Την εβδομάδα που μας πέρασε, η εταιρία ανάπτυξης του Path of Exile εξέπληξε το κοινό της ανακοινώνοντας το Path of Exile 2. Το sequel, δεν θα είναι standalone, αλλά θα ενσωματωθεί στον κορμό του βασικού game. Με ανανεωμένα γραφικά και animations το Path of Exile 2, είναι ένα βήμα μπροστά για την μικρή ομάδα ανάπτυξης της Νέας Ζηλανδίας.
Βεβαίως δε μπορούμε να ξεχάσουμε τον ερχομό του Diablo 4 που ανακοινώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες περίπου. Το θρυλικό RPG της Blizzard θα επιστρέψει με έμφαση στα MMO στοιχεία, όμως παρά το ανταγωνιστικό της υπόθεσης ανάμεσα σε Diablo και Path of Exile, ο συνιδρυτής της Grinding Gear Games, Chris Wilson έχει θετική στάση.
Συγκεκριμένα αναφέρει, “Ένας σημαντικός παράγοντας στην κουβέντα για το Path of Exile 2 εναντίον του Diablo 4, είναι ότι οι δημιουργοί του Diablo 4 φτιάχνουν κάτι καινούριο από την αρχή και θα δοκιμάσουν διάφορα νέα πράγματα. Θα πετύχουν μερικά, θα αποτύχουν σε μερικά. Το Diablo 4 μπορεί να είναι φανταστικό ή μπορεί να είναι κακό. Δεν το γνωρίζουμε ακόμα και δεν θα γνωρίζουμε μέχρις ότου ο κόσμος παίξε το gameι.”
Όπως εξήγησε ο Chris Wilson, η κατάσταση του Diablo 4, είναι πολύ διαφορετική από αυτή του Path of Exile, το οποίο ξέρει ακριβώς τι θέλει και ζητάει το κοινό του και πως θα πετύχει αυτές τις βελτιώσεις. Συνεχίζει, “Ξέρω ότι το Path of Exile είναι καλό, δεν σκοπεύω να πειραματιστώ με κανένα από τα στοιχεία που το κάνουν καλό. Ξέρω ότι η βασική ιστορία είναι ποιοτικότερη, απολαυστικότερη και γενικά καλύτερη από την παλιά, ξέρω ότι το νέο skill system, σου επιτρέπει να κάνεις ότι και το παλιό , αφαιρώντας κάποιους περιορισμούς και προσθέτοντας νέα στοιχεία. Όπως καταλαβαίνετε θέλω να το κάνω καλύτερο ακολουθώντας την ασφαλή οδό. Αν έχουμε κάποια ακραία ιδέα για το skill tree πx και ήταν επικίνδυνο για το game, το πιθανότερο είναι να μην την υλοποιούσαμε.”
Ο Chris Wilson αναγνωρίζει επίσης ότι παρά την δημοσιότητα του Path of Exile, ο ανταγωνισμός με την Blizzard είναι δύσκολος. Είπε, “Κοιτάξτε, το Path of Exile, είναι επιτυχία και αποφέρει πολλά κέρδη, όμως δεν αποφέρει τον όγκο των χρημάτων που αποφέρουν τα games της Blizzard. Την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του το Diablo 3 απέφερε περισσότερα χρήματα από όσα θα καταφέρει η εταιρία μας να κερδίσει γενικά, υποθέτω φυσικά. Πολύς κόσμος διασκεδάζει παίζοντας Diablo 3, ανεξαρτήτως του τι πιστεύουν για το game οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του όπως και οι οπαδοί του Path of Exile.”
Συνέχισε, “Κάθε παίκτης του Path of Exile, λογικά θα αγοράσει και θα απολαύσει το Diablo 4, το πιστεύω αυτό και είναι θαυμάσιο. Θα είναι κάτι καλό για το είδος. Επίσης και αντίστροφα, θα ήθελα να δω πολλούς από τους παίκτες του Diablo 4 να δοκιμάσουν το Path of Exile. Αν και τα δύο games είναι καλά, τότε είναι νίκη για όλους.”