Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ορθογράφοι για Browsers

More
02 May 2008 15:24 - 02 Aug 2015 23:11 #41952 by Μάνος Γρυπάρης
Όσοι θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε plugins με ορθογραφικό έλεγχο στον browser σας. Δουλεύει ακριβώς όπως και το Word.

Οι ορθογραφικοί έλεγχοι Υπογραμμίζουν τα λάθη και σας προτείνουν εναλλακτικές σωστές λέξεις. Αν θέλετε μπορείτε και να τον ενεργοποιήσετε, πάντως είναι ιδανικός για όσους γράφουν κείμενα στο Internet (ή ακόμα και γι' αυτούς που γράφουν σε forums και θέλουν να προσέχουν την ορθογραφία τους

Chrome
Ρυθμίσεις / Σύνθετες Επιλογές / Γλώσσες & ρυθμίσεις ορθογραφικού ελέγχου (στα αγγλικά είναι το "Language and input settings". Επιλέξτε τα ελληνικά και τσεκάρετε το "The language is used for spell checking")

Firefox
Κατεβάστε τον ορθογράφο για Mozilla Firefox

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:
Last edit: 02 Aug 2015 23:11 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 May 2008 17:25 #41958 by Petros
Οπαίοι προτιμάτε το Opera Broser αλλά θέλετε Ορθογράφο , κανένα πρόβλημα υπάρχει και στο Opera. Όσοι ενδιαφέρονται επικοινωνήστε μαζί μου ^ ^.
Επίσης κάτι που δεν ξέρω αν το Firefox το έχει είναι ότι δεν χρειάζεται να κανείς ορθογραφία ένα ;ena αλλά όλη την παραγράφω .στο Opera γίνετε. .Πείτε μου αν γίνετε στο firefox plz!

STEAM: TheGamerUrsoEAOrigin: TheGamerUrso
UPlay: GamerUrso Battle.net: GarfangGR

More
02 May 2008 21:43 #41964 by Ανδρέας Γρυπάρης

JaCk_RiDeR\ wrote: Οπαίοι προτιμάτε το Opera Broser αλλά θέλετε Ορθογράφο , κανένα πρόβλημα υπάρχει και στο Opera. Όσοι ενδιαφέρονται επικοινωνήστε μαζί μου ^ ^.
Επίσης κάτι που δεν ξέρω αν το Firefox το έχει είναι ότι δεν χρειάζεται να κανείς ορθογραφία ένα ;ena αλλά όλη την παραγράφω .στο Opera γίνετε. .Πείτε μου αν γίνετε στο firefox plz!

Στον firefox τα ορθογραφικά διορθώνονται κατά λέξη όπως στο Word και βρίσκεις αμέσως τη σωστή λέξη με ένα δεξί κλίκ.(συμφέρει και αν γράφεις μεγάλο κείμενο[σε Thread κυρίως]).

..Α μην ξεχνάμε και την σειρά των παρενθέσεων ([{ 8O }]) :lol:

More
02 May 2008 23:19 #41972 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Και εγω το έχω βάλει και μου σπάει τα νευρα! Δεν κανω ομως λάθη.. Ξεχνάω τους τόνους!!

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
23 Nov 2012 00:24 - 23 Nov 2012 00:45 #115481 by Kostas Milonas
[center:3j0dyl7p] [/center:3j0dyl7p]
[center:3j0dyl7p]Ορθογράφοι για Browsers [/center:3j0dyl7p]

Νομίζω πως έχει τύχει σε όλους μας λίγο πολύ να μην είμαστε σίγουροι πως γράφεται μια λέξη που θέλουμε να βάλουμε σε ένα σχόλιο μας, οπότε είτε παίρνουμε το ρίσκο να την γράψουμε όπως νομίζουμε είτε ψάχνουμε να βρούμε πως γράφεται σωστά. Την ζωή μας κάνουν πολύ πιο εύκολη μια σειρά από εργαλεία και add-ons που προσφέρουν ορθογραφικό έλεγχο μέσα στο αγαπημένο μας browser την στιγμή που γραφούμε.

Παρακάτω είναι μια σειρά λύσεων ορθογραφίας για κάθε μεγάλο browser, σίγουρα δεν είναι οι μοναδικές, οπότε αν έχετε να προτείνετε κάτι εναλλακτικό please share :)

Όλες οι λύσεις αφού ενεργοποιηθούν δουλεύουν όπως πχ η ορθογραφία στο Word, δηλαδή αν εντοπίσουν μια λάθος λέξη την υπογραμμίζουν με μια κόκκινη γραμμή και αν κάνουμε δεξί κλικ πάνω της μας προτείνουν μια σειρά από προτεινόμενες σωστές με βάση το λεξικό τους, οπότε κάνουμε κλικ στην σωστή.

Speckie
To Speckie είναι ένα από τα λίγα add-on ορθογραφικού ελέγχου για τον Internet Explorer που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς χρέωση. Απλά κατεβάστε την έκδοση που αντιστοιχεί για το σύστημα σας από εδώ:

Speckie για Windows XP, Vista, 7
www.speckie.com/dload.now

Speckie για Windows 8
www.speckie.com/dload.8.now

Επίσης κατεβάστε το ελληνικό λεξικό από εδώ:
www.speckie.com/dictfiles/el-GR.sdinstall

Εκτελείτε πρώτα το πρόγραμμα εγκατάστασης, μετά το ελληνικό λεξικό και ξεκινάτε τον Internet Explorer. Αν σας ρωτήσει ο Internet Explorer αν θέλετε να ενεργοποιήσετε το add-on Speckie απαντάτε θετικά. Από εκεί και πέρα το add-on δουλεύει από μόνο του όποτε πάτε να γράψετε το κείμενο σας - αν τυχόν δεν υπογραμμίζει τις λάθος λέξεις απλά κάντε δεξί κλικ πάνω σε μια λέξη και φροντίστε να είναι τσεκαρισμένο το Check Spelling.

Για να προσθέσετε το ελληνικό λεξικό στον Firefox απλά ενεργοποιήστε το παρακάτω add on:
addons.mozilla.org/en-US/firefo ... ictionary/
ή αυτό που έχει ελληνικό & αγγλικό λεξικό και είναι ιδανικό όταν θέλετε να γράψετε δίγλωσσο κείμενο:
addons.mozilla.org/en-US/firefo ... ng-diction

Για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση ο Firefox ζητάει επανεκκίνηση. Μετά όταν πάμε να γράψουμε το κείμενο μας κάνουμε δεξί κλικ πάνω σε μια από τις λέξεις μας και επιλέγουμε Ορθογραφικός έλεγχος. Αν έχουμε περισσότερα από ένα λεξικά και θέλουμε να κάνουμε εναλλαγή απλά κάνουμε πάλι δεξί κλικ, επιλέγουμε Γλώσσες και μετά το λεξικό μας.

Στον Google Chrome ο ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος είναι προ-εγκατεστημένος και ενεργοποιημένος στην ελληνική έκδοση.

Αν χρησιμοποιείτε την αγγλική του έκδοση ή θέλετε να κάνετε ρυθμίσεις και άλλων γλωσσών απλά κάντε copy-paste το παρακάτω link στην address bar του Chrome:
chrome://chrome/settings/languages
και επιλέγετε να κάνετε προσθήκη της γλώσσας που θέλετε.

Στον Opera για να ενεργοποιήσετε τον ορθογραφικό έλεγχο κάνετε δεξί κλικ σε κάποιο κείμενο σας, επιλέγετε το Ορθογραφικός έλεγχος και μετά πάλι δεξί κλικ Λεξικά -> Προσθαφαίρεση λεξικών. Από εκεί βρίσκετε τα ελληνικά, πατάτε Επόμενο και αφού κάνετε αποδοχή της άδειας χρήσης μπορείτε να επιλέξετε ποια γλώσσα θέλετε ως προεπιλεγμένο λεξικό. Αφού πατήσετε ελληνικά επιλέγετε Τερματισμός και είστε έτοιμοι.

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR
Last edit: 23 Nov 2012 00:45 by Kostas Milonas.

More
23 Nov 2012 00:40 #115482 by Χριστιάνα Θάνου
Άλλος ένας λόγος που ο Chrome είναι ο καλύτερος browser ever.

More
23 Nov 2012 02:42 #115484 by Ανδρέας Γρυπάρης
εγώ έχω απογοητευτεί από τον Chome γιατί ποτέ δε δούλεψε σωστά.
Ο Opera (για το gameworld) καλά τρέχει.

Για τα υπόλοιπα sites έχω τον firefox ESR (όχι τον σκέτο).

More
23 Nov 2012 08:11 #115490 by Χριστιάνα Θάνου

Pokemon wrote: εγώ έχω απογοητευτεί από τον Chome γιατί ποτέ δε δούλεψε σωστά.
Ο Opera (για το gameworld) καλά τρέχει.

Για τα υπόλοιπα sites έχω τον firefox ESR (όχι τον σκέτο).

Opera? Ωραίος browser δεν αντιλέγω! Για προσπάθησε να τον κάνεις uninstall όμως!
Firefox? Του έχω δώσει τόσες ευκαιρίες και ποτέ δεν δούλεψε γρήγορα χωρίς να κολλάει.
Μετά από πολύ ψάξιμο, κατέβασα και άλλους browsers μέχρι που κατάλαβα ότι ο Chrome είναι ο καλύτερος (για μένα τουλάχιστον) :D

More
23 Nov 2012 08:26 #115491 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Και για μένα ο Chrome είναι ο καλύτερος. Πολύ πιο γρήγορος από τον τελευταίο firefox που δοκίμασα. Είχα δοκιμάσει Opera και Safari αλλά δεν τους συνήθισα και τους παράτησα.

More
23 Nov 2012 14:32 #115501 by Φώτης
Συμφωνώ κι εγώ!Ο Google Chrome είναι μακράν ο καλύτερος browser!!Αν είσαι καλός στην ορθογραφία,βέβαια,ο αυτόματος ορθογραφικός έλεγχος δε σου πολυχρειάζεται! :D :P