Παιδιά έχω i7-920 και πιάνω πάντα από 80 και πάνω όταν τρέχω παιχνίδια. Δυστυχώς οι i7 πρώτης γενιας και ειδικά ο 920 έχει τεράστιο πρόβλημα με την θερμοκρασία. Είχα ψάξει εκτενώς το θέμα, είχα μιλήσει και με την intel και θα σου πω τι θα κανεις.
Πρώτον πάμε να δούμε ποιο είναι το Tcase του επεξεργαστή, δηλαδή ποια θερμοκρασία βάζει η ίδια η
intel
ότι μπορεί να φτάσει ο CPU σου. Βλέπουμε ότι είναι 71C. Επομένως όντως ανεβάζει θερμοκρασία. - Για να δεις αν έχει χαλάσει ο CPU θα τρέξεις το Diagnostic Tool της Intel (
downloadcenter.intel.com/Detail
... ldID=19792
). Αυτό θα σου πει αν είναι όλα οκ.
- Αν τα βγάλει όλα οκ τότε υπάρχουν 2 τρόποι να λύσεις το πρόβλημα. Πρώτον αλλάζεις την θερμομονωτική κόλλα που βρίσκεται μεταξύ CPU και ψύχτρας. Θα πάρεις αυτήν εδώ την
κόλλα
. Αν είναι να αλλάξεις κόλλα πες μου να σου δώσω εκτενείς πληροφορίες γιατί το έχω κάνει πολλές φορές και αν προσέξεις κάποια πράγματακια είναι πάρα πολύ εύκολη διαδικασία. Και ναι ριχνει την θερμοκρασία, και μάλιστα κάτα 10-20C
-Ο 2ος τρόπος να αλλάξεις ψύχτρα αλλά θα πρέπει να δώσεις ένα πόσο για να έχεις καλά αποτελέσματα.
Τέλος βεβαιώσου ότι η motherboard σου έχει CPU Tmax 100C, δηλαδή να κλείνει το PC σου όταν η θερμοκρασία πάει 100C, για να μην καεί.