Μαθητής μάζεψε 80.000 δολάρια για τα δίδακτρα του πανεπιστημίου πουλώντας κάρτες Pokemon
Η μητέρα του δηλώνει περήφανη.
Ένας συλλέκτης καρτών Pokémon πλήρωσε τα δίδακτρα της Ιατρικής σχολής, ύψους 80.000 δολαρίων, πουλώντας τις σπάνιες κάρτες του.
Το Pokémon Trading Card Game είχε κυκλοφορήσει το 1996 στην Ιαπωνία και μέχρι τον Μάρτιο του 2020 έχουν πουληθεί περισσότερες από 30.4 δισεκατομμύρια κάρτες παγκοσμίως. Ο αριθμός είναι τεράστιος και αυτό είναι λογικό καθώς μερικές από τις κάρτες κοστίζουν πολλά χρήματα. Ειδικότερα, οι σπάνιες κάρτες μπορούν να σας αποφέρουν πενταψήφιο αριθμό ή ακόμα και εξαψήφιο αριθμό χρημάτων πουλώντας τες.
Ένας μαθητής στις ΗΠΑ κατάφερε να μαζέψει ποσό ύψους 80.000 δολαρίων, όσα δηλαδή κοστίζουν τα δίδακτρα της Ιατρικής σχολής στο κολέγιο που έχει επιλέξει, πουλώντας όλες τις σπάνιες κάρτες του. Ο Caleb King, πρωτοετής στο πανεπιστήμιο της North Georgia, είχε αγοράσει κάποιες από τις κάρτες της συλλογής του για 4.000 δολάρια το 2016 και τις πούλησε για τιμή 180% υψηλότερη. Με την κίνηση του αυτή ο King χρηματοδότησε τις σπουδές του, ελπίζοντας να γίνει ένας χειρούργος ορθοπεδικός. Ο ίδιος αναφέρει ότι λόγω της καραντίνας, οι κάρτες Pokémon έχουν ανέβει ακόμα περισσότερο σε αξία: "Ο κόσμος προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του από την πραγματικότητα και νομίζω ότι τα Pokemon είναι ένας από τους τρόπους για να το κάνει."
O Caleb King δήλωσε επίσης ότι έχει ακόμα έναν άσσο κρυμμένο στο μανίκι του. Κράτησε στην ιδιοκτησία του μία σπάνια κάρτα Red Cheeks Pikachu, δηλώνοντας μάλιστα ότι την έχει δει να πωλείτε για 20.000 δολάρια όπως επίσης κράτησε και 21 ακόμα κάρτες, οι οποίες έχουν συνολική αξία ύψους 50.000 δολάρια. Ο King δήλωσε ότι πολλοί προσπάθησαν να τον αποθαρρύνουν ώστε να σταματήσει να συλλέγει κάρτες Pokemon: "Πολλοί προσπάθησαν να με αποθαρρύνουν στην αρχή, ειδικά οι γονείς μου. Έλεγαν ΄δεν πρέπει να ξοδεύεις τόσα χρήματα σε αυτές τις κάρτες, είναι γελοίο΄. Δεν τους άκουσα και τελικά απέδωσε."
H μητέρα του King δήλωσε περήφανη για τον γιο της λέγωντας ότι ενδεχομένως να μπορούσε να υποστηρίξει τις αποφάσεις του λίγο περισσότερο: "Τώρα πλέον γελάμε, ο άντρας μου λέει ότι θα μπορούσε να του δώσει μερικά χρήματα ακόμα για να επενδύσει στις κάρτες Pokemon. Όμως ναι, είμαι περήφανη για το παιδί μου, είμαι περήφανη για τον χαρακτήρα και τον χειρισμό του."
Το 2019 η σπανιότερη κάρτα Pokemon πωλήθηκε για 195.000 δολάρια. Πρόκειται για την Pikachu Illustrator κάρτα, μία εκ των συνολικά 39 στον κόσμο. Ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σπάνια είναι ότι αποτελούσε βραβείο σε διαγωνισμό γραφιστικής για το CoroCoro Comic και η συγκεκριμένη κάρτα είχε δημιουργηθεί αποκλείστηκα για τον διαγωνισμό.
Με τα Pokemon να γίνονται 25 φέτος, η Pokemon Company έχει ξεκινήσει τις επετειακές διοργανώσεις με νέο βίντεο που παρουσιάζει το 25 Years of Memories. To βίντεο κάνει μία αναδρομή στα προηγούμενα video games και τα σημαντικότερα σημεία στην ιστορία του franchise.e.