Tech demo με τον Superman στην Unreal Engine 5 κλάπηκε και πωλούνταν στο Steam για 11 δολάρια
Οι κλέφτες ισχυρίζονταν ότι είναι δικό τους και έκαναν copyright strikes στον δημιουργό του.
Tech demo με τον Superman στην Unreal Engine 5 κλάπηκε και πωλούνταν στο Steam για 11 δολάρια.
Το αρχικό demo που είχε την ονομασία A Superman Style Flight Experience (UE5) είχε δημιουργηθεί από την Toybox Games και τον Tyson Butler-Boshma και χρησιμοποίησε την πόλη από το The Matrix Awakens, τον περασμένο Απρίλιο. Ο Butler-Boshma το διέθεσε δωρεάν μέσω στο itch.io.
Στις αρχές του Νοεμβρίου, ο Butler-Boschma ειδοποιήθηκε ότι η μία ψεύτική εταιρεία που ονομάζεται Hero Game Studios, έκλεψε το demo του και το πουλούσε στο Steam με την ονομασία Heroes City Superman Edition για 10.99 δολάρια. Επιπλέον η Hero Game Studios ζήτησε πνευματικά δικαιώματα από το βίντεο που είχε ανεβάσει ο Butler-Boschma. Ο ίδιος ζήτησε από τους followers του να κάνουν αναφορές στην σελίδα του demo στο Steam και όταν ο ίδιος πήγε να προειδοποιήσει τους υποψήφιους αγοραστές, η Hero Game Studios του έριξε ban για hate speech.
Η επόμενη κίνησή του ήταν να αγοράσει το Heroes City Superman Edition ώστε να μπορέσει να αφήσει
ένα review στο Steam
, όπου και δήλωσε: "Έφτιαξα αυτό το demo ο ίδιος μήνες πριν χρησιμοποιώντας δωρεάν assets και πολλά videos στο YouTube και reviews μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Πάντα θα είναι ανοιχτός και ειλικρινής για αυτό. Για να είμαι σίγουρος αγόρασα το παιχνίδι, το δικό μου παιχνίδι για να επιβεβαιώσω σίγουρα ότι είναι το δικό μου project και το επιβεβαίωσα αφού το έπαιξα. Στο πρώτο level, το οποίο εγώ δημιούργησα περιέχει και ένα μήνυμα που έχω γράψει εγώ, στο οποίο εξηγώ στους παίκτες πως δουλεύει το demo. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο από όλα είναι το ηθικό θέμα. Αν απλά το έπαιρναν και το έδιναν στο Steam δωρεά δεν θα με ένοιαζε ιδιαίτερα, όμως το πουλάνε, κάνουν ισχυρισμούς, παίρνουν τα λεφτά του κόσμου, χρησιμοποιούν ψέματα και αμαυρώνουν και το όνομά μου στην πορεία".
Η Hero Game Studios απάντησε στο review και επιμένει ότι "το παιχνίδι μας δεν έχει κλαπεί" και δήλωσε ότι "ο Butler Boschma ήταν ένας από τους
developers
της ομάδας καιρό πριν και τώρα ισχυρίζεται ότι ολόκληρο το project ανήκει σε αυτόν αλλά είναι ψέμα. Τα δικαιώματα του παιχνιδιού και η διαδικασία ανάπτυξης ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς. Ο λόγος που ασχολήθηκε είναι επειδή οι πωλήσεις αυξήθηκαν ραγδαία και νομίζει ότι μπορεί να βγάλει λεφτά".
Μετά από δύο εβδομάδες και αφού το συμβάν βγήκε στη δημοσιότητα από τα μέσα, το YouTube αφαίρεσε το strike από το βίντεο του Butler-Boshma και η Valve αφαίρεσε το Heroes City Superman Edition από το Steam.