Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Shin Megami Tensei: Persona 4

Poll: Θα θέλατε να δείτε review του SMT: Persona 4 στο gameworld.gr; (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Ναι
2 100%
Όχι
No votes 0%
Total number of voters: 0
Only registered users can participate to this poll
More
13 Feb 2012 13:22 #104791 by Αγγελική Νεβσεχιρλίογλου
Επειδή μπήκα πρόσφατα στο gameworld.gr και παρατήρησα ότι δεν υπάρχουν reviews για τα παιχνίδια της σειράς SMT: Persona, είπα να δω τι έχετε να πείτε ως JRPGόφιλοι! :D

Το SMT: Persona 4 είναι το πιο πρόσφατο game της σειράς και κυκλοφόρησε στην Ευρώπη το Μάρτιο του 2009 για PS2. Είναι ίσως ένα από τα καλύτερα JRPG που έχω παίξει τελευταία, αφού διατηρεί κλασικά RPG στοιχεία όπως turn-based gameplay και dungeons, αλλά διαδραματίζεται στη σύγχρονη Ιαπωνία, δηλαδή μακριά από ξωτικά/orcs και πάει λέγοντας :wink:

[left:120ir1o0] [/left:120ir1o0]

Αν και δυστυχώς ως σειρά δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, ειδικά στην Ελλάδα, νομίζω είναι από τα JRPG που αποτελούν σταθμό για την πορεία του λάτρη των RPGs. Πάντως κάποιοι μπορεί να γνωρίζουν το πρόσφατο Persona 4: The Animation, το οποίο βασικά είναι μια anime εκδοχή του παιχνιδιού.

Ακόμα, η Atlus, η εταιρεία πίσω από την σειρά, είναι και η developer του Catherine, το οποίο κυκλοφορεί στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες! \:D/

Εδώ μπορείτε να βρείτε το site του παιχνιδιού για να πάρετε μία γεύση: www.atlus.com/persona4/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Feb 2012 16:16 #104807 by Παντελής Δασκαλέλος
Έτσι επιτέλους να γινόμαστε πολλοί! Η σειρά Shin Megami Tensei είναι από τα καλύτερα franchise τις Atlus. Όντως στην Ελλάδα το κοινό της σειράς είναι κάπως περιορισμένο αλλά όλοι οι hardcore jrpgαδες είναι καμμένοι με την σειρά ανάμεσα τους και εγώ. Επίσης να προσθέσω ότι ετοιμάζεται και remake του αντίστοιχου παιχνιδιού για το psvita και κρίνοντας από το port που είχε γίνει για το psp στο τρίτο μέρος της σειράς αναμένεται να είναι εξίσου συναρπαστικό και το τέταρτο μέρος.

Να προσθέσω ότι τον Δεκέμβρη που μας πέρασε κυκλοφόρησε για psp και το remake του innocent sin. Το Persona 2 αποτελείται από δυο μερί το innocent sin και το eternal punishment και τα δυο είχαν κυκλοφορήσει σε ntsc format για το psone. Επιτελούς έστω ένα από τα δυο βγήκε σε pal format. Προσοχή μην παρασυρθείτε και δώσετε κάνα 70αρι στους γνωστούς Έλληνες κερδοσκόπους προτιμήστε ebay.

More
13 Feb 2012 16:50 #104811 by Αγγελική Νεβσεχιρλίογλου
Hehe, γενικότερα η Atlus είναι πολύ καλή developer, αλλά η έκθεσή της στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη... προσωπικά μέχρι και που αγόρασα το Persona 4 δεν είχα ιδέα ούτε για τη σειρά, ούτε και για την εταιρεία, απλά είπα να το δοκιμάσω επειδή είχα καιρό να παίξω RPG :razz:
Όντως το Persona 4 The Golden για το PSVita παίζει να αποδειχτεί πολύ ενδιαφέρον, καθώς πέραν της πρόσθεσης female protagonist, θα περιλαμβάνει από όσο έχω διαβάσει και extra σκηνές, personas και outfits, ενώ επίσης θα υπάρχουν κάποιες extra λειτουργίες μέσω του network. Πάντως στα σκαριά είναι επίσης το Persona 4: The Ultimate in Mayonaka Arena, το οποίο θα είναι fighting παιχνίδι με νέους και παλιούς χαρακτήρες :D Και βέβαια μην ξεχνάμε το 5ο μέρος της σειράς για το οποίο πιθανό να έχουμε νέα στο φετινό Tokyo Game Show.

Σχετικά με το ebay, έχεις υπόψη σου κάποιο συγκεκριμένο πωλητή, με σχετικά μικρή ταρίφα για αποστολές στην Ελλάδα; Γιατί όσο φτηνά και να το βρεις, συνήθως πληρώνεις χρυσή την αποστολη :?

More
13 Feb 2012 17:44 #104812 by Παντελής Δασκαλέλος
Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ότι κυκλοφόρησε το 2009 επίσης. Όταν κυκλοφορούσαν παιχνίδια για ps3 και xbox 360 ελάχιστοι ξέθαψαν το ps2 τους για να ασχοληθούν με τον τίτλο.
Οι τίτλοι της Atlus δεν έχουν πρόβλημα διανομής αλλά έχουν όλοι πολύ χαμηλό print run με αποτέλεσμα να τους κυνηγούν μανιωδώς οι συλλέκτες. Μια μικρή ερεύνα στο internet και θα δείτε blogs στα οποία τσακώνονται οι συλλέκτες για το ποιος έχει περισσότερα παιχνίδια της Atlus!!!

Δεν έχω συγκεκριμενο προμηθευτή απλά πες μου τι παιχνίδια ψάχνεις και θα σου στείλω links με τις πιο οικονομικές προτάσεις που υπάρχουν!

More
13 Feb 2012 18:02 #104814 by Αγγελική Νεβσεχιρλίογλου
Κατά κύριο λόγο ψάχνω τα Shin Megami Tensei 1, 2 και 3 Nocturne, και ακόμα το Shin Megami Tensei: Devil Summoner: Raidou Kuzunoha vs. The Soulless Army και το sequel του Shin Megami Tensei: Devil Summoner 2: Raidou Kuzunoha vs. King Abaddon... τα persona 1 και 2 η αλήθεια είναι ακριβώς λόγω των τιμών τα κατέβασα με emulator :oops: Ευχαριστώ πολύ πάντως :)

Ξέρεις και άλλους στο gameworld που ασχολούνται με SMT; η έστω με games της Atlus γενικότερα ;)

More
13 Feb 2012 18:12 #104815 by Παντελής Δασκαλέλος
Λοιπόν για τα πρώτα τρία που λες είναι εύκολο να τα βρεις. Ολοκαίνουργια και για τα 3 θα χρειαστείς από 30-40 ευρό για όλα μαζί.
Devil summoner 1 και 2 αρχίζει το κλάμα.Τα ψάχνω και εγώ για το πρώτο δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα πάρα μόνο σε Γερμανία, Γαλλία άλλα δεν στέλνουν Ελλάδα. Για το 2 καταρχήν έχει βγει μόνο για Ntsc κυμαίνεται στα 40 δολάρια περίπου δεν είναι απαγορευτικό.
Το Persona 1 στο psp έχει μόλις 13 ευρό μέχρι τέλος του μηνά από το psn εάν ενδιαφέρεσαι.
Δυστυχώς δεν ξερό, εγώ όσα νέα μαθαίνω τα γράφω στα forum πχ τις προάλλες έβαλα ένα θέμα για το Radiant Historia που γίνεται reprint. Αλλά δεν έχω δει ιδιαίτερη ανταπόκριση.

Σου στέλνω πμ με τα links για ότι ζήτησες!