Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Drakengard

More
22 Jun 2012 19:22 #109542 by Παναγιώτης Σεντουκάς
Ένα παιχνίδι που μου έχει τραβήξει την προσοχή εδώ και λίγο καιρό είναι το Drakengard. Πρόκειται για ένα action RPG με gameplay που χωρίζεται μεταξύ κανονικών μαχών στο έδαφος σε στυλ Dynasty Warriors, και εναέριες μάχες στις οποίες χρησιμοποιείτε ένα δράκο για να καταστρέψετε τους αντιπάλους σας.

[youtube:35drakxb]
[/youtube:35drakxb]

Η ιστορία του στην αρχή είναι το κλασικό σενάριο " ήρωας βρίσκει ένα φοβερό δράκο, συμμαχούν και πολεμούν μαζί το κακό",αλλά όσο προχωράει τα πράγματα γίνονται όλο και πιο παράξενα και σκοτεινά, σε τέτοιο βαθμό που οι εκδόσεις πέρα της Ιαπωνικής φάγανε τόσο censoring που δεν βγάζουν νόημα . Κατ' αρχήν οι περισσότεροι από τους βασικούς ήρωες είναι εντελώς διεστραμμένοι. Ο Caim, ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, είναι ένας αιμοσταγής δολοφόνος που βρίσκει μεγάλη χαρά στο να σκοτώνει, ενώ η υπόλοιπη ομάδα περιέχει παιδόφιλους, κανίβαλους, αιμομίκτες κ.α.

Επίσης το παιχνίδι έχει διάφορα εναλλακτικά τέλη, τα οποία κάνουν την ιστορία όλο και χειρότερη. Το πρώτο τέλος είναι το Happy ending, ενώ τα υπόλοιπα πάνε από το κακό στο χειρότερο, με το τελευταίο να τα ισοπεδώνει όλα και να σας αφήνει σε μια κατάσταση WTF.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το Nier, ένας τίτλος που κυκλοφόρησε το 2010, αποτελεί sequel της σειράς και συνεχίζει την ιστορία από αυτό το τέλος ( ENDING E αν θέλετε να το κοιτάξετε). Αν το έχετε παίξει και δεν το έχετε συνειδητοποιήσει είναι απολύτως φυσικό, μιας και ένα γιγαντιαίο κομμάτι της ιστορίας αναφέρεται ελάχιστα έως καθόλου μέσα στο παιχνίδι και για να το μάθετε θα πρέπει να διαβάσετε ένα βιβλίο με την ονομασία Grimoire Nier.

Αν και το gameplay δεν μου φαίνεται και τόσο σόι και την ιστορία την έχω ψιλομάθει απ το internet, θα ήθελα πολύ να παίξω το Drakengard. Μοιάζει πολύ ενδιαφέρων παιχνίδι και το Nier μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, οπότε θέλω να ενώσω όσα περισσότερα κομματάκια του μύθου γίνεται. Έχει παίξει κανείς σας κάποιο από τα παιχνίδια ?

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Εξήγηση του σεναρίου (μην δώσετε πολύ σημασία στις θεωρίες του τύπου)

[youtube:35drakxb]
[/youtube:35drakxb]

Μετάφραση Grimoire Nier

docs.google.com/document/preview?id=1vEP2iZ52P-DWhQBQ2Is6R8Wjao99AGi0YuWShTvA-tA&pli=1

Please Log in or Create an account to join the conversation.