Deus Ex: Mankind Divided review
Προσωπικά ανήκω στην κατηγορία των παικτών που γνώρισαν την σειρά Deus Ex μέσα από τo Human Revolution, καθώς η σχέση μου με τα προηγούμενα κεφάλαιά της ήταν καθαρά επιφανειακή. Το Human Revolution το λάτρεψα αν και στην συνείδηση μου ποτέ δεν καθιερώθηκε ως ένα game του 10, όπως το πλάσαρε τότε η πλειοψηφία των gaming sites του εξωτερικού. Η Director's Cut έκδοση του μου άφησε καλύτερες εντυπώσεις, κυρίως επειδή είχαν βελτιωθεί οι stealth μηχανισμοί, η A.I και τα boss fights. Ερχόμαστε τώρα στο Mankind Divided, το οποίο ναι μεν στοίχειωσε την κονσόλα, αφού από την στιγμή που το κατέβασα δεν έπαιξα κάτι άλλο, από την άλλη δε μου έδωσε την αίσθηση ότι απλά παίζω το ίδιο ακριβώς game με το Human Revolution με πιο σύγχρονα γραφικά.
Αυτό για εμένα είναι και το μεγαλύτερο ελλάτωμα του νέου Deus Ex, πιστεύω ότι είναι ένα εξαιρετικό Action RPG που μπορεί να παιχθεί με δύο τουλάχιστον ξεχωριστούς τρόπους (non lethal και lethal προσέγγιση), αλλά όπως και να το κάνουμε διστάζει να κάνει το ένα βήμα παραπάνω. Με άλλα λόγια είναι μια καλή κυκλοφορία, αλλά αν δεν ασχοληθείτε μαζί της δεν χάνετε και τίποτα (στην περίπτωση πάντα που έχετε ασχοληθεί με το Human Revolution).