Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Final Fantasy: Είναι RPG ή Action/Adventure?

More
21 Jun 2006 14:02 #15604 by Μάνος Νικολόπουλος
Κατα καιρους σε συζητησεις με φιλους εχει πεσει το κλασσικο ερωτημα Final Fantasy.RPG ή Action adventure??
Απο τον καιρο του Playstation 1 ειχε αρχισει ο πλακωμος με τους μεν να λενε RPG(στην πιο πρωιμη μορφη του) και τους δε να λενε Fantasy Action Adventure!!
Βεβαια σιγουρα τωρα θα φαω χοντρο κραξιμο αλλα εγω επιμενω και η απαντηση μου ειναι οτι καθε φορα το παιχνιδι εγερνε προς τη μια ή την αλλη κατευθυνση συλλεγοντας στοιχεια και απο τα 2 genres.
Η κυκλοφορια βεβαια του Dirge Of Cerberus ερχεται να με καθησυχασει καθως δηλωνει
''Fantasy Action Adventure σε συνεχεια των RPG''
Εσεις τι λετε??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Jun 2006 14:14 #15605 by Chris Zotos
RPG for sure !!!
Το final fantasy έθεσε την αρχή και όλα τα υπόλοιπα του τομέα ακολούθησαν !!! :wink:

More
21 Jun 2006 14:18 #15606 by Μάνος Νικολόπουλος
καποιοι το συνδυαζουν και με Diablo...οπως και να εχει εγω το γουσταρω τρελα...Αυτα τα GFs με εκαναν να ονειρευομαι τρελα πραγματα τη νυχτα...Ακομα και απο το FFvII στο PSone!!

More
21 Jun 2006 16:05 #15613 by Κώστας Παραδιάς
Όχι και με Diablo ρε φίλε, έλεος! Βάβαια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί RWG (Role Watching Game) του κερατά, μια και πρακτικά δεν επηρρεάζεις καν την ιστορία ό,τι και αν κάνεις!

Αν μιλάς για το Mystic Quest, δε μετράει καν σα παιχνίδι...

More
21 Jun 2006 18:02 #15619 by Τάσος Γεωργίου
το ff έθεσε την αρχή στα RPG;;

More
21 Jun 2006 21:42 #15625 by Χάρης Φλουρής
Adventure σκέτο είναι. Απλώς έχει επικρατίσει ο όρος J-RPG (japanese role playing game). Βέβαια character creation δεν υπάρχει, ούτε και οι άπειρες εναλλακτικές που τα Ρ&Ρ τουλαχιστον σου δίνουν. Είναι μία ιστορία την οποία προσπαθείς να βρεις τρόπο να τελειώσεις, αν κάνεις επιπλέον πράγματα έχεις κάποια επιπλέον ανταλλάγματα. Όπως πάνω-κάτω και στα adventures τις περασμένης δεκαετίας. PWG χμμμμ............

More
21 Jun 2006 22:35 #15626 by Panagiotis Koutelidakis
Θα θέσω έναν προβληματισμό, και μου απαντάτε αν θέλετε: τί είναι RPG και τί action/adventure;

Την απάντηση την ξέρω, απλά θέλω να πω πως μερικές απαντήσεις δίνονται πολύ άμεσα...

More
22 Jun 2006 00:04 #15630 by Μάνος Νικολόπουλος
Οντως καλη ερωτηση..Η λογικη απαντηση ειναι οτι τα Action Adventures ειναι παιχνιδια δρασης και ψαξιματος με γριφους και εχθρους για να σε βαζουν να δουλευεις λιγο το μυαλο σου,ενω τα RPG εστιαζουν περισσοτερο πανω στον παικτη σου(και τους υπολοιπους) με Character designing και updating και τετοια..Σου δινεται η δυνατοτητα δηλαδη να εξελιξεις τον παικτη συμφωνα με δικες σου επιλογες και οχι του ιδιου του παιχνιδιου απαραιτητα(καπου εκει δηλαδη κρυβεται μια απο τις διαφορες..Αλλα εγω λεω τι Adventure και RPG και τετοια..?Αμα σου αρεσει το παιχνιδι καθεσαι και το λιωνεις αλλιως ασε το να παει...

More
22 Jun 2006 00:46 #15633 by L33t H@xx0r
RPG ισούται με ΕΠΙΛΟΓΕΣ, τόσο στο πως αναπτύσσεται ο χαρακτήρας, όσο και στο πως εξελίσονται τα quests αλλά και το Σενάριο γενικότερα.

Με αυτήν την έννοια, RPG δεν θα τα έλεγα τα FF. Ο όρος Japanese RPG ίσως να είναι έυστοχος, αν και τα J-RPG συνήθως δεν έχουν καμία σχέση με τα υπόλοιπα "ορθά" RPG.

More
22 Jun 2006 06:42 #15636 by Panagiotis Koutelidakis
Πρώτον, ο ρυθμός και ο τρόπος ανάπτυξης της ιστορίας είναι άσχετος. Όχι μόνο αφορά το μέσον, αλλά και την τεχνική της αφήγησης της ιστορίας του εκάστοτε παιχνιδιού (γραμμική έναντι παράλληλης και κλαδωτής εξέλιξης). Αυτό μπορεί ν' αφορά και τα δύο είδη, άρα είναι άσχετος παράγοντας.

Τα RPG, όμως, χαρακτηρίζονται από την υπόδυση ενός ρόλου. Επειδή προφανώς αυτό το στοιχείο υπάρχει και στ' adventure (όποιος έχει αντίθετη αντίληψη, ας παίξει ορισμένα παιχνίδια, όπως το καταφανώς action/adventure Blade Runner, και τα ξαναλέμε), όπως κάνει φανερή και η διάδραση με άλλους χαρακτήρες και το αποτέλεσμα αυτής, κι επειδή δεν υπάρχει παιχνίδι που να σου επιτρέπει να κάνεις κυριολεκτικά τα πάντα, τα RPG βασίζονται πολύ έντονα στη σχεδίαση κι εξέλιξη των χαρακτήρων, αφού είναι το μόνο που διατάσσει άμεσα τα CRPG (Compute-/Console-RPG) από τ' action/adventure.

Ως εκ τούτου, προκύπτει ότι τα FF είναι, τουλάχιστον στις λιγότερο παλιές εκδόσεις και ειδικά στις πλέον πρόσφατες, σίγουρα RPG, ενώ τα Zelda, από την άλλη, είναι καθαρά action/adventure, κυρίως επειδή η ανάπτυξη του χαρακτήρα είναι απολύτως προκαθορισμένη, και συχνά απαραίτητη.