Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Solid State Drive(ssd) ποιον και γιατί?

More
04 Jul 2014 23:15 #146336 by Grigoris
Ανοίγω αυτό το τοπικ ώστε όποιος ψάχνει να αγοράσει έναν ssd δίσκο(Όπως εγώ) να του προτείνουν μάρκες που είναι αξιόπιστες και value for money και από προσωπικές εμπειρίες του καθενός.

Επίσης αν πουλάει κάποιος ssd δίσκο ή έχει βρει σε κάποιον μαγαζί κανέναν σε πολύ καλή τιμή ας τον αναφέρει εδώ.

Καλό είναι αν κάποιος ξέρει με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και όχι με ότι του έχουν πει να μας πει τα συν και πλην του κάθε μοντέλου ssd δίσκου που ξέρει.

Και επειδή κι εγώ είμαι στο ψάξιμο για ssd δίσκο θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις στους "έμπειρους" αυτού του νέου εξαρτήματος για υπολογιστές.

01. Τι ακριβώς είναι το trim και πλέον όλοι οι δίσκοι το υποστηρίζουν γιατί παλιότερα μοντέλα ssd δίσκων δεν το υποστήριζαν αλλά νομίζω με ένα firmware update το υποστήριξαν.

02. Αν κάνω αναβάθμιση λογισμικού(firmware) σε κάποιον ssd που έχει πάνω τα windows ή οτιδήποτε άλλα αρχεία τα χάνω ή όχι?

03. Ακόμα και τον ποιο άθλιο/σάπιο ssd δίσκο(Ποια μάρκα είναι κατά τη γνώμη σας) να αγοράσεις θα είναι σαφώς ποιο γρήγορος ακόμα και από τον γρηγορότερο scsi 10000rpm δίσκο σωστά?

04. Τι πρέπει να προσέξει κάποιος στην αγορά ssd δίσκου? Κάτι είχα διαβάσει για τις μνήμες και τα controller κάποιον ssd δίσκων.

Αν προκύψουν και άλλα ερωτήματα θα τα προσθέσω εδώ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Jul 2014 10:41 #146384 by Σταύρος Δήμου
Όπως και για κάθε άλλο εξάρτημα υπολογιστή θα έπρεπε να μας πεις από τι απαρτίζεται το υπόλοιπο σύστημά σου,για τι χρήση το προορίζεις,και πόσα χρήματα έχεις διαθέσημα.

Υπάρχουν SSDs που ξεκινάν από 50 ευρώ και φτάνουν τις αρκετές χιλιάδες ευρώ,άλλοι που συνδέονται με SATA2,άλλοι με SATA3,και άλλοι με PCI Express...

Φυσικά και δεν μπορεί κανείς να σου απαντήσει έτσι απλά "πάρε αυτόν" χωρίς να μας δώσεις τις παραπάνω πληροφορίες.

Αλλιώς και εγώ σου λέω να πάρεις τον Intel P3700 των 2 terabyte με 2800 / 1900 mbps ταχύτητα,που κοστίζει 6000 ευρώ.

More
08 Jul 2014 01:24 #146427 by Grigoris
Το pc δεν ειναι δικο μου και ειναι κυριως για σερφαρισμα και κατεβασμα αντε και μια στο τοσο να δει κανενα απλο divx video.

Τιποτα αλλο.

Μεγαλο βασικο δισκο δεν θελει γιατι εχει εξωτερικο και ταβανι τιμης μου εχει ορισει τα 50 ευρω.

Οποτε λεω μια αναβαθμηση που θα τη δει και θα του ερθει και φτηνα ειναι ενας ssd δισκος ετσι δεν ειναι?

Οσο τωρα αφορα ολα τα αλλα τι να σου πω δεν ξερω.

More
14 Aug 2014 11:35 #147997 by Μάνος Γρυπάρης

fits79 wrote: 01. Τι ακριβώς είναι το trim και πλέον όλοι οι δίσκοι το υποστηρίζουν γιατί παλιότερα μοντέλα ssd δίσκων δεν το υποστήριζαν αλλά νομίζω με ένα firmware update το υποστήριξαν.

02. Αν κάνω αναβάθμιση λογισμικού(firmware) σε κάποιον ssd που έχει πάνω τα windows ή οτιδήποτε άλλα αρχεία τα χάνω ή όχι?

03. Ακόμα και τον ποιο άθλιο/σάπιο ssd δίσκο(Ποια μάρκα είναι κατά τη γνώμη σας) να αγοράσεις θα είναι σαφώς ποιο γρήγορος ακόμα και από τον γρηγορότερο scsi 10000rpm δίσκο σωστά?

04. Τι πρέπει να προσέξει κάποιος στην αγορά ssd δίσκου? Κάτι είχα διαβάσει για τις μνήμες και τα controller κάποιον ssd δίσκων.

1)Ενημερώνει το λειτουργικό σύστημα ποια κομμάτια του σκληρού δεν χρειάζονται κι έτσι δεν τα χρησιμοποιεί άρα η προσπέλαση δίσκου γίνεται πιο γρήγορα.

2)Κανεις αναβαθμιση λογισμικου οσες φορες θελεις. Αρκει ποτε μα ποτε να μην πατησεις την λεξη "Format" ή "Διαμόρφωση". Εγώ έτσι ξαναπερνάω Windows παντα. Δεν εχω λογο να κανω format.

3)Ναι, σωστά.

4)Τι πρέπει να ξέρεις: Αγόρασε έναν καλής μάρκας όπως Seagate. Επίσης οι SSD δεν γίνονται defrag. Εννοείται θα τον βάλεις εκεί που είναι το λειτουργικό για να δεις διαφορά στην απόδοση. Προσωπικά έχω 1 SSD και 3 παλιούς. Καμιά φορά όταν ανοίγω αρχεία στους παλιούς καθυστερεί για κάτι Δεύτερα. Όταν θα πέσουν οι τιμές...θα επενδύσω κι εκεί σε SSD.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
14 Aug 2014 19:29 #148012 by Grigoris
Μανο δεν βλεπω τις απαντησεις σου απλα εκανες quote τις ερωτησεις μου αλλα απαντησεις σου δεν βλεπω καπου.

More
14 Aug 2014 20:10 #148016 by Μάνος Γρυπάρης
Σου έχω ήδη απαντήσει.Απλά δεν έβαλα σωστά το quote και δεν ξεχώριζε το κείμενο.
Τώρα έβαλα και το quote και τα bold.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)