Bethesda: "Κάποια games μπορεί στο μέλλον να βγαίνουν και σε PlayStation"
Ο Pete Hines, αντιπρόεδρος του τμήματος Marketing της Bethesda, επέστρεψε και αυτή τη φορά δήλωσε σε πάνελ συζήτησης στην Gamescom: "Δεν έχω ιδέα για το πως να διατυπώσω το ότι τα games μας δεν θα κυκλοφορούν πλέον σε κονσόλες PlayStation. Δεν ξέρω. Δεν έχω την απάντηση. Δεν υπάρχει. Δεν είναι ότι ξέρω και δεν θέλω να σας πω. Απλά δεν ξέρω".
Ο Hines είπε ότι οι fans της Bethesda που έχουν κονσόλες PlayStation μπορεί να μην αποκλειστούν εντελώς από το να παίζουν games στις κονσόλες τους, αν και είναι ξεκάθαρο ότι οι κονσόλες Xbox θα έχουν τον πρώτο λόγο. Συγκεκριμένα πρόσθεσε: "Υπάρχουν gaming σειρές του Xbox που βλέπουμε και σε άλλες πλατφόρμες. Το Minecraft δεν σταμάτησε να βγαίνει παντού όταν η Mojang εξαγοράστηκε από το Xbox. Παίζεται μαζικά σε όλες τις πλατφόρμες. Οπότε αυτό δεν σημαίνει ότι "Οι κάτοχοι PlayStation δεν θα ξαναπαίξουν ποτέ games της Bethesda. Σίγουρα, θα υπάρχουν και games τα οποία δεν θα μπορείτε να παίξετε σε κονσόλες PlayStation". Σχετικά με το Starfield, το οποίο αναμένεται να είναι Xbox exclusive, δήλωσε: "Το Starfield είχε ανακοινωθεί ότι θα ήταν Xbox exclusive. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν για παράδειγμα δεν θα βγάλουμε ποτέ κάποιο παιχνίδι μας για κονσόλες PlayStation".
Ο Aaron Greenberg, ομόλογός του στο τμήμα Marketing του Xbox, δήλωσε: "Τα
first-party
games μας δεν θα κυκλοφορούν μόνο στο Xbox, αλλά και σε PC ή μέσω cloud. Άρα δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα Xbox για να παίξετε αυτά τα games. Αν δείτε την πορεία που ακολουθάμε με το cloud streaming, τότε από ένα σημείο κι έπειτα δεν θα νοιάζεστε για την πλατφόρμα που παίζετε. Θα μπορείτε να έχετε Xbox Game Pass και να το κάνετε streaming σε οτιδήποτε έχει χειριστήριο".
Ο Hines συμφώνησε, λέγοντας ότι η εποχή αυτή είναι νέα για το gaming: Η όλη ιδέα του να έχεις είτε Xbox, είτε PlayStation, δεν λέω ότι έχει εκλείψει, αλλά μου θυμίζει δεκαετίες του '90 ή του '00. Εδώ έχουμε μια νέα εποχή για το gaming που σήμερα το έχουμε παντού. Στο μέλλον, το μοντέλο cross-play του Fortnite με τον ίδιο λογαριασμό σε όλες τις πλατφόρμες, μπορεί να είναι κοινό. Γι' αυτό και είμαι τόσο ενθουσιασμένος με το Xbox, γιατί έχει ξεφύγει από αυτή τη λογική. Προσπαθούμε να πουλήσουμε απλά ένα κουτί και για αυτό νοιαζόμαστε μόνο. Το όραμα και οι στόχοι είναι κατά πολύ μεγαλύτεροι και πιο συναρπαστικοί".