Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Evil Campaign

More
19 May 2006 14:19 #12711 by S. K.
Replied by S. K. on topic Evil Campaign
Το chaotic evil κατα τη γνωμη μου παντα πρεπει να παιζεται σε στυλ "καταστροφεας". Δηλαδη ενας χαρακτηρας που σκοτωνει οτιδηποτε δεν του αρεσει-καταλαβαινει-αρεσει στους αλλους χωρις κατ' αναγκη να εχει καποιο προσωπικο ωφελος (εκτος της ευχαριστησης παντα)..

Γενικα το evil το εχω καταταξει καπως ετσι: Φανταστητε καποιον που προσβαλει, βριζει η εστω κανει κατι κατι που ενοχλει τον evil χαρακτηρα. (δε λεω χτυπαει η κατι πιο σοβαρο γιατι μετα η αντιδραση θα ειναι η ιδια >>

spH3RiCal_v3CtoR: Th3_ImposSsiBl3 ~>O

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 May 2006 14:45 #12714 by Panagiotis Koutelidakis
Θα διαφωνήσω: αν τα πράγματα είχαν έτσι, τότε δεν ακολουθείται η λογική των αξόνων. Στο D&D, όμως, έχουμε 2 άξονες, ethical alignment (lawful versus chaotic) & moral alignment (good versus evil)· το 1ο πρακτικά δείχνει το πώς περιορίζονται οι πράξεις σου ως προς εσένα, το τι επιτρέπεις ή όχι, δηλαδή, στον εαυτό σου, ενώ το 2ο είναι το πώς περιορίζονται οι πράξεις σου ως προς τους άλλους, το τι επιτρέπεις να συμβεί από τις πράξεις σου, δηλαδή, σε άλλους.

Έτσι, ο chaotic έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να πει ψέματα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θ' αποκρύψει κατά περιστάσεις την αλήθεια, μπορεί να είναι πιο βίαιος ή δόλιος γενικά χωρίς ενδιασμούς, κι εν τέλει αφήνει περισσότερες ελευθερίες στον εαυτό του από το lawful που ακολουθεί ένα κάποιο σύστημα κανόνων, συνήθως δημιουργημένο ή επηρεασμένο από τον ίδιο.

Από την άλλη, ο good είναι αυτός που συμπεριλαμβάνει τον κόσμο γύρω του και το πώς αυτός επηρεάζεται από τις πράξεις του, ενώ ο evil νιάζεται λιγότερο ή ακόμα και χαίρεται με το κακό που παθαίνουν οι άλλοι. Γενικά, ο evil χαρακτηρίζεται από εγωισμό, ακόμα κι αν αυτός εκφράζεται με τη λογική: εμένα με απασχολούν οι δικοί μου. Ο good είναι, από την άλλη, αλτρουιστής.

Έτσι, ο Lawful Evil μπορεί να είναι ο τυρανικός και κτηνώδης με τους άλλους βασιλιάς που νιάζεται, όμως, για το λαό του και τους προσέχει, ακόμα κι αν γίνεται σκληρός (το Vlad Tepes Dracula θα τον έκανα LE, όχι CE), ενώ ο Chaotic Good μπορεί να είναι ο κλασικό Robin Hood.

More
19 May 2006 15:32 #12716 by Κώστας Παραδιάς
Επεξήγηση:

Lawful Evil: Ιστορικό Παράδειγμα-Αδόλφος Χίτλερ, Ιερά Εξετάση. Αυτή η κατηγορία κακών ανήκει στους ηγέτες ή σε άτομα με εξουσία κατά κύριο λόγο η στους εξτρεμιστές ακολούθους μιας ιδεολογίας.
Έτσι λοιπόν, αν κάποιος περνά από το λεπίδι τους απίστους η αν επιζητά να αποκτήσει την εξουσία με έμμεσους τρόπους, μπορεί να είναι σε αυτή την κατηγορία. Οι lawful μπορούν να περιμένουν και συνήθως κάνουν σχέδια επί μακρόν, με σκοπό την επίτευξη μελλοντικών στόχων.

Neutral Evil: Ιστορικό Παράδειγμα-Τζένγκις Χαν, Starscream. Αυτοί οι χαρακτήρες ανήκουν στην κατηγορία των κοντόφθαλμων διαβολικών αρχόντων ή έστω επίδοξων αρχόντων. Αποζητούν τη δύναμη ή το προσωπικό όφελος και θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για την επικράτησή τους.

Chaotic Evil: Ιστορικό Παράδειγμα-Sarevok, Sauron. Κακοί με αυτή την κατηγορία επιζητούν την επικράτησή τους με κάθε μέσο, ακόμη και αν αυτό επιβαρύνει φίλους ή συμμάχους. Κάνουν τυπικούς μπράβους, αλλά πολλοί από αυτούς μπορεί να αποτελέσουν τρομερούς αντιπάλους. Πολλοί από τους χαοτικούς προτιμούν να πάρουν τον κόσμο μαζί τους από το να τον δώσουν σε άλλους.

More
19 May 2006 18:28 #12727 by Τάσος Γεωργίου

Chaotic Evil: Ιστορικό Παράδειγμα-Sarevok

Άσχετο, ο Sarevok ήταν θ-ε-ό-ς...

α ρε αρρώστια το BG....

More
19 May 2006 18:47 #12729 by Κώστας Παραδιάς
Από τους πιο ενδιαφέροντες κακούς σε βιντεοπαιχνίδι.

Συγκριτικά με τον Sephiroth, ήταν μόνο 55% ποζεριά, σε αντίθεση με τον κακοκώλη (badass) ασπρομάλλη που έφτανε το 90%...

More
19 May 2006 20:54 #12738 by S. K.
Ισως να υπαρχουν μερικες αντιθεσεις αλλα η επεξηγηση του Artelegis με καλυπτει πληρως.. :D

More
23 May 2006 09:33 #12999 by Πέτρος
Replied by Πέτρος on topic Evil Campaign
Αυτό που σκεφτόμουν το πρωί, είναι το εξής: όοοταν με το καουλό ξεκινήσω ένα evil campaign με φίλους, να παίξω έναν paladin-κατασκοπό που έχει διεισδύσει στα άδυτα του κακού για να το πατάξει εκ των έσω και από τις ρίζες, και και και....

Καλή φάση!

More
23 May 2006 11:18 #13014 by Κώστας Παραδιάς
Nα σου πω κάτι πιο αστείο; Έχω φτιάξει μια μοντιφιά paladin τέτοιου στυλ!

-Του κόβεις την χρτήση βαρέων και ανθυγιεινών πανοπλιών.
-Του δίνεις skill το Move Silently, το Hide και το Bluff
-Tου κόβεις το lay on hands και του δίνεις sneak attack
-Του κόβεις το mount και του δίνεις bardic knowledge
-Έτοιμος ο Φώντας!

More
23 May 2006 12:04 #13023 by Πέτρος
Replied by Πέτρος on topic Evil Campaign
Ρε, εγώ σου λέω να παίζουν οι άλλοι καράevil κανονικά, κι εγώ να τα έχω κάνει πλακάκια με τον DM και να παίζω δήθεν evil, να έχω και fake character sheet αλλά στην πραγματικότητα να είμαι paladin!!!

Φαντάζεσαι κάζο;

More
23 May 2006 14:56 #13076 by S. K.
Eιτε το πιστευετε ειτε οχι υπαρχουν 2 prestige classes οι οποιες για να γιμουν χρειαζονται levels paladin και