Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ήχος Υπολογιστή

More
04 Sep 2013 00:36 #131606 by Αντώνης
Καλησπέρα.

Σήμερα το πρωί άνοιξα τον υπολογιστή μου και όσον αφορά τον ήχο όλα δούλευαν ρολόι. Το βράδυ που γύρισα σπίτι ο ήχος ακουγότανε παραμορφωμένος. Δοκίμασα τα ακουστικά από τον μπροστά πίνακα του υπολογιστή αλλά τίποτα. Είπα μήπως φταίνε τα ακουστικά και έτσι έβαλα κάτι ψείρες που έχω όμως ο ήχος συνέχιζε να είναι παραμορφωμένος και να ακούγεται πολύ σιγά.

Τι μπορεί να φταίει; Το να χάλασαν και οι δύο πίνακες μέσα σε λίγες ώρες λίγο δύσκολο. Το ίδιο και τα ακουστικά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Sep 2013 00:45 #131607 by Μάνος Γρυπάρης
Οταν λες "από τον μπροστά πίνακα του υπολογιστή" τι εννοείς? Τα ακουστικά καλό είναι να τα βάζεις απευθείας στο πίσω μέρος του υπολογιστή στην κάρτα ήχου, πέρα απ' τις θύρες που έχεις δεξιά κι αριστερά.

Αν δεν λυθεί ούτε έτσι κάνε update τους drivers της κάρτας ήχου και ως τελευταία λύση δοκίμασέ την σε άλλο PC (εκτός κι αν είναι πάνω στη motherboard ενσωματωμένη οπότε θα σου πρότεινα να αγοράσεις μια άλλη έστω 5-10 ευρώ και να κάνεις αυτήν disable).

Το καλύτερο θα ήταν να καταγράψεις με κάμερα το πως ακούγεται ο ήχος και να ανεβάσεις το βιντεο Youtube, για να καταλάβουμε καλύτερα.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
04 Sep 2013 00:47 #131608 by Βασίλης Καμακάρης
Έχεις τσεκάρει πίσω τις συνδέσεις ενδέχεται το audio jack καλώδιο να έχει ξεφύγει λίγο από την θέση του.

More
04 Sep 2013 01:06 #131609 by Αντώνης
Όταν λέω μπροστινό πίνακα εννοώ ότι έβαλα τα ακουστικά στο μπροστινό Audio Jack ή θύρα ή όπως λέγεται τέλος πάντων.

Δοκίμασα και άλλα ακουστικά εκτός από αυτά που έχω αλλά και με εκείνα ο ήχος ακουγότανε παραμορφωμένος(σαν βαθύς). Οι ήχοι τον Windows ακούγονται κανονικότατα. Όμως όταν βάζω βίντεάκια, μουσική κ.λπ. γίνεται αυτό.

Πριν λίγο δοκίμασα και τα ηχεία μου και μπορούσα να τα ακούσω όλα κανονικά.

More
04 Sep 2013 23:14 #131652 by Ανδρέας Γρυπάρης
κατέβασε το bitrate στα 16Bit/44.000KHz από το panel της realtek
Δεν αντέχουν οι Realtek 24Bit ήχο και ας λένε {[("HD audio")]}, βγάζουν παραμορφωμένο ήχο.

Πάρε μια ASUS Xonar DX να ησυχάσεις μια και έξω.

More
05 Sep 2013 01:51 #131658 by Αντώνης
Το πρωτο το δοκιμασα. Το εβαλα 16bit/44.000KHz αλλα παλι τιποτα.
Τωρα για το δευτερο δεν καταλαβα και πολυ τι ειναι. Καρτα ηχου; Και αν ναι ποσο κανει και αν θα μπορω να την βαλω μονος μου.

More
05 Sep 2013 01:57 #131661 by Αντώνης
Παιδια το εφτιαξα! Τελικα επρεπε να αλλαξω την Κεντρικη Ενταση Ηχου. Ειτε την βαλεις -10 ειτε +10 ακουγεται κανονικα!

Ευχαριστω για την βοηθεια οπως και να'χει.

More
05 Sep 2013 09:21 #131664 by Ανδρέας Γρυπάρης

furious wrote: Τωρα για το δευτερο δεν καταλαβα και πολυ τι ειναι. Καρτα ηχου; Και αν ναι ποσο κανει και αν θα μπορω να την βαλω μονος μου.

Παράξενο,
κάρτα ήχου είναι (και από τις ποιο γνωστές μάλιστα).
H Xonar DX είναι αυτή
Η Xonar DS (για παλιούς υπολογιστές που δεν έχουν PCI-e) είναι αυτή .

Έχω μια Auzen X-Plosion 7.1 πολλά χρόνια τώρα και σε κάνα 2μηνο θα πάω σε ROG Xonar Phoebus (τιμή εδώ ) και προενισχυτή Denon για το 5.1 σύστημα που φτιάχνω.

Αυτές οι 3 κάρτες (ASUS Xonar DX, DS, Phoebus Solo) είναι οι καλύτερες για την τιμή τους και ξεχνάς μια και έξω τον χάλια ήχο της motherboard.