Χρησιμοποιώ το photobucket τα τελευταία δέκα χρόνια, ωστόσο, όπως ανακάλυψα σήμερα ανεβάζοντας το blog για το Witcher 2, από την περασμένη εβδομάδα έχουν αλλάξει τους όρους χρήσης του και αξιώνουν ούτε λίγο ούτε πολύ 400 δολάρια ετησίως(!) για όσους θέλουν να μοιράζονται τις εικόνες που ανεβάζουν εκεί σε 3rd party hosting, όπως κάνω εγώ εν προκειμένω στο Gameworld. Είναι πολύ εκνευριστικό αυτό που έχει γίνει, ανεξαρτήτως της εξήγησης που υπάρχει και αφορά το bandwidth.
Το γεγονός ότι αυτή η παροχή ήταν δωρεάν τόσα χρόνια, συνέβαλε όπως
διαβάζω
στο να υπάρχουν περισσότερα από 100 εκ. χρηστών εκεί έξω, που έχουν ανεβάσει μέχρι τώρα περισσότερα από 10 δις φωτογραφίες.
Εξυπακούεται ότι δεδομένης αυτής της εξέλιξης προσωπικά θα το εγκαταλείψω, μετά από εκατοντάδες αν όχι πάνω από 1000 φωτογραφίες που έχω ανεβάσει, και για το λόγο αυτό θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν άλλα αντίστοιχα sites (εξετάζω τι ισχύει με το imgur) τα οποία να είναι δωρεάν -όπως ήταν το photobucket μέχρι πρότινος- και τα οποία διατηρούν τις φωτογραφίες ανεβασμένες σε μόνιμη βάση, χωρίς π.χ. να διαγράφεται το link τους μετά από ένα μήνα.