Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Aναζήτηση προγράμματος δημιουργίας παιχνιδιών

More
26 Feb 2007 23:26 #28057 by Νικολής Ασημάκης
Υπάρχει ένα πρόγραμμα που βοηθά αρχάριους να φτιάξουν παιχνίδια rpg, το rpgmaker-xp. Περισσότερα γι'αυτό σ'ένα άλλο topic στο forum. (Δεν θυμάμαι που ακριβώς.) Αυτό που ζητάω σ'αυτό το topic, είναι αν γνωρίζει κανείς κάποιο πρόγραμμα δημιουργίας strategy, adventure ή και action παιχνιδιών. (γνωρίζω ένα πρόγραμμα δημιουργίας παιχνιδιού με ξύλο [Fighting ή όπως αλλιώς το λένε], αλλά δεν θα το πάρω επειδή δεν μου αρέσει αυτό το είδος παιχνιδιού). Όποιος ξέρει τίποτα ας απαντήσει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
  • a Guest
  • Visitor
  • Visitor
27 Feb 2007 15:31 #28074 by a Guest
Εγώ προσωπικά θα χρησιμοποιούσα C++ και SDL
www.cygwin.com/
www.libsdl.org/
Με αυτά τα εργαλεία μπορείς να φτιάξεις το οτιδήποτε. Η δε SDL κάνει την κατασκευή ενός παιχνιδιού γελοία μιας και περιέχει βιβλιοθήκες για ότι θέλεις ενώ το μόνο που πρέπει να γράψεις μόνο σου είναι η μηχανή του παιχνιδιού.
Τώρα πάνω σε αυτό που ζητάς ξέρω ένα πρόγραμμα αλλά δεν το έχω δουλέψει για να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες.
www.gamemaker.nl/

More
27 Feb 2007 22:17 #28100 by Νικολής Ασημάκης

CTT\ wrote: ενώ το μόνο που πρέπει να γράψεις μόνο σου είναι η μηχανή του παιχνιδιού.

Όταν λες μηχανή, τι εννοείς;

More
27 Feb 2007 22:51 #28104 by Νικολής Ασημάκης
Α, στο DSL, ποιο μου προτείνεις να κατεβάσω;

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
27 Feb 2007 22:57 #28105 by a Guest
Η μηχανή του παιχνιδιού είναι αυτό που θέλεις να κάνει το παιχνίδι. Δηλαδή η πλήρη ανάλυση του πως συμπεριφέρεται το παιχνίδι. Αν θέλεις για παράδειγμα να κάνεις ένα pong, πρέπει να ορίσεις τους κανόνες του παιχνιδιού, την κίνηση των παικτών, την κίνηση της μπάλας (αυτό είναι η μηχανή φυσικής του παιχνιδιού), το πότε σκοράρει κάποιος, και να κλείσεις τον κύκλο. Βέβαια δεν έχω κατασκευάσει ποτέ παιχνίδι (I am just a lame application programmer, περίπου)...