Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Final Fantasy IV

More
08 Jul 2013 16:25 #127753 by Παντελής Δασκαλέλος
[center:2zbf5wip] [/center:2zbf5wip]

To Final Fantasy IV αποτελεί ένα από τα κορυφαία κεφάλαια της σειράς και τουλάχιστον κατά την προσωπική μου άποψη είναι ότι καλύτερο είδαμε από την Square Enix πριν το Final Fantasy VII. Όπως και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι gamers έτσι και εγώ ασχολήθηκα μαζί του στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Ευτυχώς τότε μέσα από τις συλλογές που κυκλοφόρησαν για το PlayStation είχα την τύχη να απολαύσω τα πρώτα κεφάλαια της σειράς με εξαίρεση το Final Fantasy III, καθώς και το εξαιρετικό Chrono Trigger.

Ο λόγος που κάνει το τέταρτο κεφάλαιο της σειράς τόσο συναρπαστικό είναι η ασύλληπτη πλοκή του και οι άκρως αξιομνημόνευτοι χαρακτήρες του. Σε σύγκριση με το αφελές σενάριο του Final Fantasy III, η Square Enix εδώ έκανε άλματα μπροστά παρουσιάζοντας μας μια άκρως cinematic εμπειρία.

Εν τω μεταξύ, η προσθήκη του Active Time Battle System έδωσε νέα ζωντάνια στο gameplay κάνοντας το πιο διαδραστικό και ρεαλιστικό ταυτόχρονα. Όσο για την μουσική του Nobuo Uematsu, ειλικρινά δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματα που καταφέρνει να μου δημιουργήσει καθώς την ακούω. Ο Ιάπωνας συνθέτης κατάφερε μέσα από το πρωτόγονο ηχητικό σύστημα του Super NES να δημιουργήσει μουσικά θέματα απαράμιλλης αισθητικής και ποιότητας.

Η δυσκολία του Final Fantasy IV θα φανεί τεράστια σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί με τα πρώτα κεφάλαια της σειράς. Εάν την συγκρίνουμε με αυτή του Final Fantasy VII η διαφορά είναι χαοτική. Παρόλα αυτά τα προβλήματα λύνονται με μπόλικο grinding, βέβαια το τελευταίο απαιτεί αρκετή υπομονή και μεθοδικό level up σε περιοχές με κατάλληλους εχθρούς κ.ο.κ.

[center:2zbf5wip] [/center:2zbf5wip]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Jul 2013 00:06 #127777 by Βασίλης Καμακάρης
Έτοιμο και το Review από τον Παντελή Δασκαλέλο για το FF IV πραγματικά ένα εξαιρετικό παιχνίδι για μια απίστευτη σειρά.

More
06 Nov 2014 13:33 #151696 by Χρύσα Ζιώρη
Απ τα αγαπημενα μου ff :)