Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Symantec: Οι Mozilla browsers είναι πιο τρωτοί από τον IE!

More
28 Sep 2006 11:07 #20211 by George J. Capnias
Οι Web browsers του Mozzila είναι πιθανώς πιο ευάλωτοι σε επιθέσεις, από ότι ο Internet Explorer της Microsoft, σύμφωνα με μια τελευταία μελέτη της Symantec.

Η μελέτη έγινε γνωστή την Δευτέρα που πέρασε, και επίσης υποστηρίζει ότι οι hackers εξακολουθούν να κάνουν περισσότερες επιθέσεις τον Internet Explorer.

Κατά γενική πεποίθηση οι web browsers του Mozzila Foundation, όπως ο FireFox, είναι ασφαλέστεροι από τον Internet Explorer, ο οποίος είχε πολλά κενά ασφαλείας κατά το παρελθόν. Ο Mitchell Baker, πρόεδρος του Mozzila Foundation, είχε δηλώσει νωρίτερα αυτό το χρόνο ότι οι web browsers είναι από την δημιουργία τους πιο ασφαλείς από τον Internet Explorer. Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι browsers του Mozzila δεν θα αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα ασφαλείας, καθώς το ποσοστό των χρηστών που τους χρησιμοποιούν θα αυξάνεται.

Το Internet Security Volume Threat Report VIII της Symantec για τους πρώτους 6 μήνες του χρόνου πιθανώς να διαψεύδει αυτή τη δήλωση...

Διαβάστε περισσότερα: Symantec: Symantec: Mozilla browsers more vulnerable than IE

Αναδημοσίευση από το dotNETZone.gr

George J. Capnias
dotNETZone.gr Administrator

Please Log in or Create an account to join the conversation.

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
28 Sep 2006 11:12 #20212 by a Guest
Από το ίδιο άρθρο:
"There is one caveat: Symantec counts only those security flaws that have been confirmed by the vendor. According to security monitoring company Secunia, there are 19 security issues that Microsoft still has to deal with for Internet Explorer, while there are only three for Firefox."

edit: Μετάφραση:
"Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια: Η Symantec μετράει μόνο εκείνες τις αδυναμίες ασφάλειας που έχουν επιβεβαιωθεί από τον κατασκευαστή. Σύμφωνα με την Secunia, εταιρεία ανάλυσης ασφάλειας, υπάρχουν 19 θέματα ασφάλειας τα οποία η Micro$oft δεν έχει επιλύσει ακόμα, ενώ υπάρχουν μόνο τρία για το firefox"

Το δικό μου σχόλιο είναι το εξής: Δεν έχει μόνο σημασία το τι μετράς αλλά και πως το μετράς.

More
28 Sep 2006 12:43 #20220 by Korentzelis Iraklis
και μιλάμε και για την symantec..... η οποια τα τελευταία χρονια είναι αχρηστη.
εγώ προσωπικά με προιοντα της symantec επαθα ζημιές πολλες φορές...
και επιπλέον τα προγράμματα της είναι απο τα ποιό βαρια για ένα λειτουργικό συστημα.

όταν άλλαξα προιόντα ησύχασα.
γιαυτό δεν μπα να λέει η symantec οτι θέλει....

More
28 Sep 2006 12:53 #20221 by Δημήτρης Σκιάννης
Μην παίρνει η μπάλα την Symantec παιδιά...Επειδή το NAV είναι μούφα του κερατά δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα...

More
28 Sep 2006 23:07 #20252 by Sotiris Filippidis
Δεν ξέρω αν ο ΙΕ είναι λιγότερο ή περισσότερο ευάλωτος. Αυτό που ξέρω είναι, από προσωπική εμπειρία, οτι χρήση του Mozilla για κανα δίωρο σε διευθύνσεις μη ελεγμένες = πολύ δουλειά για το spybot και το adaware...κατι που δεν το έχω χρησιμοποιώντας Maxthon ( www.maxthon.com , ειναι shell για τον ΙΕ, αλλά προσφέρει και άλλα καλούδια όπως popup blockers, adblockers κλπ).

Γενικά η εμπειρία μου με τον Mozilla ήταν χλιαρή. Θα προτιμούσα τον Opera εντέλει, (δεν ξέρω πως τα πάει απο "τρύπες") που έχει mouse gestures από τη μαμά του και όχι με 300 plugins.

Τι; Δεν δουλεύετε mouse gestures; ;)

More
29 Sep 2006 01:27 #20258 by Δημήτρης Σκιάννης
Εκτός από το zoom gesture και ίσως λίγο τα back και forward gestures,όλα τα υπόλοιπα είναι ελάχιστα χρήσιμα και μπορούν να γίνουν με ευκολότερο τρόπο.π.χ. το άνοιγμα του link σε νέο tab μπορεί να γίνει ευκολότερα με middle button click παρά με το αντίστοιχο gesture (δεξί hold και move down...)

More
29 Sep 2006 19:08 #20290 by Sotiris Filippidis
To ποιά features είναι περισσότερο ή λιγότερο χρήσιμα πιστεύω προσωπικά οτι εξαρτάται από το τι δουλειά κάνεις και για τι τα χρησιμοποιείς.

Εγώ π.χ. που θέλω να βλέπω για διάφορους λόγους πολύ γρήγορα κάποια google search results χρησιμοποιών το open link in new window (super drag and drop στον Maxthon - απλά "σέρνεις" ένα link σε ένα κένό χώρο και ανοίγει σε ένα νέο tab) και το close (down-right) που "ακούει" πολύ καλά στον maxthon (η εμπειρία μου από το mozilla δεν ήταν το ίδιο ευχάριστη, ενώ από τον opera ήταν).

Ετσι σε δευτερόλεπτα βλέπω 10,20 σελίδες και τις ξανακλείνω αν δεν με ενδιαφέρουν.

Γενικά πάντως η χρησιμότητα και τα features του κάθε browser

More
29 Sep 2006 19:34 #20292 by Δημήτρης Σκιάννης
Σαφώς,δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να υποστηρίζει το αντίθετο...

btw,δες εδώ στο κάτω μέρος της σελίδας το feature των νέων MX revolution με το οποίο μπορείς να κάνεις γρήγορα searches στο google...Μπορεί να σε ενδιαφέρει... :wink:

www.anandtech.com/tradeshows/showdoc.aspx?i=2843&p=3