O Hidetaka Miyazaki λαμβάνει Lifetime Achievement Award
Golden Joystick Award για τον δημιουργό των Dark Souls και Bloodborne.
H σειρά Dark Souls αποτελεί φαινομενικά μέτρο σύγκρισης για τα πάντα πλέον. O όρος "souls-like" έχει καθιερωθεί με οργανικό τρόπο και αναφέρεται σε κάτι συνήθως σχετικά αδιευκρίνιστο αλλά πολύ συγκεκριμένο, καθώς επισυνάπτει στο εκάστοτε game κάποιο από τα γνωρίσματα της σειράς. Ο λόγος που πολλά games είναι souls-like, αλλά Dark Souls μόνο… τρία, είναι ο Hidetaka Miyazaki
Ένας από αυτόυς που θα έφερναν αντιρρήσεις στην παραπάνω εκτίμηση, είναι ο ίδιος. Στο πλαίσιο του 2018 Golden Joystick Awards στο Λονδίνο, ο δημιουργός των Dark Souls και Bloodborne έλαβε το Lifetime Achievement Award, αλλά αρνήθηκε να το αναγνωρίσει ως προσωπικό θρίαμβο. Μάλιστα, ο Miyazaki αφιέρωσε ολόκληρη σχεδόν την ομιλία του σε εκείνους με τους οποίους μοιράζεται την τιμή αυτή.
"Λαμβάνω αυτό το Golden Joystick Award σημαντικού κύρους, προς μεγάλη έκπληξη αλλά και τιμή μου. Είμαι αλήθεια ταπεινωμένος," είπε. "Αυτό το βραβείο δεν είναι μόνο δικό μου. Είναι για όλους όσους εργάστηκαν μαζί μου ανά τα έτη φτιάχνοντας games, όλους αυτούς που μοιράζονται αυτό το πάθος με εμένα και γι’ αυτό θέλω και πάλι να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκαν με τη From Software και όσους είναι στη From Software, τους εκδότες μας, σας ευχαριστώ και πάλι για όλα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου για όλη την υποστήριξή της και, πάνω απ’ όλα, ευχαριστώ τους παίκτες, τον κάθε ένα που έπαιξε, απόλαυσε και εκτίμησε τα games μου."
"Είναι χάρη σε εσάς, το ότι έχω καταφέρει να συνεχίζω να φτιάχνω games, με τον ένα, απλό στόχο του να δημιουργώ games με ενδιαφέρον. Και χαίρομαι τόσο πολύ που έχω τη δυνατότητα να φτιάχνω games με όλους σας, σε τέτοιους συναρπαστικούς καιρούς. Σκοπεύω να συνεχίσω να φτιάχνω games για όσο μπορώ να το κάνω και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να διασφαλίσω ότι θα είναι games που θα απολαύσετε, γι’ αυτό σας ευχαριστώ για την συνεχή στήριξή σας εκ των προτέρων."
Ο Miyzaki δεν παρέλειψε να αναφέρει το επερχόμενο game της From Software, Sekiro: Shadows Die Twice. Κλείνοντας την ομιλία του μας υπενθύμισε, ότι "πολύ σύντομα, έχουμε και το Sekiro: Shadows Die Twice, που προορίζεται για κυκλοφορία το Μάρτιο, οπότε μπορείτε να προσμένετε και αυτό," Ο Hidetaka Miyazaki είναι ο έβδομος παραλήπτης του βραβείου, μαζί με τους Satoru Iwata, Hideo Kojima, Ken Levine, Eiji Aonuma και Sid Meier.