Πρόσφατα πέτυχα την περίπτωση ενός Ινδού μαραθωνιοδρόμου ο οποίος φημολογείται πως είναι 123 ετών και μου έκανε τεράστια εντύπωση,όταν η πλειοψηφία από μας, θα είμαστε τυχεροί αν κλείσουμε τα 90 , και είμαστε υγιείς,
Η απίστευτη ιστορία του Ινδού υπεραιωνόβιου μαραθωνοδρόμου
Ποιος είναι, όμως, ο τρομερός υπεραιωνόβιος κύριος Dharampal;
Ο Dharampal Singh Gudha, επίσης γνωστός ως Dharam Pal Singh ή Dharampal Singh Gujjar, κατά την wikipedia, ήταν (ή είναι; -πουθενά δεν αναφέρεται ακριβώς-) ένας Ινδός αγρότης και βοσκός αγελάδων, 120 ετών (το 2017), ο οποίος ισχυριζόταν ότι ήταν ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο!
Αν και το διαβατήριό του και άλλα τρία επίσημα έγγραφα δήλωναν ημερομηνία γέννησης στις 6 Οκτωβρίου 1897, με καταγωγή το χωριό Gudha του Μίρατ (Meerut) της Ινδίας, υπήρχαν πάντα σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την αυθεντικότητα των ισχυρισμών του Singh. Αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας Masters Athletics της Ινδίας είχαν βάσιμες αμφιβολίες για την ηλικία του, αφού για τέσσερα χρόνια, ζητούσαν επίμονα να παρουσιάσει αξιόπιστα στοιχεία (σχολικά, στρατιωτικά, ή ιατρικά αρχεία) για να επαληθεύσει την ακριβή ημερομηνία γεννήσεώς του.
Εκείνος όμως επέμενε ότι δεν είχε δει ποτέ το πιστοποιητικό γεννήσεώς του, άλλωστε ήταν αναλφάβητος και δεν είχε ούτε πιστοποιητικό σχολείου. Η μητέρα του όμως, του είχε δώσει ένα ινδικό ωροσκόπιο, το οποίο έγινε η βάση της ηλικίας του, αλλά και αυτό δεν τον είχε φυλάξει ποτέ… Για εκείνους που τον κατηγορούσαν ότι φουσκώνει την ηλικία του, έλεγε ότι «ζηλεύουν την υγεία μου, την ηλικία μου και που τρέχω ακόμα». «Η καλή μου υγεία έγινε η ατυχία μου, και να με αμφισβητούν», δήλωνε με παράπονο ο συμπαθέστατος κύριος Singh.
Παρόλα αυτά, ανεξάρτητα της πραγματικής ηλικίας του, η παρουσία του δήλωνε εμφανώς τον υγιεινό τρόπο ζωής του. Και αυτό πάντα προκαλούσε το ενδιαφέρον στον περισσότερο κόσμο. Ψηλός, λεπτός και ευθυτενής, με μια πλούσια γενειάδα και φορώντας πάντα ένα τουρμπάνι, δήλωνε ότι τρέχει από τότε που ήταν έφηβος και θα συνέχιζε μέχρι να πεθάνει!
«Όταν ήμουν έφηβος, έτρεχα από το χωριό μου στο γειτονικό χωριό, το οποίο ήταν περίπου 700 μέτρα μακριά, αλλά έκανα αρκετούς γύρους βοσκώντας τις αγελάδες. Τότε βέβαια δεν ήξερα πώς να τρέξω, δεν είχα τεχνική, αλλά το έκανα από ένστικτο», έλεγε χαρακτηριστικά. Κοιμόταν πάντα σε σκληρό κρεβάτι για να κρατάει την πλάτη του σε ευθεία και ξυπνούσε στις 4 το πρωί για να τρέξει τέσσερα με πέντε χιλιόμετρα την ημέρα, ακόμα και μετά τα 90!
Το να φτάσει να ζει κανείς τόσα χρόνια, είναι από μόνο του ένα τεράστιο κατόρθωμα, αλλά υπάρχει κάτι που έκανε τον κύριο Singh ακόμη πιο ξεχωριστό. Ήταν λάτρης των μεγάλων αποστάσεων. Σύμφωνα με τον Robert Young της Ομάδας Ερευνών Γεροντολογίας, μόνο 1.000 άνθρωποι έχει επαληθευτεί ότι ξεπέρασαν τα 110 έτη. Αυτό είναι περίπου το 0,00001 τοις εκατό του σημερινού ανθρώπινου πληθυσμού. Από αυτούς τους ανθρώπους, μόνο το 10% είναι άνδρες. Από αυτούς τους άνδρες, 0 τοις εκατό θα μπορούσε να τρέξει ένα Μαραθώνιο…
Πηγή
irunmag.gr/2020/03/11/i-apistefti-istoria-tou-indou-yperaion...marathonodromou-plus-the-film/