Παίζω το Warhammer 40.000: Dawn of War 3 τις τελευταίες ημέρες. Το ξεκίνησα το Σάββατο, γι' αυτό και βλέπετε κάπως λιγότερα βίντεο στο κανάλι του GameWorld.gr στο YouTube.
Χαίρομαι που επέστρεψε η λογική του Base Building, γιατί τα στοιχεία αυτά ήταν κατά πολύ λιγότερα στο Warhammer 40K: Dawn of War 2. Η εισαγωγή με το αρχικό cutscene είναι εντυπωσιακή. Οι τρεις φυλές έχουν καλό balancing, με εξαίρεση τους eldar που είναι πολύ αδύναμες και βασίζονται σε stealth και τηλεμεταφορές. Επί της ουσίας είναι αδύναμα μπροστά σε Blood Raves και Orks.
Με στεναχώρησε που δεν έχει cutscenes παρά μόνο στατικές εικόνες και διαλόγους εν μέσω avatars. Κρίμα. Κατά τα άλλα από πλευράς gameplay και in-game γραφικών είναι το πληρέστερο Warhammer 40.000 που έχω παίξει. Πολύ ευχάριστες αποστολές με τεράστια ποικιλία. Το A.I. λίγο χωλαίνει και δεν είναι τόσο επιθετικό όσο θα έπρεπε. Το Normal επίπεδο δυσκολίας μοιάζει Easy και το Hard μοιάζει...Normal+.
Μου έχουν μείνει μόνο 5 αποστολές επομένως θα το ξενυχτήσω και το review θα έχει ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών. Θα έχει καλή βαθμολογία. Από τα καλύτερα φετινά Strategy. Δίνω καλά 70% πιθανότητα να διαβάσετε το review αύριο το μεσημέρι, γι' αυτό και ξενυχτάω. Πάντως το campaign μου πήρε πάνω από 20 ώρες.