Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ποιότητα ήχου

More
29 Oct 2016 19:21 - 31 Oct 2016 05:17 #189039 by wavee
Καλησπερα. Θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε καποια πραγματα για τον ηχο.

α)Εχω δει συνδεσεις ηχειων μεσω καλωδιων με RCA, καρφι, οπτικη ινα, USB, Coaxial. Με ποιο καλωδιο εχεις καλυτερη ποιοτητα ηχου?

β) Το RCA με το καρφι, τι διαφορα εχουν στην ποιοτητα ηχου? Απ οτι ξερω βγαζουν και τα 2 αναλογκο ηχο

γ)Το LPCM 5.1 που βλεπω στις ρυθμισεις του PS3 τι ειναι?Για να εχεις LPCM 5.1 ηχο πρεπει να εχεις καλωδια RCA?

δ) Το LPCM 5.1 ειναι καλυτερο ή το Dolby Digital 5.1?

ε) Εχω ηδη ηχεια και τα εχω συνδεσει στο PS3 μεσω οπτικης ινας και βγαζει ηχο Dolby Digital 5,1 (τα ηχεια ομως εχουν και θυρες για RCA) Το PS4 Slim ομως(που μαλλον θα το αγορασω) δεν εχει θυρα για οπτικη ινα. Τι κανω σε αυτη την περιπτωση? Ξερω οτι μπορω να τα συνδεσω τα ηχεια στην τηλεοραση με RCA και θα ακουγεται ηχος μαλλον LPCM. Αλλα θα ειναι καλυτερος απο το Dolby Digital 5.1 ή χειροτερος?

Ευχαριστω πολυ! :)
Last edit: 31 Oct 2016 05:17 by Γιώργος Λόλας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Nov 2016 21:14 #189102 by Ανδρέας Γρυπάρης
α) Τo XLR, αλλά θα το βρεις μόνο σε studio monitors. Σε ηχεία του εμπορίου, όλα είναι ΟΚ εκτός από τα USB. Το usb είναι καθαρά πρόχειρη λύση για φορητότητα, δεν σου δίνει κάτι ποιοτικό στον ήχο.
β) Είναι το ίδιο, λιγάκι καλύτερο είναι το RCA.
γ) Ούτως η άλλως το PS3 από την HDMI και την οπτική δίνει τον 5κάναλο ήχο. Δηλ είτε θα συνδέσεις το HDMI του PS3 στον προενισχυτή και μετά στην TV. Είτε την οπτική του έξοδο στον ενισχυτή 5.1.
δ) Αγόρασε μια άλλη έκδοση του PS4 που να έχει Optical out. Σε καμία περίπτωση το Slim !

More
02 Nov 2016 16:29 #189117 by wavee
Replied by wavee on topic Ποιότητα ήχου

Pokemon wrote: α) Τo XLR, αλλά θα το βρεις μόνο σε studio monitors. Σε ηχεία του εμπορίου, όλα είναι ΟΚ εκτός από τα USB. Το usb είναι καθαρά πρόχειρη λύση για φορητότητα, δεν σου δίνει κάτι ποιοτικό στον ήχο.
β) Είναι το ίδιο, λιγάκι καλύτερο είναι το RCA.
γ) Ούτως η άλλως το PS3 από την HDMI και την οπτική δίνει τον 5κάναλο ήχο. Δηλ είτε θα συνδέσεις το HDMI του PS3 στον προενισχυτή και μετά στην TV. Είτε την οπτική του έξοδο στον ενισχυτή 5.1.
δ) Αγόρασε μια άλλη έκδοση του PS4 που να έχει Optical out. Σε καμία περίπτωση το Slim !

Οκ ευχαριστω πολυ!