Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Bound by Flame

More
16 Dec 2013 22:26 #137299 by Παντελής Δασκαλέλος
[center:2jseba3l] [/center:2jseba3l]

Το Bound by Flame αποτελεί τη νέα πρόταση της Spiders Studio στον χώρο των Action RPG. Η νεοσύστατη γαλλική εταιρεία έχει συνεργαστεί με την Cyanide στην ανάπτυξη του Of Orcs And Men, ενώ το καλοκαίρι μας παρουσίασε το Mars: War Logs. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία έχει αναπτύξει και την Silk engine, μία in-house engine που βασίζεται στην PhyreEngine της Sony.

Η νέα πρόταση της Spiders λαμβάνει χώρα στον παγωμένο κόσμο του Shadowcold, ο οποίος κυριαρχείται από μία κάστα μάγων. Ο κόσμος του Bound by Flame θα έχει αρκετές ομοιότητες με τον αντίστοιχο του Dragon Age: Origins. Κοινώς δεν θα δούμε έναν open world κόσμο στα πλαίσια του Skyrim, αλλά αντίθετα η ιστορία θα χωρίζεται σε διάφορα κεφάλαια και σε καθένα από αυτά θα υπάρχουν συγκεκριμένα quests για να αναλάβετε και αρκετές περιοχές για να εξερευνήσετε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κεντρικός πρωταγωνιστής έχει κυριευτεί από έναν δαίμονα της φωτιάς και καλείται να τιθασεύσει την επιρροή που ασκεί ο τελευταίος πάνω του ή να "παραδοθεί" σε αυτήν και να αποκτήσει μυθική δύναμη. O μηχανισμός αυτός θα λειτουργεί όπως το Paragon/Renegade system της σειράς Mass Effect, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό όσο χρησιμοποιείτε τις δυνάμεις του εσωτερικού σας δαίμονα, η εξωτερική σας εμφάνιση θα αρχίζει να αλλάζει. Εν τω μεταξύ, με βάση τις επιλογές σας στους διαλόγους, αλλά και την επιρροή του δαίμονα πάνω σας, σε κάποια κεφάλαια θα υπάρχουν και εναλλακτικά side quests.

[center:2jseba3l][youtube:2jseba3l]
[/youtube:2jseba3l][/center:2jseba3l]

Όσον αφορά το character customization η Spiders μας υπόσχεται πλήθος επιλογών. Συγκεκριμένα, θα έχετε την ελευθερία να δημιουργήσετε τον χαρακτήρα που επιθυμείτε, να του δώσετε ένα όνομα και να επιλέξετε το φύλο του. Επιπροσθέτως, υπάρχουν τρία skill trees που ονομάζονται Combat, Pyromancy και Shadowmancy. Εσείς από την πλευρά σας μπορείτε να "αφοσιωθείτε" σε ένα μόνο skill tree ή να μάθετε skills και από τα τρία ώστε να έχετε περισσότερες επιλογές μέσα στην μάχη. Επίσης, θα υπάρχει και crafting δίνοντάς σας την δυνατότητα να δημιουργήσετε ή να βελτιώσετε τον εξοπλισμό σας, όπως είχαμε δει στο Mars: War Logs της Spiders.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα μάχης του Bound by Flame, ενώ για την ώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι real time. Κατά την διάρκεια της περιπέτειας σας θα μπορείτε να στρατολογήσετε διάφορους companions για να πολεμήσουν με το μέρος σας. Συνολικά, θα υπάρχουν πέντε διαθέσιμοι companions, αλλά μόνο δύο εξ' αυτών θα μπορούν να σας συνοδεύσουν ανά πάσα στιγμή. Με τα έως τώρα δεδομένα δεν θα μπορείτε να ελέγξετε τους companions σας παρόλα αυτά θα υπάρχει η δυνατότητα να τους δώσετε ορισμένες εντολές ή να καθορίσετε την γενικότερη συμπεριφορά τους στην μάχη. Ένα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι με βάση τις επιλογές σας στους διαλόγους είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθούν ειδύλλια ή ισχυρές φιλίες μεταξύ του χαρακτήρα σας και των συντρόφων του.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το Bound by Flame θα διατεθεί τελικά και για το PS4, παρά το γεγονός ότι τον περασμένο Μάρτιο η Spiders είχε ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορούσε για PC, PS3, Xbox 360. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε κατά πόσο η γαλλική εταιρεία θα καταφέρει να αναδείξει τις δυνατότητες του PS4 μέσα από την Silk engine. Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι την έκδοση του Bound by Flame θα την αναλάβει η Focus Home Interactive.

To Bound by Flame θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2014 για PC, PS4, PS3 και Xbox 360.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Jan 2014 13:07 #138810 by Stelios Theodoropoulos
Το Dragon Age με ειχε ψιλο απογοητευσει σε μερικα σημεια. Για να δουμε ομως!

-Kakos Xamos (Αστεία Βίντεο)-
Youtube: www.youtube.com/user/Dandezor
Facebook Profile: www.facebook.com/stelios.theodoropoulos.7
Facebook Page: www.facebook.com/KakosXamos?ref=hl

More
09 May 2014 15:32 #144415 by Sotiris Greece
Replied by Sotiris Greece on topic Bound by Flame
Ο Παντελής μας έκανε αναλυτικό review το οποίο μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ εδώ .

More
10 May 2014 00:12 #144428 by Παντελής Δασκαλέλος
Μετά την σφαγή που επακολούθησε στο live streaming δεν έχω πολλά να προσθέσω, καθώς η άποψή μου για το game έχει παγιωθεί. Όπως αρκετοί από εσάς είδατε είναι ένα "τίμιο" Action RPG που θα ικανοποιήσει τους οπαδούς του είδους, αλλά μέχρι εκεί. Ειδικά στο PS4 που δεν υπάρχει κάποια ανάλογη κυκλοφορία στο genre θεωρώ ότι είναι μία καλή αγορά, καθώς θα σας κρατήσει λίγη συντροφιά μέχρι να σκάσουν τα μεγαθήρια (βλέπε Dragon Age Inquisition).

Περιμένω και έναν Xbox 360 κωδικά για να δω πως συμπεριφέρεται και στο current gen περιβάλλον, ενώ το κυνηγάω και για μία συνέντευξη με τους developers, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld για οτιδήποτε νεότερο.

More
10 May 2014 02:21 #144429 by Μάνος Γρυπάρης
Πραγματικα στο 2ο boss τι εκανες βρε ανθρωπε. Block, dodge, aggro ο companion, backstabs και φτου κι απ' την αρχή.

Σαν RPG με console inventory αρχικά δεν με τρέλανε και τόσο. Με μια δεύτερη ματιά πάντως ψήθηκα λιγάκι, παρότι τα γραφικά δεν είναι σε καμία περίπτωση next-gen. Ο σχεδιασμός των κτιρίων και του περιβάλλοντος παραπέμπει σε προηγούμενη γενιά (οι χαρακτήρες πάντως και τα mobs εντυπωσίασαν).

Το user interface είναι αρκετά απλό και κατανοητό, όπως και το skill tree και το crafting system.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
13 May 2014 10:47 #144569 by Jester
Replied by Jester on topic Bound by Flame
Συνεχίζοντας τη συζήτηση:

@DaniFantasy: Σχετικά με τα γραφικά παίρνει 7.5 γιατί έχει καλό art direction, καλοσχεδιασμένα περιβάλλοντα και χαρακτήρες.

Θα ξεκινήσω από το τελευταίο σχόλιο του Παντελή, αλλά αναφέρομαι σε όλη την προηγούμενη συζήτησή σας. Κατά τη γνώμη μου τα γραφικά αλλά και το γενικότερο art design είναι υπερβολικό να βαθμολογούνται με 7.5. Ο οπτικός τομέας του παιχνιδιού κυμαίνεται μεταξύ Dragon Age I και ΙΙ. Είναι δηλαδή τουλάχιστον 3-4 χρόνια πίσω, στερείται δε κάθε πρωτοτυπίας. Ό,τι βλέπω μου φαίνεται αντιγραφή άλλων παιχνιδιών, τα οποία αναφέρατε νωρίτερα στη συζήτηση και χάριν οικονομίας δε θα παραθέσω ξανά.
Δυστυχώς, στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται, απ' ότι βλέπω και με τα δικά μου προφανώς κριτήρια, το gameplay, Ειλικρινά, ασχολούμενος με αυτό το παιχνίδι το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι είναι ένα από τα πιο απρόσωπα, "generic" και αδιάφορα RPGs των τελευταίων ετών. Νομίζω μάλιστα ότι σε αυτόν τον τομέα καταφέρνει να είναι χειρότερο και από το Kingdoms of Amalur, ένα παιχνίδι του "6", αν θεωρήσουμε ότι μπορούμε να κλείσουμε τα παιχνίδια σε νούμερα.
Είναι εύλογο να πει κανείς διαβάζοντας τα παραπάνω ότι αποτελούν άποψή μου και δεν είναι ανάγκη να συμφωνούν οι υπόλοιποι gamers. Δεν διαφωνώ, αλλά διαβάζοντας περισσότερα reviews διαπιστώνω ότι γενικά επικρατεί η άποψη ότι το παιχνίδι δεν...Κι επειδή τελευταία οι εταιρείες αρέσκονται να μας πετούν παιχνίδια που δεν αξίζουν και να περιμένουν να χειροκροτήσουμε, θα ήθελα πραγματικά να δω και μερικά reviews "τιμωρητικού" χαρακτήρα. Με βαθμούς στην περιοχή του 7 για τέτοιας ποιότητας παιχνίδια απλά αισθάνομαι ότι ουσιαστικά επιβραβεύεται η μετριότητα.

Τempora mutantur et nos mutamur in illis

More
13 May 2014 20:43 #144599 by Παντελής Δασκαλέλος
Σχετικά με την βαθμολογία των γραφικών, αν και ήθελα να αποφύγω την λογική του να τα κάνω "νιανιά", εγώ προσωπικά λαμβάνω υπόψιν μου τρία κριτήρια στην βαθμολόγηση μου: art direction, κατά πόσο ένας τίτλος εκμεταλλεύεται το hardware και τρίτον το performance του. Κατ' εμέ το Bound by Flame έχει άρτιο direction, δεν εκμεταλλεύεται το hardware του PS4 και στο τεχνικό κομμάτι πέρα από το lip sync δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα ή τουλάχιστον θέματα που να αμαυρώνουν την συνολική εμπειρία.

Το ότι στερείται πρωτοτυπίας το έχω αναφέρει αρκετές φορές στο review. To gameplay πάντως παραμένει διασκεδαστικό γιατί πολύ απλά υπάρχει ελευθερία στο πως θα εξελίξεις τον χαρακτήρα σου, το crafting λειτουργεί σωστά και δίνει πολλές επιλογές για το customization και κάθε μάχη μπορεί να προσεγγιστεί με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους. Νομίζω ότι το σχόλιο για το Kingdoms of Amalur πάντως είναι ατυχές, χωρίς να θέλω να επεκταθώ παραπάνω.

Μιας και διάβασες περισσότερα reviews θα είδες ότι η βαθμολογία που έβαλα είναι αντίστοιχη με το 30% αυτών που υπάρχουν στο Metacritic. Ο σκοπός ενός review δεν είναι να τιμωρήσει μία δημιουργία, αλλά να παραθέσει με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό τρόπο τα θετικά και αρνητικά στοιχεία μιας δημιουργίας. Κάτι το όποιο το έκανα και δεν νομίζω ότι διαφωνεί κάποιος για αυτό.