Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Mass Effect Trilogy

More
05 Mar 2014 11:22 #141398 by Jester
Replied by Jester on topic Mass Effect Trilogy

Manos wrote: Η BioWare συζητάει εσωτερικά το ενδεχόμενο κυκλοφορίας της σειράς Mass Effect σε HD remake για PS4/Xbox One .

Αν έχουν κάτι να ανακοινώσουν θα μας πουν.

Η σειρά Mass Effect ήταν κατά τη γνώμη μου η κορυφαία σειρά παιχνιδιών που είδαμε στην προηγούμενη γενιά κονσολών. Αν και το πρώτο είχε κάποια τεχνικά προβλήματα και το τρίτο το γνωστό σεναριακό κενό που διορθώθηκε εγκαίρως, τα τρία μέρη της space opera της bioware έφτασαν πολύ κοντά σε αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι (με βάση τα ισχύονται αυτή τη στιγμή standard) ως τελειότητα στο gaming (σχεδόν αψεγάδιαστα κατά τη γνώμη μου τεχνικά, σεναριακά και ως προς το gameplay).
Ωστόσο, ρε παιδιά, αυτή η ιστορία με τα HD Remakes έχει αρχίσει να με ενοχλεί. Θα προτιμούσα να δω πιο νωρίς το νέο Mass Effect και όχι τα παλιά με μερικά pixels περισσότερα ή με νέο shader. Διακρίνω μία τάση του industry ή να προσπαθεί να "αρμέξει ξανά την ίδια αγελάδα" ή να "κρύψει κάτω από το χαλάκι" την καθυστέρηση ή την αδυναμία παραγωγής νέων, δυνατών, ΑΑΑ τίτλων.

Τempora mutantur et nos mutamur in illis

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Mar 2014 13:11 #141401 by Alex Filos
Replied by Alex Filos on topic Mass Effect Trilogy
Η Bioware έφτασε πολύ κοντά στην τελειότητα πολλά χρόνια πριν με το Baldur's Gate 2, ένα άρτιο παιχνίδι από όλες τις απόψεις. Πρόσφατα έκανε επίσης μια πολύ καλή προσπάθεια με το Dragon Age: Origins. Για τα Mass Effect, όμως, διαφωνώ.

Ακόμα κι αν δε σε ενοχλεί ότι προτίμησε να αφαιρέσει πάρα πολλά RPG στοιχεία σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της, ότι αντικατέστησε το signature turn based with pause σύστημα μάχης της με ένα sub-par shooter και ότι η χρήση voiced protagonist περιόρισε πάρα πολύ τις επιλογές σου στους διαλόγους, υπάρχει το ζήτημα του σεναρίου. Καταρχήν έχει δανειστεί πάρα πολλά από γνωστά sci-fi franchises και κυρίως Babylon 5. Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό αλλά το σενάριο, οι φυλές και οι πολιτική, δε φτάνουν ούτε στο ελάχιστο το μεγαλείο και την πολυπλοκότητα της σειράς. Επίσης το όλο plot με το crucible είναι το λιγότερο απαράδεκτο. Deus ex machina σε όλο του το μεγαλείο. Καμία προοικονομία. Μαγικό ραβδί λύση. Βέβαια αυτό οφείλεται στο ότι άλλαξαν το αρχικό σενάριο στη διάρκεια της τριλογίας αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Θα μπορούσαν να σκεφτούν κάτι καλύτερο.

Απαράδεχτο είναι κι αυτό το πακέτο, με το Mass Effect Trilogy. Βγάζεις μια έκδοση που υποτίθεται είναι ολοκληρωμένη η τριλογία και λείπουν DLC? Μάλλιστα όχι κοστούμια και όπλα αλλά σημαντικά DLC του Mass Effect 2 και 3 που επηρεάζουν την υπόθεση. Νομίζω η EA έχει χάσει το νόημα του Definitive Edition.

Please Log in or Create an account to join the conversation.