεσης, που το να την νικήσω ένιωσα 100% σαν σκληρά κερδισμένη ικανότητα. Και όλα έγιναν χωρίς μια φανταχτερή τεράστια δαιμονική μορφή, απλά έναν κανονικό άνθρωπο με σχήμα. Ένα από τα αγαπημένα μου αφεντικά όλων των εποχών".