Cyberpunk 2077
"To Cyberpunk 2077 έχει αλλάξει πολύ από το demo της περσινής E3"
H CD Projekt RED έχει πλέον μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την τελική μορφή του Cyberpunk 2077 και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν τα συστήματά του.
Σε πρόσφατη συνέντευξη με το ισπανικό site AreaJugones, ο quest director Mateusz Tomaszkiewcz δήλωσε ότι, "προφανώς υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουμε αποκαλύψει για το παιχνίδι ακόμα, υπάρχουν πράγματα στα οποία δουλεύουμε ακόμη και θα έλεγα ότι το game είναι αρκετά διαφορετικό από το gameplay [στην περσινή επίδειξη], αλλά όπως είπα, υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες πάνω στις οποίες εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή," σχετικά με το πώς έχει εξελιχθεί το Cyberpunk 2077 από το demo στην περασμένη E3.
"Βελτιστοποιούμε τα πάντα και σκεφτόμαστε συνεχώς πώς να κάνουμε το game πιο ενδιαφέρον, πώς να κάνουμε το gameplay πιο ωραίο και, βασικά, το gameplay που δείξαμε πέρσι ήταν ένα μικρό κομμάτι του παιχνιδιού. Δεν υπήρχε καθαρή εικόνα του πώς το gameplay θα προσαρμοζόταν σε ένα open world ή πώς ταίριαζε στην ευρύτερη εικόνα του game."
Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι δύο από τα πιο καταξιωμένα First-Person RPGs ενέπνευσαν την ανάπτυξη του Cyberpunk 2077. Καθώς η CD Projekt RED ήθελε να διατηρήσει την οπτική πρώτου προσώπου για το μέγιστο immersion του παίκτη, η ομάδα άντλησε έμπνευση από δύο από τα καλύτερα games του είδους. "Για εμένα προσωπικά, το Vampire Bloodlines. Υπό την έννοια του τι είναι ένα RPG σε First-Person και του τρόπου με τον οποίο η μη-γραμμικότητά του είναι ενσωματωμένη στο gameplay και στο διάλογο, σίγουρα αυτό. Συγκεκριμένα επειδή είναι το τέλειο παράδειγμα ενός First-Person RPG, που εγώ προσωπικά απόλαυσα," εξηγεί ο Tomaszkiewicz.
"Και θα ήθελα επίσης να πω το Deus Ex franchise, ειδικά το αυθεντικό Deus Ex. Το συγκεκριμένο είχε μεγάλη επίδραση σε εμένα ως developer και παίκτη, όταν το έπαιξα για πρώτη φορά πριν πολλά χρόνια. Και αυτό που μου άρεσε πραγματικά στο game ήταν [το ότι μπορούσες να ολοκληρώσεις] αποστολές με πολλούς τρόπους. Δεν ήταν μόνο βασισμένο σε επιλογές διαλόγου, αφού υπήρχαν επίσης παράγοντες ως προς το χάρτη, τα διάφορα σημεία εισόδου για να μπεις σε κτίρια, καθώς και στοιχεία που άνοιγαν διαφορετικά μονοπάτια. Με λίγα λόγια, το Vampire Bloodlines και το Deus Ex, αυτές είναι οι μεγαλύτερες πηγές έμπνευσής μου."
Η CD Projekt RED έχει ανακοινώσει ότι η ερχόμενη E3 θα είναι η σημαντικότερη ως τώρα για το Cyberpunk 2077. Προς το παρόν δε έχουμε οριστικές πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του Cyberpunk 2077.