Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Pc or PS4? HELP!

More
18 Nov 2014 18:52 #152412 by Arhs
Pc or PS4? HELP! was created by Arhs
Θα ηθελα να με βοηθησετε, να ακουσω δικες σας προτιμησεις και να τις αιτιολογησετε αν ειναι να αγορασω ενα καινουριο Gaming PC ή να παρω ενα PS4,δηλαδη πλεονεκτιματα και μειονεκτιματα. Παντως γυρω στa 400 ευρω θελω να ειναι το budget.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Nov 2014 19:22 #152413 by Στέφανος Αμπαδιωτάκης
με budget 400 ευρώ θα έλεγα πήγαινε για PS4, γιατί αν και με το pc έχεις πολύ ανώτερες δυνατοτητες να εκμεταλλευτείς, δυστυχώς, να αποδώσεις σε καινούρια παιχνίδια με 400 ευρώ μόνο και σε καλό βαθμό δεν μπορείς, βέβαια όταν έχεις 400, και σκέφτεσαι για Pc, εννοείς να πάρεις ολοκαίνουριο Pc ή να αναβαθμίσεις μερικά κομμάτια απο το παλιό;

More
18 Nov 2014 19:38 #152415 by Πας Παρτού
Η προσωπική μου άποψη είναι τελείως εναντίων τών «κονσολών» (πχ PS4). Θα προτιμούσα να μην έχω τίποτα παρά να έχω κονσόλα. Αλλά ας αφήσουμε λίγο στην άκρη αυτήν την φονταμεταλιστική μου άποψη και να πω την γενική αρχή που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να αποφασίσεις.

Ψάξε και αποφάσισε πρώτα, ποια παιχνίδια θέλεις να παίζεις. Με βάση αυτά στήσε το μηχάνημα σου. Όχι το αντίστροφο.

More
18 Nov 2014 19:45 #152416 by Arhs
Replied by Arhs on topic Pc or PS4? HELP!
να αγορασω ολοκληρο pc και μαλιστα θα εδινα και λιγα παραπανω απο 400(πχ 450)

More
18 Nov 2014 20:11 - 18 Nov 2014 20:12 #152417 by Πας Παρτού
απλά μερικές σημειώσεις, οι τιμές στο περίπου, μην τις πάρεις τοις μετρητοίς, δεν σημαίνει ότι αυτό θέλεις (απλά αυτό θα έπαιρνα εγώ)

κουτί: 30 ευρώ
τροφοδοτικό: 40 ευρώ
επεξεργαστής i3 haswell: 110 ευρώ
μητρική socket 1150: 50 ευρώ
μνήμη 8GB: 70 ευρώ
γραφικά gtx 750 ti: 150 ευρώ
σκληρός: 50 ευρώ

Σύνολο: 500 ευρώ
Last edit: 18 Nov 2014 20:12 by Πας Παρτού.

More
18 Nov 2014 20:32 #152421 by Στέφανος Αμπαδιωτάκης
Άρη να σου πω την αλήθεια εγώ πάντα θα δι'αλεγα pc.
Το θέμα όμως είναι ότι έτσι όπως έχουν τα πράγματα τώρα, για να πάρεις ένα Pc που θα παίζει τα games και να τα ευχαριστηθείς κιόλας, θα πρέπει να έχεις δυνατή κάρτα γραφικών, που σημαίνει μόνο η κάρτα γραφικων θα κοστίζει το λιγότερο 250 ευρώ γιατί θα θές να έχει και τουλάχιστον 3Gb vram
Παρόλα αυτά με το ps4 ξέρεις ότι θα μπορείς να παίξεις όλα τα παιχνίδια που θα πάρεις, αν και θα φεύγουν και εκεί πολλά λεφτά καθώς το pc έχει το πλεονέκτημα ότι ενώ θές πολλά λεφτά για ένα καλό συστημα θα μπορείς να παίξεις τα παιχνίδια κάνοντας τα download δωρεάν

More
18 Nov 2014 20:53 #152423 by Πας Παρτού

Shallow wrote: Το θέμα όμως είναι ότι έτσι όπως έχουν τα πράγματα τώρα, για να πάρεις ένα Pc που θα παίζει τα games και να τα ευχαριστηθείς κιόλας, θα πρέπει να έχεις δυνατή κάρτα γραφικών, που σημαίνει μόνο η κάρτα γραφικων θα κοστίζει το λιγότερο 250 ευρώ γιατί θα θές να έχει και τουλάχιστον 3Gb vram

Αυτό απλά το βρίσκω υπερβολή. Ποιο παιχνίδι και για ποιες ρυθμίσεις έχει αυτήν την απαίτηση; Είναι απλώς ακραία περίπτωση και δεν βλέπω ότι είναι καθόλου απαραίτητο για να ευχαριστηθεί κάποιος. Η αλήθεια είναι ότι γύρω στα 150 ευρώ σήμερα κάρτα γραφικών βρίσκεται σε αντιστοιχία και από πολλές απόψεις πλεονεκτική θέση σε σχέση με PS4. Η δική μου απορία είναι γιατί θα πρέπει να απαιτούμε με τόση αυστηρότητα τα PC να κάνουν πράγματα (ultra, full HD, 60fps σε δύσκολα παιχνίδια) που οι «κονσόλες» ούτε στα όνειρά τους δεν πιάνουν;

More
18 Nov 2014 21:24 - 18 Nov 2014 21:27 #152425 by Στέφανος Αμπαδιωτάκης
κοίτα υπερβολή ίσως να είναι, αλλά μπορούμε να τα απαιτούμε γιατί τα Pc μπορούν να σηκώσουν τέτοιες απαιτήσεις και γιατί να μην απολαύσω κάτι όσο καλύτερα μπορώ εφόσον οι δυνατότητες σε ένα pc το επιτρέπουν? Κατ΄εμέ και επειδή χρόνια έπαιζα Games σε medium καταστάσεις, προτιμώ ps4 που θα έχει standar γραφικά από το να παίζω χωρίς να έχω τα καλύτερα γραφικά που θα μπορούσα στο pc ή τουλάχιστον πολύ καλά
το βρίσκω εντελώς απογοητευτικό, το πόσο απαιτητικά έχουν γίνει πλέον τα παιχνίδια με τα ultra settings τους και ακόμη περισσότερο με το vram που χρειάζονται για να το παίξεις... και πραγματικά, προσωπικά, έχω βαρεθεί να παίζω games στα medium settings

στον αντίποδα αν βολεύεται κάποιος με medium καταστάσεις θα ήταν καλύτερα να στήσει ένα pc, αλλά Must buy και ένας ssd...γιατί άλλο πράμα να έχεισ τα windows σε hdd και να σέρνεται και άλλο σε ssd, και επίσης τα Online games ΠΡΕΠΕΙ να είναι στον ssd, και δεν αναφέρομαι στα moba αλλά σε στυλ wow, l2, bf και τέτοια(πολύ καλά γραφικά θα έχεις και με μια gtx 750 ti που πιάνει γύρω 150 ευρώ αλλά για να αξίζει full θα πρέπει να έχει 4gb vram, καθώς πλέον τα Games χρειάζονται πιο πολύ vram από ποτέ άλλοτε)
Last edit: 18 Nov 2014 21:27 by Στέφανος Αμπαδιωτάκης.

More
18 Nov 2014 21:57 #152426 by Arhs

More
19 Nov 2014 03:02 - 19 Nov 2014 03:18 #152440 by Πας Παρτού

ArhsRYT wrote: gamer-land.net/index.php?route=product/product&path=138_139&product_id=3862 auto edw skopeua aplws 2 gb gia tin GPU

ο παραπάνω υπολογιστής διαφέρει στην σύνθεση από αυτά που έδωσα εγώ ουσιαστικά μόνο σε δύο σημεία.

Έχει τον λιγότερο ισχυρό επεξεργαστή g3258 αντί για i3 που είπα εγώ. Νομίζω αυτή είναι μια παραχώρηση που μάλλον μπορείς να κάνεις. Την δουλειά του θα την κάνει και διατηρείς την επιλογή να πάρεις αργότερα έναν ισχυρότερο ελπίζοντας ότι δεν θα ξαναλλάξουν τα sockets στο ενδιάμεσο. Οπότε μάλλον είναι καλά. Πιστεύω ότι αξίζει να πας για i3 τουλάχιστον αλλά αν ο προϋπολογισμός σου είναι τόσο σφικτός είναι μια λογική ιδέα για να κατεβάσεις το κόστος.

Η άλλη διαφορά είναι ότι έχει την «απλή» gtx 750 αντί για την gtx 750 Ti. Μην κάνεις αυτήν την παραχώρηση! Αυτό το Ti κάνει την διαφορά! Δεν είναι μόνο τα 2GB αντί για 1GB αλλά πρόκειται και για πιο καινούργια και ισχυρή αρχιτεκτονική!

Να σημειώσω ότι 2GB απολύτως καλά. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να έχεις παραπάνω μνήμη ειδικά αν δεν συνοδεύεται και από παραπάνω ισχύ. Απλά είναι άχρηστη.

(Επίσης εγώ θα προτιμούσα gigabyte μητρική αλλά αυτό ίσως είναι δικό μου κόλλημα)
Last edit: 19 Nov 2014 03:18 by Πας Παρτού.