Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Deep internet

More
12 Jan 2013 03:11 #118632 by Νίκος Τριανταφύλλης
Εψαξα κ ενημερώθηκα για το deep internet τυχαια αλλα θελω να μου πειτε κ εσεις οτι γνωριζεται γιαυτο με επιασε μια περιεργεια γιαυτο ειδα οτι αν ασχοληθεις αρκετα μπλεκεις ασχημα τι παιζει?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Jan 2013 05:03 #118634 by Γιάννης Σφηνιάς
First rule of the deep Web: you don't talk about the deep Web.

Όταν πρωτάκουσα για το deep web μου έκανε για πολύ creepypasta, αλλά αν κάτσεις να το καλοσκεφτείς δεν είναι αδύνατο. Μερικές από τις φημισμένες αυτές ιστοσελίδες όντως υπάρχουν αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να μπεις. Πάντως, όσο και να μου κίνησαν την περιέργεια, δεν έκατσα να ασχοληθώ παραπάνω ή να βρω τρόπο πρόσβασης γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να συναντήσεις ή που μπορεί να μπλέξεις...

More
12 Jan 2013 05:29 #118635 by Γιώργος Λόλας
Το Deep Web περιέχει δεδομένα που για να τα προσπελάσεις χρειάζεσαι τρελές γνώσεις όσο πας "πιο κάτω", αλλά και ΤΡΕΛΗ προσοχή. Αυτό διότι εκεί δεν θα βρεις πράγματα που συναντάς συνήθως σε αυτό που λέμε "επιφανειακό web" (surface web). Το surface web είναι όλα τα sites που μπορείς να βρεις σε μια μηχανή αναζήτησης για παράδειγμα, σε αντίθεση με το Deep Web (για να το θέσουμε με απλά λόγια) όπου οι σελίδες δεν εμφανίζονται σε καμία (έως τώρα, εκτός από το yahoo που έκανε μια μικρή προσπάθεια) και οι πληροφορίες είναι καλά "κλειδωμένες" ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο όσοι "πρέπει". Στην ουσία τα δεδομένα εκείνων των sites είναι αόρατα για τον μεγαλύτερο πληθυσμό του πλανήτη.

Οι μηχανές αναζήτησης ανακαλύπτουν περιεχόμενο στο Web, χρησιμοποιώντας web crawlers που ακολουθούν συνδέσμους. Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για να ανακαλύψει κανείς πληροφορίες στο Επιφανειακό Web (Surface Web) αλλά είναι αναποτελεσματική στην εύρεση πληροφοριών από το deep Web. Για παράδειγμα, αυτοί οι crawlers δεν προσπαθούν να βρουν δυναμικές ιστοσελίδες που προέρχονται από ερωτήματα σε βάσεις δεδομένων επειδή τα ερωτήματα αυτά θα ήταν θεωρητικά άπειρα.

Όσο πιο βαθειά πηγαίνεις στο Deep Web (γνωστό και ως Deepnet, DarkNet, Undernet, το αόρατο Web ή το κρυμμένο Web), τόσο πιο παράνομα πράγματα βρίσκεις. Από κυβερνητικές πληροφορίες, αναφορές, έγγραφα και βάσεις δεδομένων, μέχρι πληρωμένους δολοφόνους, τρομοκρατικές οργανώσεις, hackers και παράνομη διακίνηση αγαθών (ναρκωτικά, όπλα κλπ).

Το Deep Web αποτελεί πάνω από το 80% του συνολικού μεγέθους του Internet. Σύμφωνα με το Wikipedia :

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έγιναν σε μία μελέτη στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια (University of California, Berkeley) το 2001, το deep Web αποτελείται περίπου από 91.000 terabytes. Αντίθετα το επιφανειακό Web (που είναι εύκολα προσπελάσιμο από τις μηχανές αναζήτησης) είναι περίπου 167 terabytes.

Όπως καταλαβαίνεις, τα δεδομένα (αρχεία, πληροφορίες κλπ) που υπάρχουν "εκεί κάτω", είναι τόσο καλά κρυπτογραφημένα που θα χρειαζόσουν τρελές άκρες για να αποκτήσεις πρόσβαση ή έστω να βρεις τις διευθύνσεις στις οποίες βρίσκονται, καθώς και ειδικά προγράμματα που χρησιμοποιούνται για να τις προσπελάσουν. Ίσως και να χρειαζόσουν χρόνια μόνο και μόνο για να βρεις μια συγκεκριμένη διεύθυνση, την οποία κατά 99.99% δε θα μάθεις ποτέ καν την ύπαρξή της, πόσο μάλλον να αποκτήσεις πρόσβαση.

Να ξέρεις ότι πάρα πολλές σελίδες του deep web παρακολουθούνται από το FBI, την NSA και άλλες υπηρεσίες παγκοσμίως. Εκτός από παράνομες πληροφορίες και υπηρεσίες, στο Deep Web, βρίσκονται επίσης και βάσεις δεδομένων από πανεπιστήμια και ινστιτούτα ή ακόμα και δεδομένα πελατών, ερευνών κλπ (στα πρώτα "στρώματά" του).

Το WikiLeaks αρχικά λειτουργούσε στο Deep Web, από όπου αντλούσε και τις πληροφορίες του. Τελικά έγινε public, χωρίς να σταματήσει να παίρνει δεδομένα από το deep web. Οι Anonymoys επίσης (οι γνωστοί άγνωστοι hackers) χρησιμοποιούσαν το deep web για να κάνουν τις επιθέσεις τους.

Όπως και να έχει, σου συμβουλεύω να μείνεις όσο πιο μακριά γίνεται από αυτό που λέμε deep web, γιατί ποτέ δε ξέρεις τι θα δουν τα μάτια σου και ποιος θα σου χτυπήσει αύριο την πόρτα για να σε στείλει πίσω από τα σίδερα. Bottom line, ισχύει ότι μπορείς να μπλέξεις αν ασχοληθείς και μάλιστα πολύ άσχημα. Έτσι κι αλλιώς, δε θα βρεις τίποτα που να σε ενδιαφέρει. Υπάρχει για συγκεκριμένους σκοπούς και συγκεκριμένους ανθρώπους.

Stay on the surface :)

More
12 Jan 2013 09:55 #118636 by Κώστας Προμπονάς

geololj wrote: Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έγιναν σε μία μελέτη στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια (University of California, Berkeley) το 2001, ... το επιφανειακό Web (που είναι εύκολα προσπελάσιμο από τις μηχανές αναζήτησης) είναι περίπου 167 terabytes.

Sorry, δηλαδή τώρα τι μας λέει το University of Berkeley, ότι αν αγοράσω 167 σκληρούς με μέγεθος 1 ΤΒ, μπορώ να "αποθηκεύσω" όλο το Web (οκ, το επιφανειακό) στο δωμάτιο μου;

:mrgreen:

Βέβαια έχω ακούσει ότι το Internet διπλασιάζεται σε μέγεθος κάθε 6 μήνες (χμ λίγο μπακαλίστικο, ok) και η έρευνα είναι του 2001, αλλά, wtf?

Ενδιαφέρον θέμα πάντως, nice post Γιώργο!

More
12 Jan 2013 11:45 #118640 by Χριστιάνα Θάνου
Deep internet..... δεν ξέρω για το αν αναφέρεσαι στον υπόκοσμο του ίντερνετ, την φωλιά και το σχολείο των hackers. Σύμφωνα με τους κανόνες, απαγορεύεται να μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα στο forum μας γιατί είναι παράνομα. Ένα σου λέω πάντως, σε περίπτωση που θέλεις να ασχοληθείς, θα πρέπει να προσέχεις πολύ γιατί υπάρχουν παντού κίνδυνοι(keyloggers, rootkits) και δεν θα είναι τόσο εύκολο καθώς πρέπει να έχεις αρκετές γνώσεις για να περιηγηθείς εκεί.

More
12 Jan 2013 13:56 - 15 Jan 2013 09:25 #118650 by Stratos Kiremis
Replied by Stratos Kiremis on topic Deep internet
Λέγεται Undernet, δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας ούτε πιστεύω ότι θα μας συλλάβει κανένας αν το πούμε δημόσια. :D

Απλά ίσως να μην είναι safe να συνδεθείς από τον υπολογιστή του σπιτιού σου γιατί γίνεται ο πανικός ο ίδιος.
Last edit: 15 Jan 2013 09:25 by Stratos Kiremis.

More
12 Jan 2013 16:28 #118670 by Χριστιάνα Θάνου
Καλά μην το λες, δεν είναι ανάγκη να αλλάξεις υπολογιστή για να κάνεις κάτι εκεί.

More
12 Jan 2013 19:54 - 15 Jan 2013 09:25 #118677 by Stratos Kiremis
Replied by Stratos Kiremis on topic Deep internet
πανάθεμά με και αν έβγαλα νόημα.

"να αλλάξεις υπολογιστή" --- α) ποιον υπολογιστή; ανέφερα κάπου / κάτι περί αλλαγής και δεν το έπιασα; γιατί μήπως ανέφερα ποιος είναι ο υπολογιστής πριν την υποτιθέμενη "αλλαγή" (που δεν έγραψα πουθενά) και ποιος είναι ο "μετά την αλλαγή";;;

"για να κάνεις κάτι εκεί" --- β) ποιο είναι το "εκεί" και τι είναι το "κάτι";;;;

να συντονιστούμε με λίιιιγο πιο λιανές τοποθετήσεις;

γιατί ειλικρινά αυτό το σπορ των σύγχρονων (after 1998) φόρουμ, γράφω ένα ποστ και μετά ακολουθούν αλλεπάλληλα ποστ επειδή κάτι δεν έγινε αντιληπτό λόγω διατύπωσης, και πάρε κόντρα ποστ για επεξήγηση και δώστου έξτρα ποστ και δήθεν αυτό λέγεται κουβέντα, ε, όχι σόρρυ μου θυμίζει το ανέκδοτο με τους δύο κουφούς που θέλουν να το προσποιηθούν ότι ακούν:

"ρε συ πάμε για ψάρεμα; "

"άσε ρε συ έχω να κάνω κάτι άλλο, θα πάω για ψάρεμα"

"α, καλά τότε. Πάντως εγώ θα είμαι για ψάρεμα αν θες έλα"

κοινώς κουκουρούκου με power rangers.
Last edit: 15 Jan 2013 09:25 by Stratos Kiremis.

More
12 Jan 2013 20:29 #118681 by Sharkman
Replied by Sharkman on topic Deep internet

gullarm wrote: πανάθεμά με και αν έβγαλα νόημα.

"να αλλάξεις υπολογιστή" --- α) ποιον υπολογιστή; ανέφερα κάπου / κάτι περί αλλαγής και δεν το έπιασα; γιατί μήπως ανέφερα ποιος είναι ο υπολογιστής πριν την υποτιθέμενη "αλλαγή" (που δεν έγραψα πουθενά) και ποιος είναι ο "μετά την αλλαγή";;;

"για να κάνεις κάτι εκεί" --- β) ποιο είναι το "εκεί" και τι είναι το "κάτι";;;;

να συντονιστούμε με λίιιιγο πιο λιανές τοποθετήσεις;

γιατί ειλικρινά αυτό το σπορ των σύγχρονων (after 1998) φόρουμ, γράφω ένα ποστ και μετά ακολουθούν αλλεπάλληλα ποστ επειδή κάτι δεν έγινε αντιληπτό λόγω διατύπωσης, και πάρε κόντρα ποστ για επεξήγηση και δώστου έξτρα ποστ και δήθεν αυτό λέγεται κουβέντα, ε, όχι σόρρυ μου θυμίζει το ανέκδοτο με τους δύο κουφούς που θέλουν να το προσποιηθούν ότι ακούν:

"ρε συ πάμε για ψάρεμα; "

"άσε ρε συ έχω να κάνω κάτι άλλο, θα πάω για ψάρεμα"

"α, καλά τότε. Πάντως εγώ θα είμαι για ψάρεμα αν θες έλα"

κοινώς κουκουρούκου με power rangers.

Το άλλος υπολογιστής το είπε γιατί είπες άλλα δίκτυα και να μην έχει ο υπολογιστής σου τα στοιχεία σου,αλλά το θέμα είναι άκυρο γιατί όντως οτιδήποτε παράνομο δεν πρέπει να το συζητάμε μέσα εδώ λόγω κανονισμών.

Wade Wilson/Deadpool: Did I say this was a love story? I meant horror movie!

More
12 Jan 2013 20:32 #118682 by Kosmas Mosialos
Replied by Kosmas Mosialos on topic Deep internet
Σωστος ο gullarm. Καλο ειναι οποιος δεν διαθετει την πειρα και τις απαραιτητες γνωσεις να μην ψαχνει στα βαθια νερα. Ποτε δεν ξερεις τι σου επιφυλάσσει η "περιεργεια". :wink: