Για τις Betheda και Electronic Arts δεν έχω πολλά να σχολιάσω, καθότι δεν πρόλαβα να τις παρακολουθήσω. Νομίζω άλλωστε ότι δεν είχαμε κάποια σημαντική έκπληξη, αφού και το Titanfall 2 περιμέναμε και το Battlefield 1 και το HD remaster του Skyrim.
Microsoft press conference
Πάμε στην Microsoft. Νομίζω ότι αν εξαιρέσουμε το Project Scorpio δεν είχαμε εκπλήξεις στα games με Gears of War 4, Scalebound, Sea of Thieves, Forza Horizon 3 κ.ο.κ. Η πρώτη έκπληξη ήταν η υπηρεσία Xbox Play Anywhere, βάση της οποίας όλα τα νέα exclusives της Microsoft θα είναι cross-boy στα Xbox One/Windows 10. Εδώ έχω να κάνω μια παρατήρηση, δεν είμαι κατά στο να κυκλοφορούν τα games του Xbox One στα Windows 10 PC, αλλά όπως θα λειτουργούν τα πράγματα βγαίνει κατ' εμέ ζημιωμένος και o console και ο PC gamer. O μεν πρώτος χάνει τα exclusives έναντι του PS4 και δεν κερδίζει κάτι από το να παίξει τα games στο PC του (αναφέρω στα Achievements). Από την άλλη πλευρά ο PC gamer θα πρέπει να βάλει καταναγκαστικά Windows 10 αν θέλει να παίξει τα games της Microsoft και των άλλων εταιρειών.
To Project Scorpio τώρα είναι αυτό που ακριβώς περιμέναμε, καθώς τα specs του είναι πάνω κάτω τα ίδια με αυτά που είχαν διαρρεύσει από το Kotaku και το Polygon. Πρόκειται για μια νέα κονσόλα, και όχι για ένα νέο μοντέλο του Xbox One, το οποίο όμως θα είναι συμβατό με τα games και τα περιφερειακά του. Με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του (6 teraflops GPU, 300GB/s memory bandwith) μιλάμε για ένα πραγματικό κτήνος που είναι 3-4 φορές πιο δυνατό από τα PS4 και Xbox One. To ερώτημα παραμένει η τιμή του, καθώς αν θα είναι ανταγωνιστική το βλέπω να ξεπερνά για πλάκα στις πωλήσεις και τις δύο κονσόλες.
Ubisoft press conference
Προσωπικά απογοητεύτηκα. Περίμενα ένα νέο AAA IP, το οποίο αποδείχθηκε ότι θα είναι το Steep. Οκ καλό φαίνεται, αλλά υπάρχει ήδη ένα SSX και άλλα αντίστοιχα games που ποτέ δεν κατάφεραν να σημειώσουν υψηλές πωλήσεις. Ούτε το Steep νομίζω να κάνει καλύτερο. Το For Honor με έχει hyparei κάπως αλλά αν δεν το παίξω δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα.