Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Προβλήματα σε PC και κονσόλες.

More
14 Sep 2013 04:52 #132212 by Γιωργος
Λοιπον,ειπα να ξεκινησω αυτο το θεμα με αφορμη το προβλημα π περνω με τον PC μου.Οποτε παω να παιξω οποιοδηποτε παιχνιδι στο μηχανημα,ενω αρχικα παιζω κανονικα,ξαφνικα μ πεταει και κανει blue screen,πετωντας ενα error 0x000001.Ξερει κανενας απο το forum τι αντιμετωπιζω?Δοκιμασα να κανω restart to last known good configuration,αλλα τιποτα.Οοιαδηποτε απαντηση δωθει στο forum η σε μηνυμα θα ειναι ευπροσδεκτη!Ευχαριστω πολυ!

What if a child dreamed of becoming something other than what society had intended? What if a child aspired to something greater?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Sep 2013 10:53 #132218 by Γιάννης Πετρόχειλος
Τι Windows εχεις και τι εννοεις blue screen? Αυτη που σε κανει restart το pc (blue screen of death) ή απλη μπλε οθονη;
Ο 8ψηφιος δεκαεξαδικος αριθμος 0x00000001 μεταφραζεται στο λαθος APC_INDEX_MISMATCH, και συνθως δηλωνει ασυμβατοτητα ή σφαλμα εγκαταστασης του λειτουργικου συστήματος.
Πιθανες αιτιες ειναι οι ακολουθες:
1. Καποια εφαρμογη που εκτελειτο στον πυρηνα ή καποιος driver, δημιουργησε αναντοιστιχια ή ασυγχρονισμο δεδομενων. Αυτο μπορει να οφειλεται πχ για να καταλαβεις σε αναντιστοιχια των αρχειων των αριθμων των διεργασιων που "εισηλθαν" στην κρισιμη περιοχη σε σχεση με αυτες που "εφυγαν". Εκει τρως blue screen of death γιατι αν συνεχισει μπορει να γινει ζημια στο λειτουργικο.
2. Μπορει να φταιει καποιο νεο hardware ή driver που εγκατεστησες προσφατα.
3. Μπορει να φταιει καποιο CD/DVD που εγκατεστησες/τοποθετησες στο drive.
4. Καμια φορα συμβαινει οταν ο υπολογιστης μεταβαινει στο sleep mode επαναλαμβανομενα.
5. Προβληματα στo αρχειο win32k.sys μπορουν να το προκαλεσουν.
6. Προβλημα στη μνημη.
7. Εχεις βαλει πολυ μεγαλη RAM, που δεν σηκωνουν τα BIOS και η μητρικη.
Τι μπορεις να κανεις.
1.Ελεγχεις οτι το hardware ειναι συμβατο με τα οποια Windows εχεις. Αν προσφατα εβαλες καινουρια Windows αλλαξε τα ή εγκατεστησε τα παλι.
2. Ελεγχεις αν τα Windows ειναι ενημερωμενα, και το ιδιο και για τους drivers. Aν δεν παθαινεις το error στην εκκινηση, αλλα σε τυχαιο σημειο τοτε προχωρα αλλιως κανε reply γιατι υπαρχουν αλλες μεθοδοι.
3. Ελεγξε το "Αναφορες προβληματων και λυσεις" και δες τι σφαλματα βγαζει και σε ποιες εφαρμογες.
4. Τρεξε εναν ελεγχο μνημης (νομιζω γινεται απο τα ΒΙΟS αλλα και στο start αν ψαξεις Memory Diagnostics Tool) για να δεις αν υπαρχει προβλημα με τη μνημη σου.
5. Προσπαθησε να κανεις Restore το συστημα σε προηγουμενη κατασταση.
6. Αν το παθαινεις μονο στα παιχνιδια, ελεγξε αν ειναι συμβατα με τα Windows σου, και αν τιποτα απο αυτα δε δουλεψει θα πρεπει να κανεις format.

More
14 Sep 2013 17:49 #132224 by Ανδρέας Αθανασίου
Είχα για χρόνια αυτό το πρόβλημα. Εμένα πριν μου πεταξέι blue screen παραμορφωνόταν ο ήχος και κολλούσε που και που το PC.
Ανακάλυψα ότι έφταιγε η υπερθερμάνση του CPU. Του αλλάξα την πάστα και έβαλα άλλα 6GB Ram. Από τότε μόνο όταν έχει καύσωνα το παθαίνω!

Κατέβασε το CPU Temp και δες τι θερμοκρασία πιάνεις όταν τρέχεις παιχνίδια.

More
14 Sep 2013 19:01 #132228 by Γρηγόρης Βούλγαρης
Το πιο κλασικό πρόβλημα όλων των εποχών (στα Windows)!! Καλωσήρθες στο club! Μέχρι να πάρεις καινούριο PC όντως μπορεί να οφείλεται σε οτιδήποτε από τα παραπάνω που λένε τα παιδιά. Εγώ εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα hardware (συμβατότητα, υπερθέρμανση CPU, μνήμες κτλ.) θα σου πρότεινα ένα βαρβάτο Format και μια νέα "καθαρή" εγκατάσταση των Windows

More
14 Sep 2013 22:29 #132244 by Νίκος Τριανταφύλλης
Οπως ολοι μας το εχω παθει κ εγω αυτο αλλα εγω πολυ σπανια οταν παιζω κανα παιχνιδι κ αυτο οφελειτε συνηθως στο γεγονος αμα ζορισω παρα πολυ ενα game στο θεμα με τα γραφικα !!

More
14 Sep 2013 23:41 #132245 by Αποστόλης Αναστασίου
Λοιπόν φίλε μου σου έχω μια μοναδική και εξαιρετική λύση ! Τo Link που θα σου δώσω περιέχει ότι χρειάζεσαι για να τεστάρεις ότι υπάρχει από Hardware στο PC σου γιατί το πιο πιθανών είναι να φταίει το Hardware κατά 90 % .
www.insomnia.gr/topic/434908-bso ... %84%CE%B9/
Ο τύπος που το έγραψε το Post γράφει για διάφορα προγράμματα ξεχωριστά για κάθε μέρος του PC δίνοντας και Link για κάθε ένα από αυτά . Ελπίζω να σε βοήθησα .

Επίσης το Format δεν είναι πάντα η λύση και μην κάνεις πολλά , κατεβάζεις την διάρκεια ζωής του σκληρού δίσκου με τα πολλά Format , αλλά φυσικά σταδιακά είναι καλό να κάνεις γιατί όταν διαγράφεις αρχεία ουσιαστικά δεν διαγράφονται μένουν για πάντα καταντώντας άχρηστα αρχεία και μόνο με το Format διαγράφονται πλήρως .

Consoles are for people who like video games, PCs are for gamers.

More
20 Sep 2013 15:50 #132494 by Kryogen
Format--> Αυθεντικά Windows-->update τέρμα.(drivers hardware μονο recomended, δοκίμασε το για λίγες ημέρες μόνο με τα απαραίτητα αντιβιοτικά και παιχνίδια χωρίς άλλες εγκαταστάσεις προγραμμάτων) κάνε ένα restore point και έπειτα εγκατέστησε "υποψιασμένος" τα υπόλοιπα προγράμματα για να διαπιστώσεις αν οφείλετε σε software.

Tώρα αν σου συνεχίσει το πρόβλημα τα παιδιά παραπάνω το καλύψανε πλήρως το θέμα, εμένα μου έχει τύχει να φταίνε (μνήμες, κάρτα γραφικών, cpu) και όλα αυτά σε παλιά pc που η θερμοκρασία ανέβαινε πολύ (κακή ψύξη, overclocked, αλλαγή πάστας κ.τ.λ.) αυτα.

"Εκείνος που θέλει να τελειοποιείται,
πρέπει να βλέπει τις ήττες του σαν μαθήματα"

More
20 Sep 2013 17:43 #132511 by Γιώργος Γκ.
Όταν κατα το bootαρισμα του PC ή μεσα στο χρονικό διαστημα του 15λεπτου ξαφνικα η εικομα παγωνει και δεν λεει να ξεσκαλωσει με τιποτα και ξεσκαλωνει μονο μονο με reboot ξερει κανεις τι μπορει να φταει ;

More
20 Sep 2013 18:01 #132513 by Kryogen
Οταν λές παγώνει, πιθανολογώ οτι εννοεις οτι το σύστημα κολλάει τελείως και δεν δουλεύει κανένα control alt delete. Αυτό συμβαίνει όταν τρέχεις κάποιο απαιτητικό παιχνίδι η πρόγραμμα? το pc τι windows φοράει? το hardware του το άλλαξες πρόσφατα? εγκατέστησε κάποιο real time cpu temp meter και τσέκαρε θερμοκρασίες μήπως δεν δουλεύει κάποιος ανεμιστήρας, μπορεί να οφείλετε σε πολλά πράγματα, δώσε περισσότερες πληροφορίες, αν φορτώνεις προγράμματα ή απλά το αφήνεις και στο κάνει χωρίς να το ζορίζεις, τι specs έχει το pc σου κ.τ.λ. (αν στο κάνει χωρίς φορτίο δοκίμασε το safe mode και περιηγήσου εκεί αρκετά προκειμένου να μας πεις αν κολλάει και εκεί το σύστημα)

"Εκείνος που θέλει να τελειοποιείται,
πρέπει να βλέπει τις ήττες του σαν μαθήματα"