Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Setup SSD

More
23 Apr 2014 21:38 #143617 by vaggelis
Setup SSD was created by vaggelis
Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση...σήμερα αγόρασα τον καινούριο μου υπολογιστή αλλά ο SSD θα τον παραλάβω αύριο...για να μην σας κουράζω έκανα εγκατάσταση τα Windows 7 στον απλό εσωτερικό δίσκο 1TB,αύριο θα πρέπει να κάνω Format για να βάλω τους driver ξανά και τα windows 7?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Apr 2014 00:48 #143625 by Κώστας Προμπονάς
Αν και δεν εχω pc (mac), υποθέτω ότι η διαδικασία σε γενικές γραμμές είναι η ίδια και η εξής απλη:
Αν θελεις να εκμεταλευτείς την ταχύτητα του SSD, εγκατέστησε τον και δήλωσε τον ως "κύριο" σκληρο ("master", ή οτι κάνουν τα windows τελος παντων) και κάνε install σε αυτον τα Windows. Έτσι θα δεις μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα αφού το λειτουργικό θα τρέχει από τον ταχύτατο SSD.
Το καλύτερο λοιπόν θα είναι να κάνεις format τον SSD, clean install σε αυτόν τα windows και βέβαια να κάνεις πάλι install τους drivers.
Υπάρχουν κάποια προγράμματα που αντιγράφουν τα αρχεία σου (πχ το Easy Transfer των Windows 7) αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τους drivers. Αφου πάντως μολις χτες αγόρασες τον υπολογιστή, μαλλον θα είναι άδειος οπότε θα έλεγα μπες στον κόπο να κάνεις clean install τα windows στον SSD.
Τον δεύτερο σκληρό 1tb χρησιμοποίησε τον για να αποθηκεύεις mp3s, mkv's ή γενικά αρχεία που παίρνουν πολύ χώρο.
Έχω αυτό το setup σε imac και mbp και η διαφορά όταν το λειτουργικό τρέχει από τον SSD είναι χαοτική.
Ελπίζω να βοήθησα

More
24 Apr 2014 14:23 #143641 by vaggelis
Replied by vaggelis on topic Setup SSD
πλέον έχω τον SSD στο σπίτι μου...δεν ξέρω την διαδικασία Install/Setup βλέπω πολλά βίντεο αλλα δεν ξέρω εαν πρέπει να το κάνω..

More
24 Apr 2014 19:15 #143654 by Sotiris Greece
Replied by Sotiris Greece on topic Setup SSD
Μπαίνεις στο bios και ορίζεις τον ssd σκληρό να είναι πρωτεύον.

Το ίδιο ισχύει και για το dvd-rom/rw

Μόλις κάνεις αυτές τις ρυθμίσεις θα σου εμφανίσει μήνυμα να πατήσεις οποιοδήποτε πλήκτρο για να ξεκινήσει η εγκατάσταση των windows αφού πρώτα είναι το dvd με τα windows μέσα στο dvd-rom/rw.

More
24 Apr 2014 19:24 #143657 by vaggelis
Replied by vaggelis on topic Setup SSD
Ευχαριστώ τέλος τα βάσανα xd να'σε καλα