Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

AMD ή INTEL επεξεργαστής;

Poll: Ποια εταιρεία εμπιστεύεστε στις CPU? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

AMD
No votes 0%
Intel
1 100%
Total number of voters: 1
Only registered users can participate to this poll
More
16 Mar 2014 01:52 - 10 Aug 2015 20:33 #141901 by vaggelis
Όπως λέω και στον τίτλος εσύς για Gaming Pc Τι επεξεργαστή θα αγοράζατε? AMD FX-9590 4.7GHZ 8-CORE ή INTEL CORE I7-4770 3.40GHZ LGA1150

Εσείς ποιον επεξεργαστή θα επιλέγατε;

Ευχαριστώ.
Last edit: 10 Aug 2015 20:33 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Mar 2014 02:20 #141902 by Πας Παρτού
προσωπικά θα πήγαινα για τον intel αλλά δεν υπάρχει καθαρή απάντηση γιατί είναι αρκετά διαφορετικοί με σημαντικές διαφορές και πλεονεκτήματα ο καθένας.

δες cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4 ... MD-FX-9590

σε γενικές γραμμές ο amd υστερεί τεχνολογικά αλλά έχει χαρακτηριστικά ισχυρότερα σε στοιχεία που αφορούν το gaming. Συνολικά μάλιστα ο amd βγάζει μεγαλύτερο passmark. (10589 vs 10016). Οπότε η επιλογή δεν είναι και τόσο απλή.

More
16 Mar 2014 02:23 #141903 by vaggelis
έχω μπερδευτεί τόσο πολύ που δεν ξέρω τι πρέπει να αγοράσω
σε κάθε μαγαζί μου λένε μια AMD μια Intel,δεν γνωρίζω τι πρέπει να κάνω είμαι σε αδιέξοδο...

More
16 Mar 2014 02:53 #141904 by Πας Παρτού
περίμενε να δεις τι θα γράψουν και οι άλλοι που μπορεί να έχουν δοκιμάσει στην πράξη και να ξέρουν καλύτερα κάποιο σενάριο που ο ένας υπερτερεί. Αλλά πώς εγώ σκέφτομαι:

υπάρχουν τρία πράγματα που αξιολογώ
α) τιμή
μια ματιά που έριξα είναι ισοπαλία
β) ισχύ
όπως το βλέπω κερδίζει ο amd
γ) τεχνολογικό επίπεδο
όπως το καταλαβαίνω κερδίζει ο intel

τώρα κανείς πρέπει να προσέξει να έχει αρκετή ισχύ για να τον ικανοποιεί στο σενάριο που τον ενδιαφέρει. Δεν τον ενδιαφέρει όμως να έχει παραπάνω ισχύ. Δηλαδή το (β) κανείς πρέπει να το βλέπει σαν κριτήριο αποδοχής ή απόρριψης μιας επιλογής αλλά όχι σαν κάτι που πρέπει να σταθμίσει. Αυτά που κανείς πρέπει να σταθμίσει είναι τα (α) και (γ). Προσωπικά πιστεύω ότι κανείς πρέπει να είναι ευχαριστημένος με την ισχύ τού intel οπότε για μένα κερδίζει ο intel. Αν όμως κάποιος έχει ένα σενάριο που δεν τού αρκεί τότε θα πάει στον amd.

Εμπειρικά τόσα χρόνια βλέπω ότι το όποιο πλεόνασμα σε ισχύ απλά πάει στα σκουπίδια ενώ τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά είναι συνήθως σημαντικότερα ακόμα και σε βάθος χρόνου.

More
16 Mar 2014 03:02 #141905 by vaggelis
κάτι ακόμα φίλε και είμαι καλυμένος 100%
θα μπορούσες να μου προτείνεις μερικά ακόμα κομμάτια μαζί με τον INTEL CORE I7 τι άλλο καλό θα μπορούσα να αγοράσω π.χ κάρτα γραφικών τι προτείνεις; :D
και συγνώμη για τον κόπο..

More
16 Mar 2014 04:37 #141907 by Γιώργος Λόλας
Υπάρχουν πολλές επιλογές να κάνεις στο στήσιμο ενός υπολογιστή. Το πρώτο που πρέπει να μας πεις είναι πόσα λεφτά μάξιμουμ θα μπορούσες να δώσεις και αν χρειάζεσαι όλα τα κομμάτια ή κάποια συγκεκριμένα :)

More
18 Mar 2014 20:12 #142003 by Ανδρέας Γρυπάρης

lucinos wrote: υπάρχουν τρία πράγματα που αξιολογώ
α) τιμή
μια ματιά που έριξα είναι ισοπαλία
β) ισχύ
όπως το βλέπω κερδίζει ο amd
γ) τεχνολογικό επίπεδο
όπως το καταλαβαίνω κερδίζει ο intel

Θες να πεις δηλαδή ότι θα δώσει ο άλλος τα διπλά λεφτά για να κερδίσει ένα 2% παραπάνω σε ένα game?

να προσέχουμε τι λέμε και να τα μετράμε λίγο τα πράγματα.
Το passmark όπως και το systester αξιολογούν τα cpus με 64bit εντολές που έτσι πρέπει. Τα μελλοντικά παιχνίδια θα αξιοποιούν πολλαπλά cores που ο FX θα υπερτερεί. Ο i7 (όπως είχα πει) υπερτερεί σε single thread εφαρμογές που δεν έχουν σχέση με επαγγελματικές εφαρμογές.

Τέλος, DnetVaggos, ο FX 9590 όπως και ο i7 4770, Θέλει ψήκτρα των 50-80 ευρώ για να τον κρατήσεις δροσερό. Ο μικρότερος FX 8350 συμβιβάζεται και με ψήκτρα των 40Ευρώ.
Αν έχεις περίσσεμα στα λεφτά αγόρασε τον FX 9590 με μια Thermalright Silver Arrow.
Διαφορετικά, και με τον FX 8350 η 8320 μαζί με μια Scythe Mugen 4 κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου, παίζεις ΟΟΟΟΟΛΑ τα games στο ultra και από κάρτα γραφικών ακόμη και την Geforce Titan η R9 290X να έχεις θα την τρέχεις στο φούλ χωρίς κανένα πρόβλημα.